Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Документ Шляхи та способи заощадження енергії в пневмоприводах пакувальних машин(2016) Якимчук, Микола Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Беспалько, Анатолій Петрович; Журибеда, Ольга МиколаївнаОднією з нагальних потреб сьогодення для підприємств харчової та пакувальної галузей є проведення заходів з енергозбереження. Встановлено, що найбільший економічний ефект від таких заходів отримується у випадку впровадження комплексу вимірювальних засобів в потокові лінії для здійснення постійного моніторингу витрат стисненого повітря. У роботі виконано аналіз конструкцій витратомірів для таких систем, визначені переваги та недоліки їх використання.Документ Роль молочних консервів у раціонах харчування військовослужбовців(2015) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаВключення сухих та згущених молочних консервів до раціону харчування військовослужбовців сприятиме забезпеченню добових фізіологічних потреб у основних харчових речовинах та енергії, у вітамінах, мінеральних речовинах у більшій мірі, ніж складові існуючих раціонів. The inclusion of dry and condensed canned milk in the diet food soldiers will promote physiological daily needs the nutrients and energy, vitamins, minerals substances to a greater extent than existing components rations.Документ Зниження енергоспоживання при зброджуванні рослинної сировини в етиловий спирт(2013) Бойко, Олексій Олегович; Чагайда, Андрій Олегович; Гонта, Ігор АнатолійовичЕтиловий спирт широко застосовується у харчовій промисловості: при виготовленні лікеро-горілчаних та плодово-ягідних напоїв; для кріплення виноматеріалів і купажування виноградних вин; у виробництві оцту, харчових ароматизаторів та парфумерно-косметичних виробів. У мікробіологічній і медичній промисловості спирт потрібен для осадження ферментних препаратів із культуральних середовищ або екстрактів із твердих культур, виробництва ліків, препаратів, вітамінів, проведення дезінфекції, у ветеринарії і фармакопеї.Документ Аналіз, моделювання і синтез механічних систем(2015) Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій ІвановичУ динаміці машин традиційно виділяють маси ведучі, проміжні і ведені за участі силових рушійних чинників і чинників опору. В дослідженнях використані традиційні для динаміки припущення, за якими вважається, що маси тіл зібрані в центрах мас, напрямки векторів сил тяжіння незмінні, роботи сил тяжіння і сил інерції в одному циклі дорівнюють нулю, центри мас ланок переміщуються замкнутими траєкторіями, сили тертя не залежать від швидкості відносного ковзання тощо. The dynamics of weight machines traditionally distinguished presenters, intermediate and guided involving force driving factors and factors of resistance. In studies used traditional dynamics assumptions on which, the masses of bodies collected in the center of mass, the vector of gravitational forces unchanged, forces of gravity and inertia forces in one cycle is zero, center of mass moving parts closed trajectories, the friction force does not depend on relative sliding speed and so on.Документ Термодинамічні форми енергій в харчовій промисловості(2014) Криворотько, Володимир МихайловичКосмічне і термодинамічне влаштування системи "Сонце - Земля" забезпечує біжучу "енергетичну" хвилю протягом одної доби, яка перетинає всі меридіани і одночасно хвилю в широтному напрямку з сезонною частотою. Наявність цих особливостей лежить в основі існування біо- і ноосфери, однак свідоме людство продовжує спроби удосконалити систему у напрямку роззосередження вхідного енергетичного потоку на добу або на більший відрізок часу. Такі можливості вбачаються у створенні енергетичних накопичувачів незрівнянно менших масштабів порівняно з системою. При цьому досвід влаштування останньої і природи в цілому вказує на те, що енергетичний накопичувач має влаштовуватись на основі матеріального носія. Space and thermodynamic arrangement of "Sun - Earth" provides a creeping "energy" wave for one day, that crosses all meridians at the same time a wave in the latitudinal direction of seasonal frequency. The presence of these features is the basis of the existence of bio- and noosphere, but conscious humanity continues to try to improve the system in the direction of scattering incoming energy flux per day or for a longer period of time. Such opportunities are seen in the creation of energy storage much smaller scale compared with the system. This last experience placement and nature as a whole indicates that the energy storage device is arranged on the basis of tangible media.