Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність дії антимікробного засобу «Бетастаб» щодо пригнічення основних контамінантів бурякоцукрового виробництва
    (2015) Шулімова, Олена Василівна; Нечипор, Тетяна Миколаївна; Тетеріна, Світлана Миколаївна
    Проведено дослідження ефективності дії засобу «Бетастаб» щодо основних контамінантів бурякоцукрового виробництва. Встановлено високу ефективність дії дезінфікуючого засобу «Бетастаб» щодо грампозитивних мікроорганізмів при його використанні в концентрації 0,03…0,05%
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність дезінфікуючого засобу «Каморан» щодо розвитку слизоутворювальних бактерій у виробництві цукру
    (2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Нечипор, Тетяна Миколаївна; Чорна, Тетяна Миколаївна
    Експериментально встановлено високу ефективність дезінфекційного засобу «Каморан» за витрат діючої речовини 0,002 – 0,004% щодо слизоутворювальних бактерій. Доведено, що засіб «Каморан»сприяє зменшенню втрат сахарози від розкладання, сприяє підвищенню виходу та покращенню якостi бiлого цукру.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення оптимальних витрат засобу «Бетастаб» для знезараження дифузійного соку
    (2015) Нечипор, Тетяна Миколаївна; Ширяєвська, Анастасія Борисівна; Гусятинська, Наталія Альфредівна
    Проведено контроль зміни рН20 дифузійного соку із внесеним до нього антимікробним засобом «Бетастаб». Визначено оптимальні витрати засобу «Бетастаб» для знезараження дифузійного соку одержаного з кондиційної сировини. The control of change of pH20 of diffusion juice with the antimicrobial "BetaStab" introduced to it was carried out. The optimal expenses of the "BetaStab" for disinfection of diffusion juice obtained from conditioned raw materials are determined.
  • Ескіз
    Документ
    Possibility of using the hop β-acids in the sugar industry
    (2014) Nechypor, Tatiana; Teterina, Svitlana
    The analysis of antimicrobial properties of hop products for control of bacterial contamination in the sugar industry was carried out. The mechanism of bactericidal action of hop acids is described. The use of commercially available β-acids of hops as an alternative to the use of highly aggressive or ineffective biocides is proposed. Проведено дослідження антимікробних властивостей хмелепродуктів для боротьби з бактеріальним забрудненням в цукровій промисловості. Описано механізм бактерицидної дії кислот хмелю. Запропоновано використання комерційно доступних β-кислот хмелю як альтернативи застосуванню високоагресивних чи малоефективних біоцидів.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження ефективності використання сучасних дезінфікуючих засобів для виробництва цукру
    (2012) Скокун, Т. М.; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна
    Проведено експериментальні дослідження з метою аналізу дії сучасних дезінфікуючих засобів щодо ефективності їх застосування при виробництві цукру для оброблення коренеплодів цукрових буряків перед зберіганням та на різних стадіях виробничого процесу. Досліджувані засоби виявили високу фунгіцидну і бактерицидну ефективність, що дозволяє рекомендувати їх до застосування при виробництві цукру. An experimental research was made in order to analyze the functioning modern disinfective drugs, the effectiveness of their use during the sugar production for processing sugar beet roots before storage and processing at different stages of the production process. Investigated drugs showed high fungicidal and bactericidal efficiency, wgich allows to recommend them for the use in the production of sugar.