Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
18 результатів
Результати пошуку
Документ Методика перерахунку обсягу спирту етилового на 100-відсотковий спирт, приведений до температури 20 °С(2023) Міщенко, Олексій Семенович; Олійник, Світлана ІванівнаМетодику перерахунку обсягу спирту етилового на 100-відсотковий спирт, приведеного до температури 20 °С розроблено для перерахунку даних щодо обсягу виробленого та/або отриманого та відпущеного у виробництво спирту етилового денатурованого, зокрема біоетанолу (спирт денатурований), у кілограмах, у декалітри 100-відсоткового спирту, приведеного до температури 20 °СДокумент Resource- and energy-saving methods of joint processing of by-products and intermediates in alcohol production(2022) Buliy, Yuri; Kuts, Anatoly; Forsyuk, AndriyIntroduction. The aim of the work was to study and substantiate the effectiveness of energy-saving methods for the joint processing of alcohol-containing fractions in a cyclic action column, to increase the degree of alcohol purification from volatile impurities. Materials and methods. The studys was carried out in a typical impurity concentration column and a experimental cyclic action column. The liquid flow rate was monitored using constant differential pressure flowmeters, the concentration of ethyl alcohol and volatile impurities was determined by areometric and chromatographic methods, the degree of impurity emission and the multiplicity of their concentrating were determined by the calculation method. Results and discussion. The use of the methods proposed by the authors makes it possible to carry out joint processing of by-products and intermediate products of alcohol production (head and fusel fractions) in a cyclic action rectification column equipped with scaly plates with a variable free cross-section, to obtain high-quality rectified alcohol, to increase its yield by 3.8-4.0% from one tonne of notional starch or by 10.8% compared to the known method and to reduce specific vapor consumption by 40% (from 20 to 12 kg/dal of anhydrous alcohol introduced to the feed plate). Extending the contact time of steam and liquid on the column plates to 40 sec allows for complete emission of esters, increasing the degree of aldehyde recovery by 25% and the higher alcohols of fusel oil and methanol by 40%. The proposed technical solutions and selected technological modes make it possible to increase the efficiency of separation of the alcohol-containing mixture in the decanter, increase the multiplicity of concentrating of aldehydes and esters by 26%, higher fusel oil alcohols by 40%, methanol by 37%, reduce the loss of ethyl alcohol with the impurity concentrate, the amount of alcohol-containing waste, the metal consumption of technological equipment and the cost of rectified alcohol. Conclusion. The proposed methods allow the maximum purification of ethyl alcohol from head and intermediate impurities in a cyclic action rectification column, to obtain high-quality rectified alcohol, to reduce energy consumption and loss of alcohol with waste. Вступ. Метою роботи було дослідження і обґрунтування ефективності енергозберігаючих способів сумісної переробки спиртовмісних фракцій в колоні циклічної дії, підвищення ступеню очистки спирту від летких домішок. Maтеріали та методи. Дослідження проводили в типовій розгінній колоні і колоні циклічної дії. Витрати рідини контролювали за допомогою витратомірів постійного перепаду тиску, концентрацію етилового спирту і летких домішок визначали ареометричним і хроматографічним методами, ступінь вилучення домішок і кратність їх концентрування – розрахунковим методом. Результати та обговорення. Використання запропонованих авторами способів дозволяє здійснювати сумісну переробку побічних продуктів і напівпродуктів спиртового виробництва (головної та сивушних фракцій) в розгінній колоні циклічної дії, оснащеної лускоподібними тарілками із змінним вільним перерізом, отримати високоякісний ректифікований спирт, збільшити його вихід на 3,8-4,0 % із однієї тони умовного крохмалю або на 10,8 % в порівнянні з відомим способом і зменшити питому витрату пари на 40 % (від 20 до 12 кг/дал безводного спирту, введеного на тарілку живлення). Подовження часу контакту пари і рідини на тарілках колони до 40 с дозволяє в повній мірі видаляти естери, збільшити ступінь вилучення альдегідів на 25 %, а вищих спиртів сивушного масла і метанолу на 40 %. Запропоновані технічні рішення і обрані технологічні режими дають можливість підвищити ефективність розділення спиртовмісної суміші в декантаторі, збільшити кратність концентрування альдегідів та естерів на 26 %, вищих спиртів сивушного масла на 40 %, метанолу на 37 %, зменшити втрати етилового спирту з концентратом домішок, кількість спиртовмісних відходів, металоємність технологічного обладнання і собівартість ректифікованого спирту. Висновки. Запропоновані способи дозволяють максимально очищати етиловий спирт від головних і проміжних домішок в колоні циклічної дії, отримати високоякісний спирт, зменшити енерговитрати і втрати спирту з відходами.