Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Хімічна стійкість природного матеріалу для очистки води у лікеро-горілчаному виробництві
    (2018) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Куц, Анатолій Михайлович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Цапун, Віра Юріївна
    Показано актуальність використання фільтрувального матеріалу спонголіту для механічного очищення води. The relevance of using filter material spongolit for mechanical water purification.
  • Ескіз
    Документ
    Підготовлена вода та стійкість напоїв
    (2017) Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна
    Показана актуальність застосування новітніх способів підготовки води для виробництва напоїв. The using of new ways of preparing water for beverage production.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва
    (2014) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович
    Впровадження Національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва обумовлено створенням комплексної наукової нормативної бази для експертної оцінки продуктів харчування. ДСТУ 7482:2013 встановлює вимоги до екстрактів за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, вмістом токсичних елементів, а також регламентує єдині норми і вимоги до правил приймання, методів контролювання, зберігання екстрактів та методів контролю. The introduction of the National Standard for fruit and berry extracts for distillery production is due to the creation of a comprehensive scientific normative base for the expert assessment of food products. DSTU 7482:2013 sets the requirements for extracts according to organoleptic, physico-chemical, microbiological indicators, content of toxic elements, and also regulates common norms and requirements for acceptance rules, methods of control, extraction storage and control methods.
  • Ескіз
    Документ
    Сорбційне очищення води у лікеро-горілчаному виробництві
    (2015) Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Олійник, Світлана Іванівна
    Проведено порівняння основних методів, які використовуються для очищення води від органічних домішок у лікеро-горілчаному виробництві: гранульованим активним вугіллям, сорбцією на іонообмінних матеріалах, методом зворотного осмосу. Визначено основні методи за якими у лікеро-горілчаному виробництві визначають сорбційну здатність активного вугілля, показано переваги та недоліки стандартизованих методів. A comparison of the basic methods used for water purification from organic impurities in the distillery production is made: granular activated carbon, sorption on ion exchange materials, reverse osmosis. The basic methods of determining the sorption ability of activated carbon in the distillery are determined, advantages and disadvantages of standardized methods are shown.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження іонітів для видаляння органічних сполук з технологічної води у виробництві лікеро-горілчаної продукції
    (2009) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович
    Встановлено ефективність видалення органічних сполук з технологічної води для лікеро-горілчаного виробництва крупнопористими іонітами-органопоглиначами марок Purolite А500Р та Purolite А860 становить 80-98 % у порівняні з активним вугіллям марки Фільтрасорб F-300 (контрольний зразок) – 50-90 %. Ступінь регенерації становить 90-95% у порівнянні з активним вугіллям – до 40 %. The efficiency of removing organic compounds from technological water for the distillery production of large porous organoleptic ion exchangers of the brands Purolite A500P and Purolite A860 is 80-98% compared to the active charcoal of the brand Filtrazorb F-300 (control sample) - 50-90%. The degree of regeneration is 90-95% compared to activated carbon - up to 40%.