Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження перетравлюваності сухих сніданків для військових
    (2016) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна
    З метою удосконалення організації раціонального харчування військових нами науково обґрунтовано та розроблено сухі сніданки підвищеної харчової та біологічної цінності, збагачені рисовими, гречаними, пшоняними та гороховими пластівцями. In order to improve the organization of nutrition war we proved scientifically developed and cereals increased food and biological value enriched rice, buckwheat, millet and pea flakes.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика різних сортів рису
    (2016) Коберніцька, Аліна Олександрівна; Усач, Андрій Тарасович; Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович
    Для дослідження було підібрано вісім зразків вітчизняних сортів рису. Результати аналізу показали, що всі досліджувані сорти рису мають порівняно високий вміст крохмалю; Тo investigate was chosen eight samples of domestic rice varieties. The analysis showed that all studied varieties of rice have a relatively high content of starch.
  • Ескіз
    Документ
    Продукти на зерновій основі, збагачені мінеральними речовинами, для профілактики мікроелементозів
    (2012) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна
    Збагачення продуктів хлібопекарської, круп’яної, молочної промисловостей мікроелементами з використанням їх нових джерел - в органічно зв’язаній формі, є оптимальним шляхом подолання мікроелементозів. Enrichment of bakery products, cereals, dairy trace elements using their new sources - in organically bound form is the best way to overcome microelementosis.
  • Ескіз
    Документ
    Сравнительная характеристика возможных источников растительного пищевого белка
    (2015) Махинько, Валерий Николаевич; Черныш, Людмила Николаевна; Товстоног, Ю. В.
    Рассмотрены возможные источники белка для повышения биологической ценности пищевых продуктов. Показаны преимущества растительных белков. Проанализированы возможные источники для получения растительного белка с позиции урожайности, содержанию белка и его биологической ценности. The possible sources of protein for increasing the biological value of food products. The advantages of vegetable proteins. Analyzed possible sources for obtaining a vegetable protein from the standpoint of yield, protein content and biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Експортний потенціал борошномельно-круп'яної галузі України
    (2014) Кудренко, Наталія Володимирівна
    Продовольча безпека населення України залежить від стану та перспектив розвитку боршномельно-круп'яної галузі АПК, яка забезпечує населення соціально важливими продуктами харчування. Виробничі особливості борошномельно-круп'яної галузі зумовлюють те, що визначальним фактором для розміщення підприємств є сировинна база (оскільки галузь більш ніж на 75% залежить від зернової сировини) та споживачів продукції.
  • Ескіз
    Документ
    Виробничий та експортний потенціал зернових культур України
    (2014) Чередниченко, Олександр Анатолійович
    Зерно є одним з рентабельних видів сільськогосподарської продукції, займає більше половини посівних площ і забезпечує значну частину доходів сільськогосподарських підприємств. В останні роки спостерігається зростання посівних площ, обсягів зібраних культур, внутрішнього споживання та експорту. Grain is one of the profitable agricultural production takes more than half the acreage and provides a significant portion of the proceeds agricultural enterprises. In recent years, a growing acreage, the volume of collected crops, domestic consumption and export.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання зернових культур з підвищеним вмістом біогенних мікроелементів
    (2014) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна
    Метою цієї роботи є попередні дослідження особливостей поглинання зерновими культурами макро- й мікроелементів зі штучних живильних середовищ для отримання сировинних матеріалів із підвищеним вмістом есенціальних мінеральних елементів як основи виробництва широкого спектру оздоровчих харчових продуктів для корегування раціонів населення України та запобігання аліментарним мікроелементозам. The aim of this work is to study the characteristics of previous acquisitions crops macro- and micronutrients from artificial culture media for raw materials with a high content of essential minerals as the basis for producing a wide range of health foods for dietary adjustments and prevent the population of Ukraine alimentary microelementosis.
  • Ескіз
    Документ
    Новий круп’яний продукт підвищеної біологічної цінності
    (2014) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Шевченко, А. В.
    В основу тез доповіді покладено дослідження хімічного складу крупів та його оптимізація. Досліджено подрібнення крупів в дробарці та їх вплив на гранулювання. At the heart of abstract is using the cereals chemical composition and its optimization. It was researched the crushing of cereals in the crusher and its influence at granulate.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив дисперсності борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці на тривалість його дозрівання
    (2014) Михонік, Лариса Анатоліївна
    Технологія виготовлення борошна високого виходу дозволяє зберегти поживні речовини зерна, які видаляються під час сортових помелів, тому попит на оздоровчі продукти з використанням цієї сировини постійно зростає. В борошні з суцільнозмеленого зерна пшениці містяться майже всі анатомічні частинки зернівки, що забезпечує виробам з нього високу харчову цінність, але хліб з такого борошна поступається виробам з сортового борошна за об'ємом, пористістю та формостійкістю. Попередніми дослідженнями встановлено, що покращання якості виробів можна досягти підвищенням дисперсності борошна. Manufacturing technology of flour high yield can store nutrients material grains are removed during grinding varietal, so the demand for health products using this material is growing. As with flour sutsilnozmelenoho wheat contains almost all anatomical particles grains, providing products with high nutritional value it, but eat bread with a flour yields products with high-quality flour by volume, porosity and shape stability. Previous studies have found that quality improvement products can be achieved by increasing dispersion boroshnayu.
  • Ескіз
    Документ
    Створення сумішей крупів та визначення показників їх якості
    (2014) Зосим, Аліна; Шаповаленко, Олег Іванович
    З введенням круп у суміш (пшоно, кукурудзяна крупа та рис) змінюються показники якості самої суміші; збільшується об'ємна маса, середній розмір частинок, кут обрушення, дійсна густина; зменшується вологість та кут ковзання по металу. With the introduction of cereal blend (wheat, barley, corn and rice) change of the quality parameters of the mixture; increased bulk density, average particle size, angle of collapse, the real density; reduced moisture and grazing angle on metal.