Документ Ресурсо- та енергозбереження у молочноконсервній галузі(2014) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаДля забезпечення ресурсо- та енергозбереження на молочноконсервному комбінаті запропоновано розглянути такі основні положення комплексу заходів: розрахунково-аналітичне нормування витрат сировини, матеріалів та енергоносіїв, рецикл сировини; екологізація діяльності підприємства; організація планово-економічної діяльності; мотивація робочого персоналу. To ensure resource and energy saving at Dairy Plant invited to consider the following key provisions activities: Cash-analytical valuation of costs of raw materials and energy, Recycling of raw materials; greening the enterprise; planning and organization of economic activity; motivation of personnel.Документ Геометрія технологічних апаратів і температурна стабілізація середовищ(2014) Коваль, Ольга Володимирівна; Бойко, Олексій Олегович; Бут, Сергій АнатолійовичЗвичайні бродильні чани і лагерні танки мають певні обмеження за розмірами. Необхідність в більшій економічності виробництв потребувала використання більш містких технологічних апаратів для процесів бродіння і дозрівання пива. Результатом цього було створення циліндро-конічних бродильних і лагерних танків. Conventional fermentation vats and lager tanks have certain limitations in size. The need for greater efficiency of production required more intensive use of technological devices for the processes of fermentation and maturation of beer. The result was to create a cylinder-conical fermentation and lager tanks.Документ Моделювання тепломасоперенесення під час сушіння зерна(2014) Бойко, Олексій Олегович; Максименко, Ірина ФаддеївнаПри проведені аналізу сучасних розробок стосовно виробництва етилового спирту були виявлені пропозиції по виділенню етилового спирту в бродильному апараті. Про перспективність такого підходу може говорити наявність надлишкового теплового потенціалу, який утворюється в процесі спиртового бродіння, та постійний потік вуглекислого газу. In conducting the analysis of contemporary developments in relation to the production of ethyl alcohol were detected proposals for allocation of ethanol in the fermenting unit. The prospects of this approach may indicate the presence of excess heat capacity, which is formed during alcoholic fermentation, and the constant flow of carbon dioxide.Документ Моделювання кінематичних характеристик пласких механізмів за допомогою функції параметризації кресленика в системі "КОМПАС- 3D V14"(2014) Балагура, Євгеній Миколайович; Ковальова, Наталія ІгорівнаВикористання параметричного креслення суттєво спрощує процес конструювання на етапі розробки нових конструкцій машин і автоматів, дає можливість наочно показати роботу майбутніх вузлів, виключити конструкторські помилки, зробити варіаційний аналіз впливу геометричних параметрів на технічні характеристики майбутнього обладнання. Using parametric drawing simplifies the process of design during the development of new designs of machines and machine makes it possible to demonstrate the work of future nodes, eliminate design errors, to make a variational analysis of the impact of geometric parameters on the characteristics of future equipment.Документ Способи побудови дотичної та нормалі до плоскої кривої(2014) Сліпченко, Михайло; Іванова, Людмила ІллівнаДля побудови дотичної та нормалі до плоскої кривої використовуватимемо «криву похибок». Для побудови цієї кривої з точки, через яку має проходити шукана дотична, проводимо промені, що перетинають задану криву. Відмічаємо кінці хорд, по яким промені перетинають криву та з допомогою цих хорд будуємо «криву похибок». To construct the tangent and normal to the plane of the curve will use "error curve". To construct this curve from the point through which must pass the required tangent, produce rays that intersect a given curve. Marks the end of the chord on which the rays intersect the curve and using these chords are building "error curve".
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »