Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Традиції випікання хліба(2015) Майборода, Олена Іванівна; Мазур, Лариса Михайлівна; Корж, Марія ОлександрівнаСкільки на світі живуть люди, стільки вони випікають хліб. How many people live in the world, so they baked bread.Документ Національне виховання в системі освіти України(2013) Поденко, Віктор ПетровичНаціональне виховання в системі освіти України являє собою діалектичну єдність усіх компонентів: теоретико-методологічного забезпечення, змісту й організації освітнього процесу, які, у свою чергу, є складними підсистемами зі своїми підструктурними елементами, що знаходяться у певних взаємозв’язках і взаємозалежності. National education in education Ukraine is the dialectical unity of all components: theoretical and methodological support, content and organization of educational process, which, in turn, are complex subsystems with their pidstrukturnymy elements that are in certain relationships and interdependence.Документ Сучасний стан виноградарсько-виноробної галузі закарпатської області(2015) Васьковська, Ірина Іванівна; Коваль, Ольга АндріївнаВиноробство на Закарпатті є одним з традиційних занять місцевого населення, багато закарпатських вин можна спробувати тільки безпосередньо на Закарпатті, де існує цілий культ вина зі своїми особливостями і ритуалом споживання. Одна з популярних у туристів локацій - знайомство із закарпатським вином у погребах місцевих майстрів цієї справи. Winemaking in Transcarpathia is one of the traditional occupations of the local population, many of Transcarpathian wines can taste just right in Transcarpathia, where there is a cult wine with its own characteristics and ritual consumption. One of the most popular tourists locations - meeting of Transcarpathian wine cellars in the case of local craftsmen.Документ Етнологія критської гастрономії: традиції і сучасність(2015) Пересічна, Світлана Михайлівна; Коренюк, Марія ІгорівнаКрит - грецька земля, що зростила великого бога-громовержця Зевса. Загадковий острів, на якому реальність мирно співіснує з древніми міфами. Звідси бере свій початок наша цивілізація, і, зрозуміло, кухня. Могутні боги продумали все, і навіть те, чим будуть харчуватися мешканці землі: античні технології страв, запорука довголіття, досі є основою щоденного раціону місцевих жителів.Документ Шляхи відновлення традицій єврейської кухні під час прийому хасидів в Україні(2014) Терещук, Іванна; Лазоренко, Наталія ПетрівнаПротягом кількох останніх десятиліть релігійний рух хасидизму заснувався на території України, і значна частина євреїв відвідують нашу країну щорічно, особливо багато їх приїжджає на святкування різних єврейських свят. Тому кожного року місцева влада та жителі міста Умань ретельно готується до приїзду хасидів.Документ Traditions and innovations in hospitality industry(2014) Yakymenko, OlenaThere is always a fine line to be walked when comparing tradition to innovation. In some ways, consumers embrace innovation as a time saving tool or a way of making life easier, but on the other hand, tradition is what drives consumers to make certain choices over others.Документ Meals and Customs in America(2014) Shapran, LudmilaFood is of paramount importance around the world not just because of our fundamental need to consume it but because of the cultural and sorial connotation it is given. In all cultural traditions, food is only one aspect but yet it is probably one of the most constant. Food plays an inseparable role in our daily lives. Without food we cannot survive. But food is much more than a tool of survival. Food is a source of pleasure,comfort and security. Food is also a symbol of hospitality, social status, and religious significance. What we select to eat, how we prepare it, serve it, and even how we eat it are all factors profoundly touched by our individual cultural inheritance.Документ Традиції приготування квасу в Україні(2014) Майборода, Олена ІванівнаКвас — традиційний слов'янський кислий напій, який готують на основі бродіння з муки та солоду (пшеничного, ячмінного) або з сухого житнього хліба, іноді з додаванням пахучих трав, меду, вощини. Напій відмінно втамовує спрагу, підвищує активність та дає сили для роботи, активізує процеси травлення. В багатьох країнах світу квас є пивом, і відноситься до категорії «Пиво історичне, традиційне, місцеве». На Україні квас вважається самостійним і національним напоєм. Kvass - a traditional Slavic sour drink that is prepared on the basis of fermentation of flour and malt (wheat, barley) or dry rye bread sometimes with the addition of fragrant herbs, honey, wax. The drink is excellent thirst quencher, increases the activity and gives strength to work, activates digestion. In the many countries have brew beer, and belongs to the category "Beer historical, traditional, local. "In Ukraine brew considered independent and national drink.Документ Спадкові традиції в родині Боровських(2014) Яременко, Світлана Андріївна; Вітвицька, Дар`я Павлівна2014 рік є ювілейним роком для Національного університету харчових технологій. 130 років тому в 1884 році на засіданні Київського відділення Російського імператорського технічного товариства було ухвалено рішення про відкриття в місті Сміла технічних класів на базі училища графів Бобринських. Так було започатковано спеціалізований технічний навчальний заклад для підготовки технологів, хіміків і майстрів цукрового виробництва. З цього часу й починає свою історію Національний університет харчових технологій. 2014 is an anniversary year for the National University of Food Technologies. 130 years ago in 1884 at a meeting of the Kiev branch of the Russian Imperial Technical Society decided to open in the city Cherkassy technical classes at the College of graphs Bobrinsky. It was launched specialized technical school for training of engineers, chemists and Masters of sugar production. Since that time and history started National University of Food Technologies.Документ Традиції та новаторство у сучасній чеській кухні(2014) Науменко, Наталія ВалентинівнаІсторично склалося так, що чеська кухня має багато спільних рис із українською. Для приготування страв використовують одні й ті самі продукти, проте застосовують різні технології. М'ясо чехи завжди готують із соусом (всесвітньовідома «свічкова на сметані» з яловичини, якою частують найповажніших гостей). Традиційними є також свинина з кнедликом та капустою, шніцель із картоплею. Далеко за кордоном відомі й «брамбораки», від слова «брамбори» (картопля) - аналог українських дерунів. Historically, the Czech cuisine has much in common with Ukrainian. For cooking use the same products but use different technologies. Czechs always cook meat with sauce (The world-famous "candle with sour cream" beef, which has been treating most distinguished guests). Traditional is also pork with dumplings and cabbage, schnitzel with potatoes. Far abroad and known "bramboraky" from word "brambory" (potatoes) - similar to Ukrainian potato pancakes