Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Встановлення глибини проникнення електромагнітного поля та раціональної товщини шару подрібнених пряних овочів для НВЧ-обробки(2024) Прасол, Світлана Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена ІгорівнаДіапазон глибини проникнення електромагнітного поля залежить від насипної щільності, вологості та температури продукту і для суміші подрібнених коренів пряних овочів знаходиться в певних межах. Глибина проникнення електромагнітного поля збільшується зі зменшенням насипної щільності та вологості зразків, а також зменшується з підвищенням температури. Раціональні значення товщини шару продукту знаходяться в межах 67…79 % від глибини проникнення електромагнітного поля. В ході процесу зневоднювання обрані параметри початкового значення питомої потужності НВЧ-нагріву для заданого шару продукту повинні коригуватись з урахуванням зміни раціональної товщини шару продуктуДокумент Дослідження шунгіта методами десорбційної масспектрометрії(2014) Мельник, Людмила Миколаївна; Громовий, Т. Ю.Загострення проблеми підвищення якості харчової сировини і питної води потребує пошуку ефективних способів їх очищення, що є одним із найважливіших напрямів роботи науковців. Growing problem of improving the quality of food raw materials and water needs to find effective methods of cleaning, which is one of the most important areas of academics.Документ Створення міжнародної системи стандартів на харчові продукти(2014) Буравченкова, Світлана БорисівнаБезпека харчової продукції і продовольчої сировини є однією з вирішальних складових економічної безпеки кожної держави, яка має надзвичайно важливий гуманітарний, соціальний, економічний і політичний аспекти. Це усвідомили ще в ХІХ ст., коли були прийняті перші загальні закони про харчові продукти і з'явились перші системи контролю за дотриманням цих законів. Так в Австро-Угорській Імперії у період з 1897 по 1911 рр. було створено зібрання стандартів і описів широкого спектра харчових продуктів, що одержав назву Codex Alimentarius Austriacus. Хоча цей документ і не мав юридичної чинності, його використали в судах як еталон для визначення стандартів ідентичності для конкретних харчових продуктів. Назва сьогоднішнього Кодексу Аліментаріус походить з назви цього австрійського кодексу харчових продуктів. Food safety and food raw materials is one of the key components of the economic security of each state, which is extremely important humanitarian, social, economic and political aspects. This is realized in Nineteenth century., When adopted the first general laws on food and took The first system of monitoring compliance with these laws. So in the Austro-Hungarian Empire in the period from 1897 to 1911 was created a collection of standards and specifications wide range of foods, called Codex Alimentarius Austriacus. Although the document and had no legal effect, its use in courts as a reference to determine the standards of identity for specific food products. Name of the current Codex Alimentarius comes from the name of the Austrian Food Code.