Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рецептурних композицій борошняних кондитерських виробів для хворих на целіакію та цукровий діабет
    (2012) Зуйко (Кулініч), Віра Ігорівна; Гавриш, Андрій Володимирович; Доценко, Віктор Федорович
    Результатом експерименту є розроблення нових виробів, придатних для вживання хворими на цукровий діабет та глютенову ентеропатію. The result of the experiment is to develop new products suitable for use by patients with diabetes and gluten enteropathy.
  • Ескіз
    Документ
    Зміни амінокислотного складу при пророщуванні рисового зерна
    (2014) Бохна, Христина-Марія; Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна
    Людство все частіше зустрічається з вродженим захворюванням – целіакією, яка пов’язана з непереносимістю організмом особливої фракції рослинного білку – глютену. Лікарських препаратів для боротьби з цим захворюванням на сьогоднішній день немає.
  • Ескіз
    Документ
    Безглютенова сировина для оздоровчих і дієтичних продуктів
    (2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна; Василів, Володимир Павлович
    Для хворих з вродженим захворюванням целіакією токсичні білки клейковини, пшениці, ячменю, жита. Зерно рису, кукурудзи, гречки не містить глютену і має цінний хімічний склад і тому воно має бути використано для приготування харчових продуктів, що забезпечує лікування хворих на целіакію. For patients with congenital disease celiac disease toxic gluten proteins, wheat, barley and rye. Grain of rice, corn, buckwheat does not contain gluten and is a valuable chemical composition and therefore it should be used for cooking food that provides treatment to patients with celiac disease.
  • Ескіз
    Документ
    Глютен. Чому його можна не всім?
    (2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна
    Стаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Захворювання пов'язане з непереносимістю білка злакових культур - глютену. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The paper studies the problems of combating genetic disease - celiac disease. The disease is associated with intolerance to protein cereal - gluten. Proposed for the prophylactic and therapeutic feeding to avoid foods made from sprouted gluten-free cereals.