Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Скорочення споживання енергоресурсів у готелях
    (2015) Любачевська, Надія Сергіївна; Антоненко, Артем Васильович; Михайлик, В. С.
    Для більшості готелів витрати на електроенергію, опалення і кондиціонування становлять близько 40% всіх експлуатаційних витрат. На фоні підвищення тарифів на енергоносії, впровадження інноваційних рішень дозволяє скоротити використання енергоресурсів, забезпечити автономне енерго забезпечення та раціональне управління готельною інфраструктурою, що є ефективною складовою готельного бізнесу. Most accommodation costs for electricity, heating and cooling account for about 40% of operating costs. Against the background of increasing energy tariffs, innovative solutions can reduce energy use, provide autonomous energy supply and rational management of hotel infrastructure that is effective part of the hotel business.
  • Ескіз
    Документ
    «Енергозберігаючі кишені» як засіб безпеки та збереження енергоресурсів у готелях
    (2015) Кравченко, Антоніна Іванівна; Антоненко, Артем Васильович; Дзюндзя, О. В.
    Технології в галузі гостинності розвиваються дуже стрімко, така тенденція спостерігається у зв’язку з тим, що перед підприємствами готельного господарства поставлено завдання: запросити більше відвідувачів і зробити їх постійними гостями. Здійснити це без інноваційних рішень абсолютно неможливо. Модернізація технологій в готельному господарстві дає позитивні результати -раціональне використання часу та енергії, що безпосередньо впливає на збереження коштів готелів.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження інноваційної технології енергозбереження в проектуванні закладу розміщення
    (2014) Береза, Вікторія Валентинівна; Коваль, Ольга Андріївна
    Україна є енергодефіцитною країною, яка свої потреби в енергоресурсах задовольняє за рахунок власного виробництва лише на 45%. Директива енергетичних показників в будівництві , прийнята країнами Євросоюзу, говорить, що з 2020 року в Європі не можна будувати будинки за стандартом нижче, ніж пасивний будинок. Ukraine is enerhodefitsytnoyu country to its energy needs satisfied by domestic production is only 45%. Directive energy performance in the construction adopted by the European Union, said that from 2020 in Europe can not build houses for the standard lower than the passive house.
  • Ескіз
    Документ
    Оціночні характеристики систем опалення
    (2014) Береза, Вікторія Валентинівна; Коваль, Ольга Андріївна
    Згідно зі статистичними даними Україна є енергодефіцитною країною, яка свої потреби в первинних енергоресурсах задовольняє за рахунок власного виробництва лише на 45%, причому в паливно-енергетичному балансі домінує природний газ, частка якого складає до 41%. Проблема неефективного, нераціонального споживання палива та енергії в останні роки є основним питанням виживання та подальшого розвитку готельного бізнесу в Україні. According to statistics enerhodefitsytnoyu Ukraine is a country that their primary energy needs satisfied by domestic production only 45%, and in the energy balance is dominated by natural gas, whose share is 41%. The problem of inefficient, wasteful fuel and energy in recent years is a major issue and survival further development of hotel business in Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Використання вторинних енергетичних ресурсів в хлібопекарській промисловості
    (2014) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир Іванович
    Підвищення ефективності використання енергоресурсів є актуальним завданням для забезпечення конкурентноздатності продукції в умовах різкого зростання цін на енергоносії. В хлібопекарській промисловості особливого значення набуває використання вторинних енергетичних ресурсів (ВЕР). В першу чергу це відноситься до теплових ВЕР, які включають фізичну теплоту газів на виході з пічних агрегатів, фізичної теплоти продукції, теплота робочих тіл примусового охолодження, гарячої води і пари. Improving energy efficiency is an important to ensuring competitiveness of the sharp rising energy prices. In the baking industry specific importance is the use of secondary energy resources (RES). In the first particular this applies to thermal SEP, which include physical heat of gases at the outlet of the furnace units, physical heat production, heat the working medium forced cooling, hot water and steam.
  • Ескіз
    Документ
    АСКОЕ промислових підприємств
    (2014) Мовчан, Ігор; Чорний, Юрій Адамович
    Окрім існуючих в енергетиці України проблем, пов'язаних з дорожчанням енергоресурсів, а також з великими наднормативними втратами електроенергії, існує важлива проблема, а саме - нерівномірність добових графіків навантаження по регіонах. Виникла необхідність у вжитті заходів, сприяючих вирівнюванню цих графіків. Рішення цих проблем є актуальними в нашій країні і по всьому світу. In addition to existing in Ukraine energy problems associated with the rise in energy and with large excess energy losses, there is an important issue - namely, the uneven daily load demand by region. There was a need to take measures favoring equalization of these graphs. Solutions to these problems are relevant in our country and around the world.