Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення бісквітних виробів спеціального дієтичного призначення як перспективний напрямок розширення асортименту кондитерської продукції(2018) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Абрамова, Асьят ГеоргіївнаНаведено інформацію про обсяги виготовлення кондитерських виробів в різних регіонах світу. Представлено технологію бісквітів на різних цукрозаміниках. Визначено їх органолептичні показники. The information on the amount of confectionery production in different regions of the world is given. The technology of biscuits with different sugar substitutes is presented. Sensory properties of the biscuits are determined.Документ Збагачення галет біологічно активними речовинами рослинних порошків(2014) Боклан, Наталія; Усатюк, Надія Михайлівна; Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаХарчовий раціон населення України характеризується надлишковою кількістю жирів тваринного походження і легкозасвоюваних вуглеводів за умови дефіциту поліненасичених жирних кислот, розчинних і нерозчинних харчових волокон, вітамінів і мінеральних речовин. Результати нутріціологічних досліджень свідчать, що в сучасних умовах неможливе забезпечення організму людини ессенціальними нутрієнтами відповідно до рекомендованих фізіологічних норм лише за рахунок традиційних харчових продуктів. Актуальним є розроблення нових харчових продуктів, збагачених біологічно активними речовинами, які можуть бути включені до щоденного раціону всіх вікових груп здорового населення для покращення загального самопочуття, підвищення резистентності організму до несприятливих чинників довкілля та профілактики аліментарних захворювань.Документ Бісквіти з фруктозою та цукрозамінниками-поліолами для харчування дітей(2014) Абрамова, Асьят Георгіївна; Дорохович, Вікторія ВіталіївнаНа теперішній час одним з найбільш розповсюджених ендокринних захворювань є цукровий діабет. Цукровий діабет - це хронічне захворювання, що характеризується абсолютним або част-ковим дефіцитом вироблення підшлунковою залозою гормону інсулі-ну. Близько 3 % населення Землі страждають на цукровий діабет. В Україні зареєстровано 1,3 млн. хворих, серед яких 8 тис. дітей. Згідно зі статистичними даними до 2025 р. в Україні кількість дітей хворих на цукровий діабет зросте до 9400 чол. Currently one of the most common endocrine diseases is diabetes. Diabetes - a chronic disease characterized by absolute or part-deficit-term production of the pancreas hormone Insula-on. About 3% of the population suffer from diabetes. Ukraine has registered 1.3 million. Patients, including 8 thousand. Children. According to statistics up to 2025 in Ukraine the number of children with diabetes will increase to 9400 people ..Документ Аналіз впливу грибного пюре та порошку цибулі на якість затяжного печива(2014) Петренко, Микола Миколайович; Дорохович, Антонелла МиколаївнаСучасні тенденції до споживання продуктів з підвищеною харчовою цінністю потребують інноваційних рішень за рахунок використання нової нетрадиційної сировини з підвищеним вмістом біологічно активних компонентів. В даній роботі пропонується замінити воду, що йде на заміс тіста для затяжного печива, на грибне пюре, приготоване з грибів глива звичайна та печериця двоспорова, та додатково збагатити його флавоноїдами, шляхом внесення до рецептури порошку цибулі. Current trends in the consumption of foods with high nutritional value require innovative solutions through the use of new alternative materials with a high content of bioactive components. In this paper, proposed to replace the water that is in the dough for cookies lingering on mushroom mashed, cooked with mushrooms and oyster mushroom champignon dvosporova, and additionally enrich its flavonoids, by making the recipe onion powder.Документ Перспектива використання овочевих порошків при виробництві галет(2014) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Боклан, Наталія; Усатюк, Надія МихайлівнаРезультати досліджень дали можливість рекомендувати порошки з моркви та шпинату для збагачення галет мікронутрієнтами. Визначено, що раціональне дозування порошку з моркви становить 10 %, а порошку з шпинату 5%, що дозволяє отримати вироби з прийнятними органолептичними властивостями і фізико-хімічними показниками якості, які наближені до контрольного зразка. The research results have made it possible to recommend the powder of carrots and spinach to enrich biscuit micronutrients. Determined that the rational dispensing powder of carrots is 10%, and spinach powder with 5%, which provides a product with acceptable organoleptic properties and physico-chemical quality indicators that are close to the control sample.Документ Використання цукрозамінників нового покоління в технологіях борошняних кондитерських виробів(2013) Дорохович, Вікторія ВіталіївнаПроведено дослідження фізико-хімічних та технологічних властивостей цукрозамінників: в’язкість та поверхневий натяг водних розчинів, вплив на піноутворюючу здатність меланжу, формування клейковинного комплексу, фізичні властивості модельних тістових мас. За результатами досліджень розроблено технології печива, кексів, бісквітів із застосуванням лактітолу, ізомальтітолу, еритрітолу. Досліджено структурно-механічні показники тіста та готових виробів. Research of the physical, chemical and technological properties of sugar replacers: viscosity and surface tension of aqueous solutions, the effect on foaming ability melange formation of fibrinous complex physical properties of model dough weight. The research developed technologies cookies, cakes, biscuits using laktitol, isomaltitol, eritritol. The structural-mechanical properties of dough and finished products.Документ Инновационная технология бисквитных полуфабрикатов с использованием сахарозаменителя нового поколения еритритола(2013) Дорохович, Виктория Витальевна; Абрамова, Асьят ГеоргиевнаУстановлено влияние сахарозаменителя еритритола на пенообразующую способность меланжа и структурные показатели пены. Исследовано структурные показатели готовых бисквитов на основе еритритола. It was studied the influence of sweeteners on eritritol foaming ability melange and structural indicators foam. The structural parameters of prepared biscuits from eritritol have been researched.Документ Confectionery technology for patients with diabetes and celiac disease(2013) Dorohovich, Victoriya; Lazorenko, Natalia; Mykhailova, NeliaSummary: Celiac disease is a chronic, systematic disease characterized by mucosa damage of the small intestine by gluten, which is a component of the wheat, rye and oats gluten complex. Celiac disease is often accompanied by diabetes. At the National University of Food Technologies it is conducted the research aimed at the development of pastry (cakes, muffins, biscuits) for patients with diabetes and celiac disease.