Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення колонних абсорбційних апаратів із ситчастими тарілками
    (2019) Волошко, Дмитро Олександрович; Марценюк, Олександр Степанович
    В роботі встановлено, що використання насипної насадки підвищує ефективність контакту фаз внаслідок розбивання частинок газорідинної суміші і співударів між тілами насадки і одночасно запобігає провалу рідини під час зниження або припинення подачі парогазової фази.
  • Ескіз
    Документ
    Определение поверхности контакта фаз при абсорбции CO2 водой в капиллярно-пористом элементе
    (2015) Свитлык, Андрей Николаевич; Прохоров, Александр Николаевич
    Рассмотрены процессы, происходящие на межфазной поверхности. Выведена формула для определения поверхности контакта фаз абсорбционных массообменных процессов, происходящих в капиллярно-пористом элементе. Увеличение скорости газовой фазы и увеличение относительной скорости фаз уменьшает образование и обновление межфазной поверхности; полученные результаты исследования можно использовать для других массообменных процессов; выявлены пути, приводящие к росту межфазной поверхности контакта фаз. As a result of experimental studies is defined functional dependence of the area of the updated surface from change of hydrodynamic characteristics of gas-liquid system. It is revealed that with increase of speed of a gas phase, irrespective of the size of the capillary channel, the interphase interface of phases decreases, and with increase of speed of the relative movement of phases value of an interphase surface of phases decreases.
  • Ескіз
    Документ
    Результати досліджень сатурації мембранно-капілярного апарату
    (2014) Світлик, Андрій Миколайович; Прохоров, Олександр Миколайович
    Найбільш перспективним способом сатурації напоїв являється насичення напоїв діоксидом вуглецю в тонкому шарі рідини. The most promising way beverage carbonation of beverages is saturation with carbon dioxide in a thin liquid layer.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування первапорації в комбінованих масообмінних процесах харчової й хімічної технології
    (2013) Мікульонок, Ігор Олегович; Рябцев, Геннадій Леонідович; Тимонін, Олександр Миколайович; Копиленко, Анатолій Васильович