Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення техногенної безпеки лінії по виробництву морозива
    (2017) Слободян, Ольга Петрівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна
    В роботі проведений аналіз причин виникнення аварій на підприємствах молочної галузі. Використовувались теоретичні методи дослідження, пов’язані зі збором інформації літературних джерел та нормативних документів, методи моделювання, за якими через елементи моделі прогнозували сценарії виникнення аварії на лінії виробництва морозива. The analysis of the causes of accidents at the enterprises of the dairy industry was carried out. Theoretical methods of research were used, related to the collection of information of literary sources and normative documents, modeling methods, through which the models of the model predicted the scenarios of the accident occurrence on the ice cream production line.
  • Ескіз
    Документ
    Використання активних методів навчання при вивченні дисциплін "Безпека життєдіяльності" та "Цивільний захист"
    (2015) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Іжевська, Діана Анатоліївна
    Активні методи навчання створюють атмосферу пошуку, особисті прийняття рішень, підвищують і розвивають процес навчання, загострюють інтерес до сприймання навчального матеріалу. Active teaching methods create an atmosphere of search, personal decision-making, enhance and develop the learning process, and exacerbate the interest in the perception of learning material.
  • Ескіз
    Документ
    Організація оповіщення персоналу і відвідувачів у разі виникнення надзвичайної ситуації в закладах готельно-ресторанного комплексу
    (2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Інформування про загрозу та виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру і наявну обстановку – одне з найважливіших завдань цивільного захисту України. Information on the threat and occurrence of an emergency of anthropogenic and natural character and the current situation is one of the most important tasks of civil protection of Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення безпеки закладів готельно-ресторанного комплексу
    (2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Пожежна безпека включає в себе систему пожежної сигналізації у всіх приміщеннях готельно-ресторанного комплексу, засоби пожежогасіння, пожежні рукави, вогнегасники, засоби евакуації (пожежні сходи), а також регулярне навчання персоналу. Fire safety includes a fire alarm system in all premises of the hotel and restaurant complex, fire extinguishing means, fire hoses, fire extinguishers, means of evacuation (fire steps), as well as regular training of the personnel.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення часу управління при виникненні надзвичайних ситуацій
    (2016) Хіврич, Олександр Васильович; Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі представлено модель розрахунку оперативністі реагування у надзвичайних ситуаціях та оперативністі при прийнятті рішень при надзвичайних ситуаціях. Це головні показники рівня ефективності виконання задач з ліквідації надзвичайних ситуацій або їх наслідків. Предметом дослідження є оперативність прийняття рішень при управлінні у надзвичайних ситуаціях. Метою дослідження є розроблення методу визначення часу оперативності реагування при прийнятті управлінських рішень у разі виникнення надзвичайних ситуацій. The paper presents a model of calculation of responsiveness to emergencies and efficiency in decision-making in such cases. These are the main indicators of the effectiveness of the targets for dealing with emergencies and their consequences. The main indicator of effectiveness for tasks solving in case of elimination of emergencies or it’s consequences depends on responsivness and time taken for decision making process. The subject of the research is the decision making process during control in emergency situations.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання стійкості виробничих конструкцій закладів готельно-ресторанного господарства до впливу негативних факторів нестандартних ситуацій
    (2015) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович
    В роботі проведено дослідження методу розрахунку величини надлишкового тиску, який може створюватися при згорянні газо-пароповітряних сумішей у приміщеннях об’єктів готельно-ресторанних комплексів, що дозволяє завчасно визначати наслідки можливих несприятливих або нестандартних ситуацій і своєчасно вживати конструктивно-технічні заходи щодо їх попередження або мінімізації. This paper studied the method of calculation of the excess pressure that may be generated during the combustion of gas-vapor mixture in the premises of hotel and restaurant complex, which allows to determine in advance the consequences of possible adverse or unusual situations and take timely structural and technical measures to prevent or minimization.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення заходів з евакуації виробничого персоналу в закладі ресторанного господарства при виникненні надзвичайних ситуацій
    (2015) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Для безпечної діяльності і організації належних умов функціонування закладу ресторанного господарства важливим є створення системи цивільного захисту, метою якої є гарантування безпеки та захисту працівників та відвідувачів закладу харчування, території та довкілля від наслідків можливих надзвичайних ситуацій (НС). For safe operation and proper conditions for the functioning of the institution restaurants important to create a civil defense system, which aims to ensure the safety and security of employees and visitors of dining areas and the environment from the effects of possible emergencies (NA).
  • Ескіз
    Документ
    Особливості реагування на надзвичайні ситуації керівництва малих підприємствах
    (2015) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович
    В роботі проаналізовано особливості організації цивільного захисту на малих підприємствах. Порядок дій керівництва у разі виникнення надзвичайних ситуацій. This paper analyzes the features of civil protection in small businesses. Management procedures in case of emergency.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості реагування на надзвичайні ситуації на малих підприємствах
    (2014) Вербицька, Богдана; Глуцький, Леонід Іванович
    Від ефективності розроблення та впровадження в життя заходів із запобігання та ліквідації надзвичайної ситуації в разі її виникнення залежатиме життя та здоров'я персоналу та відвідувачів цих підприємств і розміри заподіяної шкоди. On the effectiveness of the development and implementation of the measures of prevention and liquidation of emergency in case of its occurrence depends on the life and health of staff and visitors to these companies and the size of damage.
  • Ескіз
    Документ
    Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах громадського харчування
    (2010) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена Володимирівна
    Щороку в Україні від надзвичайних ситуацій (НС) гине біля 70 тис. осіб. Тому виникає необхідність розробки заходів безаварійної зупинки об’єкту громадського харчування, що включає ряд заходів. Суспільство змушене приділяти більше уваги їх вивченню і виділяти для захисту від них щоразу більші кошти.