Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність варіантів першої сатурації дефекованого соку на основі показників аналітичних і мікроскопічних досліджень
    (2015-04) Головіна, Олена Валеріївна; Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна
    В роботі досліджено очисну дію вапняного молока та взаємодії гідроксиду кальцію з нецукрами дифузійного соку в процесах попередньої та основної дефекації і адсорбційного ефекту утвореного карбонату кальцію в умовах І та ІІ сатурації в різних варіантах технологічних схем очищення. In this work the cleansing action of calcium hydroxide interaction with juice non-sugars in the pre-liming and main liming and adsorption effect of calcium carbonate formed in the first and second carbonation in the different technological variants of purification has been research.
  • Ескіз
    Документ
    Пружні властивості газорідинних середовищ і генерування пульсаційних режимів
    (2015) Підгорний, Володимир Васильович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Максименко, Ірина Фаддеївна
    Газорідинні середовища притаманні значній кількості харчових і мікробіологічних середовищ. До їх числа відносяться технології очищення дифузійного соку цукрових заводів. Перелік операцій в них стосується попередньої дефекації, основної дефекації, першої сатурації, дефекації перед другою сатурацією, сульфітації, фільтрування соків та ін. Названі процеси відбуваються в певній послідовності з метою максимально досяжного видалення нецукрів. Gas-liquid environment inherent in large quantities of food and microbiological media. These include technology for juice sugar mills. The list of operations concerns the preliminary defecation, defecation basic, first carbonation, defecation before the second carbonation, sulfitization filter the juice and others. The above processes occur in sequence in order to maximize removal netsukriv attainable.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення дифузійного соку з використанням препарату наночастинок гідроксиду алюмінію
    (2012) Ткаченко, Сергій Володимирович; Олішевський, Валентин Вікторович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Маринін, Андрій Іванович; Ардинський, Олексій Валерійович
    Нині важливим напрямком досліджень і розробок в науковому просторі, що націлені на вирішення комплексних науково-технічних і технологічних завдань є можливість застосування нанотехнологій. Currently an important area of research and development in research that aims to solve complex scientific-technical and technological problems is that the use of nanotechnology.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив електроіскрової обробки та препарату наночастинок гідроксиду алюмінію на чистоту дифузійного соку
    (2012) Ардинський, Олексій Валерійович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Дашковський, Юрій Олександрович; Олішевський, Валентин Вікторович; Маринін, Андрій Іванович; Ткаченко, Сергій Володимирович
    Процес очищення дифузійного соку від нецукрів є надзвичайно важливою проблемою при виробництві цукру як з моменту заснування цієї промисловості, так і на сьогодні. При цьому основний реагент гідроксид кальцію (вапняне молоко) при роботі за класичною схемою не дає можливості цілковито видалити супутні домішки, незважаючи на вже більш як 200-річну історію його застосування. The process of purification of diffusion juice from nasarov is an extremely important problem in the production of sugar as since the Foundation of this industry and today. The main reagent is calcium hydroxide (milk of lime) when working according to the classical scheme makes it impossible to fully remove concomitant impurities, despite the more than 200-year history of its use.
  • Ескіз
    Документ
    Двоступенева І сатурація - суттєвий етап в підвищенні ефективності очищення дифузійного соку
    (2014) Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир Михайлович
    Важливе місце в технологічному процесі займає I карбонізація. Від правильності її проведення залежить загальний ефект адсорбційного очищення соку, швидкість фільтрування соку і витрата каменю на виробництво. Ефективність проведення I сатурації в значній мірі залежить від її апаратурного оформлення. Important role in the technological process is I carbonization. of correctness of its implementation depends on the overall effect of adsorption purification juice, juice filtration velocity and flow stone of production. Efficiency of carbonation I greatly depends on its hardware design.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення ефективності технологічних процесів очищення дифузійного соку на основі мікроскопічних та аналітичних досліджень
    (2014) Рева, Леонід Павлович; Головіна, Олена Валеріївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    В сучасній технології очищення дифузійного соку основними являються такі два процеси: попередня дефекація дифузійного соку (шляхом видалення ряду нецукрів коагуляцією ВМС - білків та пектинів і осадження вапном аніонів кислот у формі малорозчинних солей кальцію) та І сатурація (шляхом адсорбції ряду залишкових розчинних нецукрів на поверхні утвореного осаду карбонату кальцію). In modern technologies juice purification are major the following two processes: a preliminary defecation juice (by removing a number of netsukriv coagulation Navy - proteins and pectins and deposition of lime acid anions in the form of soluble calcium salts) and I saturation (by adsorption of a number of residual solvent netsukriv on the surface of the precipitate of calcium carbonate).