Документ Стабільність показників якості спирту етилового ректифікованого для лікеро-горілчаного виробництва(2006) Топольник, Віра Григорівна; Федорова, Наталія Борисівна; Кузьмін, Олег ВолодимировичУ статті наведено методику комплексної кількісної оцінки якості спирту етилового ректифікованого для лікеро-горілчаного виробництва, згідно з принципами кваліметрії. The article provides a methodology for comprehensive quantitative assessment of the quality of rectified ethyl alcohol for liquor-vodka production, according to the principles of qualimetry.Документ Энергосберегающая технология спирта этилового технического(2020) Булий, Юрий Владимирович; Чумаченко, Сергей Николаевич; Юрик, Иван ИвановичРазработаны энергосберегающая технология спирта этилового технического (СЭТ) из углеродсодержащего сырья – зерна, мелассы, диффузионного сока сахарных заводов и аппаратурно-технологическая схема для ее реализации. В установке предусмотрена рекуперация теплоты водно-спиртовых паров бражной колонны для обогрева концентрационной колонны, работающей под вакуумом. Программное обеспечение поддерживает работу колонного оборудования в режиме контролированных циклов задержки жидкости на тарелках для увеличения времени контакта пара и жидкости. Техническое решение позволяет уменьшить металлоемкость оборудования, себестоимость товарного спирта и сократить расход греющего пара на 40 %, а воды на охлаждение теплообменного оборудования на 30 %. Вышеуказанные разработки внедрены в производство.Документ Спиртова барда як цінна сировини для виробництва комбікормів(2021) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Левіщенко, Марина МиколаївнаПісля-спиртова барда є побічним продуктом спиртового виробництва. Для спиртового виробництва барда є проблемою, тому що це відходи, котрі потрібно утилізувати. Якщо ж розглянути після-спиртову барду як сировину для виробництва кормових сумішей та комбікормів – то вона є вагомою складовою, як з точки зору кормової цінності, так, і з точки зору економічної ефективності. Post-alcoholic bard is a by-product of alcohol production. For alcohol production bard is a problem because it is a waste that need to be disposed of. If we consider the post-alcohol bard as a raw material for the production of feed mixtures and compound feeds - it is important component, both in terms of fodder value and in terms of economic efficiency.Документ Дослідження сухої кукурудзяної після спиртової барди(2021) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Левіщенко, Марина МиколаївнаПісляспиртова барда є побічним продуктом спиртового виробництва. Для спиртового виробництва барда є проблемою, тому що це відходи, котрі потрібно утилізувати. Якщо ж розглянути після-спиртову барду як сировину для виробництва кормових сумішей та комбікормів – то вона є вагомою складовою, як з точки зору кормової цінності, так, і з точки зору економічної ефективності. Post-alcoholic bard is a by-product of alcohol production. For Bard's alcohol production is a problem because it is a waste that is needed utilize. If we consider the post-alcohol bard as a raw material for production feed mixtures and compound feeds - it is an important component, both in terms of fodder value, yes, and in terms of economic efficiency.Документ Спиртова барда як цінна сировини для виробництва комбікормів(2021) Левіщенко, Марина Миколаївна; Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна ІванівнаВ процесі досліджень у після спиртовій барді було визначено вміст сирого протеїну – 30,1 %. Вміст амінокислот не відповідає ідеальному білку за шкалою ФАО/ВООЗ, проте суха після спиртова барда може бути використана як сировина для комбікормів. In the course of research in the post-alcoholic bard was determined content crude protein - 30.1%. The content of amino acids does not correspond to the ideal protein on a scale FAO / WHO, however dry after alcohol bard can be used as raw material for compound feeds.Документ Особливості анаеробних процесів бродіння(2019) Вінніченко, Інна; Шевченко, Олександр ЮхимовичВ роботі виконані дослідження, що привели до висновку про доцільність застосування технології бродіння в докритичних режимах по осмотичних тисках. Визначено критичні значення і запропоновано методи стабілізації культуральних середовищ за цим показником. In this work, studies have been carried out that led to the conclusion that the application of fermentation technology in subcritical regimes under osmotic pressures is feasible. The critical values are determined and the methods of stabilization of the culture environments on this indicator are proposed.Документ Use of Waste Materials as Feedstocks for Alcohol Production(2016) Boiko, PetroIn this artical we describe the use of Waste as a raw material in ethanol production. В статті розглядаються питання використання відходів для виробництва спирту етилового, у тому числі бiоетанол.Документ Зміна концентрації летких домішок спирту при їх адсорбції мінеральними адсорбентами(2015) Гивель, Мар’яна Олександрівна; Маринченко, Віктор ОпанасовичВ складі багатьох напоїв (лікеро-горілчаних, виноробних та інших) використовують спирт етиловий ректифікований, який завжди містить леткі домішки, вони негативно впливають на дегустаційні показники напоїв та на здоров`я людей. Різні леткі домішки не однаково впливають на якісті напоїв.