Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 32
  • Ескіз
    Документ
    Ризик інтродукції Ralstonia solanacearum в Україні
    (2024) Буценко, Людмила Миколаївна
    Контроль фітопатогенів рослин є важливою складовою забезпечення високої врожайності сільськогосподарських культур, що є запорукою продовольчої безпеки. Ralstonia solanacearum – збудник бурої гнилі картоплі, становить значну небезпеку при вирощуванні пасльонових культур на території України
  • Ескіз
    Документ
    Екологічна політика як основа продовольчої безпеки
    (2021) Гуткевич, Світлана Олександрівна
    Екологічну політику можна розглядати на основі визначення її мети і задач. Державна екологічна політика розуміється в такий спосіб: це політика, спрямована на збереження навколишнього природного середовища і раціональне використання природних ресурсів з урахуванням перспектив розвитку господарств із метою створення сприятливих екологічних умов для населення. Цією політикою визначаються екологічні цілі і задачі. Вона реалізується на основі дотримання вимог діючого законодавства і нормативних документів.
  • Ескіз
    Документ
    Hazard analysis critical control point (HACCP)
    (2024) Prokopenko, Valeriya; Levkivska (Muzika), Tetiana; Rubanka, Kateryna
    HACCP — це система управління, в якій безпека харчових продуктів розглядається шляхом аналізу та контролю біологічних, хімічних і фізичних небезпек від виробництва сировини, закупівлі та обробки до виробництва, розповсюдження та споживання готової продукції. Загальновизнані урядовими установами, торговими асоціаціями та харчовою промисловістю в усьому світі були визнані сім принципів HACCP
  • Ескіз
    Документ
    Моніторінг показників безпеки та якості удосконаленого десерту «Чізкейк»
    (2023) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна; Златєва, Катерина Віталіївна
  • Ескіз
    Документ
    Вплив пандемії на розвиток агробізнесу України
    (2020) Швед, Тетяна Володимирівна; Шиліна, Вікторія Юріївна
    Агробізнес України є основною ланкою забезпечення продовольчої безпеки країни та поповнення експортних статей бюджету, тому є важливим визначення загроз та перспектив його розвитку, особливо, враховуючи сучасні умови. Agribusiness of Ukraine is the main link in ensuring the country's food security and replenishment of export items of the budget, therefore it is important to determine the threats and prospects of its development, especially, taking into account modern conditions.
  • Ескіз
    Документ
    The insurance's impact on food safety and food security
    (2018) Arych, Mykhailo
    Дослідження аналізує вплив та роль страхування у забезпеченні та поліпшенні харчової та продовольчої безпеки відповідно до міжнародного та національного досвіду. Отримані дані показують, що продовольча безпека є однією з найбільших проблем, з якими сьогодні стикається людство, проте страхування може бути важливим інструментом для зменшення ризиків безпечності харчових продуктів. Дослідження також припускає, що існує безліч ефективних методів, що забезпечують безпеку харчових продуктів. Аналіз показує, що існує чотири типи страхових продуктів, пов’язаних із безпекою харчових продуктів: загальна комерційна відповідальність; переривання бізнесу; відкликання товару; відповідальність за товар. The research analyzes the impact and role of insurance in ensuring and improving food safety and food security in accordance with international and national experience. The findings reveal that food security and safety is one of the biggest issues today facing humanity, but insurance can be a big instrument to mitigate to food safety and security risks. The study also suggests that there are a lot of effective methods providing food safety and security. The analysis shows that there are four types of insurance product related to the food safety and security: commercial general liability; business interruption; product recall; product liability.
  • Ескіз
    Документ
    Страхування як елемент забезпечення харчової безпеки та конкурентоспроможності харчової промисловості країни
    (2019) Арич, Михайло Іванович
    Отримані наукові результати аналізу взаємозв’язку страхування, харчової безпеки та конкурентоспроможності харчової промисловості показують тісний вплив і кореляцію вище вказаних методів та показників. Разом з тим, варто відмітити, що у змінному та глобалізованому середовищі забезпечення харчової безпеки є чи не одним з найбільших викликів людства сьогодні. При цьому страхування може бути саме тим інструментом, що успішно буде сприяти як забезпеченню харчової безпеки, так підвищення конкурентоспроможності харчової промисловості в цілому. The obtained scientific results of the analysis of the relationship between insurance, food security and competitiveness of the food industry show the close influence and correlation of the above methods and indicators. However, it should be noted that in a changing and globalized environment, food security is perhaps one of the greatest challenges facing humanity today. In this case, insurance can be just the tool that will successfully contribute to both food security and increase the competitiveness of the food industry as a whole.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження міжнародних стандартів на підприємствах харчової промисловості як напрям підвищення ефективності їх функціонування
    (2019) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Розглянуто сутність, особливості та відмінності стандарту ІSО 22000:2018, в якому передбачається використання циклу РDCА, при застосуванні якого можна ефективно управляти системою управління якості на системній основі. Визначено зміст методології РDCА, а також проаналізовано складові циклу покращання процесів. Визначено, що методологія РDCА ґрунтується ризик-орієнтованому мисленні, що дає змогу підприємству встановити фактори, які можуть викликати відхилення результатів його процесів від запланованих та розробити заходи по попередженню, щоб мінімізувати їх негативний вплив, а також максимально використати можливості, які виникають. Представлено процес керування ризиками, а також дії по реагуванню на ризики та можливості. The essence, features, and differences of ISO 22000: 2018, which provides the usage of the PDCA cycle, which can be used to manage the quality management system on a systematic basis effectively, are considered. The content of the PDCA methodology is defined, as well as the components of the process improvement cycle are analyzed. It has been defined that the РDCА methodology is based on the risk-based thinking, enabling the enterprise to identify factors that may cause deviations from the planned results of its processes and to develop prevention measures to minimize their negative impact and to maximize the opportunities that arise. The risk management process, as well as the risk response and opportunity activities, are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми і перспективи забезпечення продовольчої безпеки
    (2019) Закревська, Людмила Миколаївна
    В роботі обґрунтовано, що проблеми забезпечення продовольчої безпеки країни неможливо подолати без безпосереднього державного втручання. Вирішення проблеми лежить в двох площинах, які тісно взаємопов’язані між собою, – формування високоефективного і конкурентоспроможного аграрного сектору економіки та зростання життєвого рівня населення. It is substantiated that the problems of ensuring food security of the country can not be overcome without direct state intervention. The solution of the problem lies in two directions: the formation of a highly efficient and competitive agricultural sector of the economy and an increase in the living standards of the population.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення ризиків при виробництві молочних консервів
    (2017) Слободян, Ольга Петрівна; Безушко, Олеся Василівна
    На підприємствах молочної галузі при виробництві молочних консервів, аналізуючи небезпечні чинники, встановлюють їх перелік і можливу шкоду для споживача. At the enterprises of the dairy industry in the production of canned milk, analyzing the dangerous factors, establish their list and possible damage to the consumer.