  • Ескіз
    Документ
    Співосадження при очищенні соку карбонатом кальцію
    (2014) Логвін, Володимир Матвійович; Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна
    Очищення дифузійного соку карбонатом кальцію в подальшому позитивно впливає на якість готової продукції - цукру. Знання механізму очищення соку під час карбонізації дозволить підвищувати ефективність очищення соку карбонатом кальцію. Purification juice calcium carbonate further positive impact on the quality of the finished product - sugar. Knowledge of the mechanism clean juice with carbonation will increase cleaning efficiency juice calcium carbonate.
  • Ескіз
    Документ
    Реальна можливість інтенсифікації хімічних і адсорбційних процесів очищення дифузійного соку
    (2014) Цирульнікова, Віта Валентинівна; Олянська, Світлана Пантелеймонівна
    Обґрунтовано та експериментально підтверджено високу ефективність використання дигідрофосфату амонію на початковій та заключній стадії очищення дифузійного соку для інтенсифікації хімічних та адсорбційних процесів. Proved and experimentally confirmed the high efficiency of ammonium dihydrogen phosphate in the initial and final stages of juice purification for intensification of chemical and adsorption processes.
  • Ескіз
    Документ
    Мікроскопічні дослідження осадів, утворених при поступовому підлуженні вапном дифузійного соку в умовах теплої перед дефекації
    (2014) Головіна, Олена Валеріївна; Рева, Леонід Павлович; Пушанко, Микола Миколайович
    На основі мікроскопічного дослідження динаміки осадження нецукрів в процесі поступового підлуження дифузійного соку в теплому режимі і порівняння їх з якісними показниками отриманих проб, можна зробити висновки, що коагуляція білків (І 60' С) починається вже при рН вище 7,5, а масова коагуляція -при рН>10,5 і продовжується до оптимуму попередньої дефекації: рН 11,4 (Л=0,137% СаО). Based on microscopic examination of the dynamics of the deposition process of gradual netsukriv pidluzhennya juice in warm mode and compare them with quality indicators derived samples, it can be concluded that the coagulation of proteins (and 60 'C) begins at pH above 7.5, and massive coagulation -at pH> 10.5 and continues to defecate prior optimum: pH 11.4 (L = 0.137% CaO).
  • Ескіз
    Документ
    Використання комплексного реагенту для підвищення ефективності процесів очищення дифузійного соку
    (2014) Цирульнікова, Віта Валентинівна; Олянська, Світлана Пантелеймонівна
    Високомолекулярний комплексний реагент «КРОСС-5» доцільно використовувати для покращення седиментаційно-фільтраційних та якісних показників переддефекосатурованого соку, відокремлення осаду нецукрів до основного вапнування. Розроблений спосіб рекомендуємо для впровадження на цукрові заводи, які планують модернізацію типової схеми з переходом на удосконалений варіант з відокремленням переддефекосатураційного осаду. Macromolecular complex reagent "Cross-5" should be used to improve sedimentation, filtration and quality pereddefekosaturovanoho juice, separating the precipitate netsukriv to main liming. The developed method is recommended for implementation in refineries planning to modernize a template with the transition to an improved version of the sludge separation pereddefekosaturatsiynoho.