Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Integration of technology in the mechatron module of liquid dosing
    (2023) Yasychev, Vladyslav; Butyk, Taras; Kryvoplias-Volodina, Liudmyla
    The influence of individual parameters on the accuracy of productdose formation was determined during physical and mathematical modeling. We have found ways to ensure the necessary distribution of compressed air pressure, subject to compliance with the specified performance of the dispenser. Research results make it possible to improve the operation of dosing systems for liquid products with high dosing accuracy. The control system is formed on the basis of electro-pneumatic complexes. The control model with dosing operating modes is substantiated. It was established that the consumption of compressed air will depend on the value of the input main pressure P (0.05... 0.4 MPa). The consumption of the product was in the range of 1 ml to 50 ml with a feeder volume of 2.25 l. A mathematical model of the dosing process of liquid products (noncarbonated drinking water, milk, juice) has been developed. Boundary conditions took into account the influence on the formation of the product dose from the programmed current values in mA (with an accuracy of 0.001 mA) in relation to the standard scale Imin, Imax=4..20 mA. An analytical description of individual stages of the dosing process with further analysis of individual stages and accepted assumptions was formed. Tests of the experimental sample of the dispenser showed the accuracy of the repetitions of the dose extrusion (limits ± 0.035% and 0.8%) from the set value of the dose mass up to 50 ml during the change and the initial liquid level in the reservoir of the dispenser feeder.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження складових похибки дозування сипкої продукції лінійними ваговими дозаторами
    (2013) Деренівська, Анастасія Василівна
    Для забезпечення технологічного процесу пакування сипкої продукції в споживчу тару сьогодні переважно використовуються лінійні вагові дозатори. Конструювання і дослідження таких дозаторів передбачає оцінювання їх метрологічних характеристик і шляхів підвищення точності і продуктивності. За основний критерій ефективності роботи дозатора прийнято точність дозування. У результаті виконаних досліджень встановлено: зменшити до мінімуму вплив однієї із складових динамічної похибки дозування можна за рахунокраціонального розташування зважувальної місткості; одним із технічних рішень для регулювання положення зважувальної місткості відносно поверхні робочого органа живильника може бути встановлення зважувальної системи на приводні рухомі напрямні за допомогоюяких здійснюється відповідне керування. In order to ensure the implementation of the process of packaging the granular products in consumer packaging, linear doser and weigher machine are used predominantly today. Designing and researching such doser and weigher machine evaluating them metrological characteristics and ways to improve accuracy and productivity.The main criterion for the efficiency of the doser and weigher machine was the accepted accuracy of the dosage. An important component of increasing the accuracy of dosage and performance is the rational arrangement of the weighing capacity relative to the working member of the feeder. As a result of the performed research it was established: to minimize the effect of one of the components of the dynamic error of dosage can be due rational arrangement of weighing capacity; one of the technical solutions to adjust the position of the weighing capacity relative to the working surface the feeder can be the installation of a weighing system on the drive moving guides with which are carried out appropriate control.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження складових похибки дозування сипкої пpoдyĸцiї лінійними ваговими дозаторами
    (2013) Деренівська, Анастасія Василівна; Гавва, Олександр Миколайович
    Нерівномірність подачі сипкої продукції в лінійних вагових дозаторах — одне з домінуючих джерел режимної складової динамічної похибки дозування. Одним із способів мінімізації цієї складової похибки дозування необхідно є забезпечення сталої інтенсивності переміщення сипкої продукції через випускний канал бункера. Розроблена математична модель руху заслінки дає можливість реалізувати раціональні режими роботи лінійних вагових дозаторів. Крім цього, за рахунок раціонального розташування звaжyвaльнoï місткості можливо зменшити до мінімуму вплив однієї із складових динамічної похибки дозування. Одним з технічних рішень для регулювання положення звaжyвaльнoï місткості відносно поверхні робочого органа живильника може бути встановлення звaжyвaльнoï системи на приводні рухомі напрямні, за допомогою яких здійснюється відповідне керування. The unevenness of the supply of granular products in linear weight dosing machine is the dominant sources of the regime component of the dynamic error of dosage. One of the ways to minimize this component of the dosing error is to ensure a steady rate of movement of granular products through the outlet hoper. The developed mathematical model of the movement of the damper makes it possible to implement the rational modes of operation of linear weight dosing machine. In addition, due to the rational arrangement of the capacious capacity, it is possible to minimize the effect of one of the components of the dynamic error of dosage. One of the technical solutions for adjusting the position of the capacity for weighing relative to the surface of the feeder's working member. It may be the installation of a self-propelled system on a drive shaftguides, through which the appropriate control is carried out. It may be the installation of a self-propelled system on a drive shaft guides, through which the appropriate control is carried out.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу переміщення частинок сипкої харчової продукції через випускний канал бункера шляхом імітаційного моделювання
    (НУХТ, 2016) Деренівська, Анастасія Василівна; Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович
    Дослідження процесу витікання сипкої харчової продукції із випускного каналу в боковій частині бункера дає можливість встановити, що швидкість переміщення продукції через випускний канал бункера можна регулювати за рахунок зміни кута нахилу дна бункера, а також визначити кінематичні параметри переміщення продукції із бункера на живильник для забезпечення високої продуктивності і рівномірного розподілення сипкої продукції на живильнику за рахунок використання оптимальних значень товщини шару продукції і швидкості переміщення продукції, зменшити похибку дозування. Research process expiration granular food product from the discharge port in the side of the hopper makes it possible to establish that the speed of the product through the discharge duct of the hopper can be adjusted by changing the angle of inclination the bottom of the hopper, as well as to determine the kinematic parameters of moving product from the hopper to the feeder for high performance and uniform distribution of bulk products on the feeder by using the optimal values ​​of the thickness of the product layer and the velocity of the products, reduce dosing accuracy.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи забезпечення високої точності дозування сипкої харчової продукції в лінійних вагових дозувально- фасувальних пристроях періодичної дії
    (2014) Самченко, Ярина; Деренівська, Анастасія Василівна; Гавва, Олександр Миколайович
    Підвищення точності дозування сипкої харчової продукції є актуальною задачею, вирішення якої зменшує ризики виробника й покупця харчової продукції. Рішення такої задачі полягає у вдосконаленні дозувально - фасувальних пристроїв пакувальних машин для забезпечення їх високої продуктивності та зменшення похибки дозування.