Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості чаю зеленого байхового
    (2023) Самойлік, Руслан Ігорович; Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі представлені результати досліджень якості зеленого байхового чаю ТМ «Світ чаю», що відповідають нормам нормативної документації ISO 1572-80 Визначено, що кількість сухих речовин та екстрактивність в досліджених зразках в межах норми. Стандартне відхилення (M ± SD) не перевищує 0,3%. Найвищий показник вмісту екстрактивних речовин в зразку «Білочунь» та «Сигирія» і становить 42,8 % та 40,2 %, відповідно, тоді як найменший – в зразку «Матча Аораши».
  • Ескіз
    Документ
    Вилучення Р - вітамінного комплексу з листя зеленого чаю
    (2014) Ярош, Анастасія Андріївна; Ладонько, Марина; Подобій, Олена Валеріївна; Бондаренко, Світлана Петрівна
    Мета роботи - дослідження особливостей вилучення Р - вітамінного комплексу з зеленого чаю та підбір оптимальних умов екстрагування. Purpose - study of extracting P - vitamin complex with green tea and selection of optimal conditions for extraction.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження особливостей екстрагування катехінів при заварюванні зеленого чаю
    (2014) Ладонько, Марина; Ярош, Анастасія Андріївна; Таволжан, Алла Анатоліївна; Бондаренко, Світлана Петрівна
    Метою дослідження було вивчення залежності кількості катехінів у водних екстрактах від сорту чаю, наявності смакових добавок, умов заварювання тощо. The aim of the study was to investigate the dependence of catechins in aqueous extracts of teas, available flavorings, brewing conditions and so on.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження вилучення металічних елементів із чорних та зелених чаїв
    (2014) Іщенко, Микола Володимирович; Таратайко, П.; Іщенко, Віра Миколаївна; Кроніковський, Олег Ігоревич
    За умов приготування чаю за класичним рецептом, кількість виділених у напій елементів, окрім Mn, не перевищує ГДК для питної води. Оскільки Манган не відноситься до токсикантів, даний факт не є «тривожною ознакою», зокрема відомо, що чай є одним з основних джерел Мангану для організму людини. За вилученням металів трав'яні чаї суттєво відрізняються від класичних, зокрема трав'яний чай мате характеризується найвищим, а трав'яний чай м'ятний - найнижчим вмістом металів у водних екстрактах. Given the tea for a classic recipe, the number of selected elements in the drink, except Mn, does not exceed the MCL for drinking water. As Mangan Mangan does not apply to toxicants, this fact is not "alarming signs", in particular it is known that tea is one of the main sources of manganese to the human body. By removing metals herbal teas differ significantly from classical, including herbal mate tea is characterized by the highest and herbal mint tea - the lowest content of metals in aqueous extracts.