Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Інструментальні методи визначення фальсифікації меду
    (2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Позняк, Оксана Михайлівна
    Встановлено, що хроматографічні методи є точними і надійними виявленням фальсифікаторів меду, але потребують багато часу, кваліфікованого персоналу, та витратних матеріалів. Спектроскопічні методи є більш швидкими та практичними, але менш точними. ЯМР є надійним, але дорогим і вимагає кваліфікованого персоналу.
  • Ескіз
    Документ
    Evaluation of indicators of honey of different origin
    (2023) Sviatnenko, Roman; Marynin, Andriy; Poznyak, Oksana
    Recently, the development of the Ukrainian honey market creates opportunities for the development of agriculture and increasing the income of beekeepers. In particular, the increase in honey production can contribute to the development of other industries, such as the cosmetic and pharmaceutical industries, where honey is an important component. In general, the prospects for the development of the Ukrainian honey market are considered quite promising and favorable for the economic development of the country. The work is devoted to research on the determination of organoleptic and physicochemical parameters of honey of various origins. It was established that all experimental samples of honey (buckwheat, sunflower, floral and linden) meet the requirements of DSTU 4497:2005 "Natural honey. Technical conditions" (State standard of Ukraine) and are of high quality.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження властивостей меду залежно від його походження
    (2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Пасічний, Василь Миколайович
    За результатами досліджень було встановлено, що якість та збереженість гречаного та липового меду є вищою порівняно зі соняшниковим та квітковим медом згідно з діастазним числом Готе. Оцінка органолептичних властивостей продуктів підтвердила, що всі досліджені зразки меду (гречаний, соняшниковий, квітковий та липовий) відповідають вимогам ДСТУ 4497:2005 "Мед натуральний. Технічні умови" і мають високу якість.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль якості та регіону походження меду методом ЯМР
    (2018) Коробка, Юлія Петрівна; Д’яченко, Антон; Вишняк, Володимир Вікторович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Експрес-метод ЯМР дозволяє швидко визначати сорт меду, країну- виробника та регіон походження продукту, а також робити висновки стосовно факторів зовнішнього впливу на харчовий продукт та ідентифікувати фальсифікат. The express-method of NMR allows to determine quickly the sort of honey, country-producer and region of product origin and to draw conclusion as to the factors of external influence on a food product and to identify the falsification.
  • Ескіз
    Документ
    Приготовление медового ферментированного напитка
    (2016) Чуприна, Наталья Викторовна; Олийник, Светлана Ивановна; Прибыльский, Виталий Леонидович; Куц, Анатолий Михайлович; Бондарь, Николай Васильевич; Самченко, Ирина Александровна
    Установлена актуальность усовершенствования технологии медовых ферментированных напитков. Общая дегустационная оценка на всех стадиях приготовления ферментированного напитка увеличивается на 1-3 балла для образцов, приготовленных на воде питьевой профильтрованной с применением активного угля и микропористого минерала. Проанализировано изменение показателей активной кислотности и окислительно-восстановительного потенциала на разных стадиях приготовления напитка. The effect of different water treatment methods on the quality of the finished product; the impact of aromatic raw materials on fermentation speed and quality of the drink; the use of additional power to improve the process of fermentation of honey wort. The paper analyzes the changing parameters of active acidity and redox potential in various stages of preparation of the drink. Also found varying ranges of basic and additional quality parameters of the finished beverage. Defined organoleptic properties of the finished beverage. The choice of technology of preparation of fermented honey drink with additional water treatment aromatic raw materials and auxiliary power for yeast.
  • Ескіз
    Документ
    Подготовка воды для медовых ферментированных напитков
    (2015) Чуприна, Наталья Викторовна; Олейник, Светлана Ивановна; Прибыльский, Виталий Леонидович; Самченко, Ирина Анатолиевна; Горчинская, Юлия Александровна
    В производстве напитков большое внимание уделяется использованию высококачественной воды и натурального сырья, пополняющих дефицит жизненно необходимых веществ в организме человека. Подготовка воды с использованием актививарованного угля и микропористых минералов позволяет интенсифицировать процесс брожения и придать оригинальные вкусо-ароматические свойства готовому медовому ферментированному напитку. In the production of beverages, much attention is paid to the use of high-quality water and natural raw materials, replenishing the deficiency of vital substances in the human body. Preparation of water using activated carbon and microporous minerals makes it possible to intensify the fermentation process and give the original flavor and aroma properties to the finished honey fermented beverage.
  • Ескіз
    Документ
    Можливість використання меду в рецептурах шаруватих коктейлів
    (2017) Павлюченко, Олена Станіславівна; Троцюк, Галина; Шевченко, Сергій
    Розглянуто можливість використання меду в рецептурах шаруватих коктейлів. Considered the possibility of using honey in recipes of layered cocktails.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології медових ферментованих напоїв з використанням ефективних способів підготовки води
    (2015) Самойленко, Богдана; Чуприна, Наталія Вікторівна; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович
    Медові напої – досі не відкритий сегмент в промисловому масштабі. Мед,як сировинна є чудовим джерелом біологічно-активних речовин. Тому отримані напої є не тільки смачними, але й мають оздоровчий ефект. Метою роботи є удосконалення технології медових ферментованих напоїв з використанням ефективних адсорбентів на стадії підготовки води. Honey drinks – still not open segment on an industrial scale. Honey,as raw is an excellent source of biologically-active substances. Therefore, the resulting drinks are not only delicious but also have healing effect. The aim is the improvement of the technology of honey fermented beverages using effective adsorbent in preparation of water.
  • Ескіз
    Документ
    Медові ферментовані напої, приготовлені на воді обробленій мікропористими мінералами
    (2016) Горчинська, Юлія Петрівна; Чуприна, Наталія Олександрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович
    Мед, як сировинна є джерелом біологічно-активних речовин. Тому ферментовані напої на його основі є не тільки смачними, але й мають оздоровчу дію. Актуальність роботи полягає у використанні сучасних способів підготовки води, зокрема застосування природних мінералів та активного вугілля, що дозволяє покращити якість готового напою; Honey, as a source of raw biologically active substances. Because fermented beverages on its basis is not only delicious, but also have a recreational activity. Urgency is the use of modern methods of water treatment, including the use of natural minerals and active carbon, which improves the quality of the finished beverage.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективні вітчизняні молочні продукти з медом
    (2000) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Дмитровська, Галина Петрівна; Прендзевська, О. В.; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Бджолиний мед обрано альтернативою цукру в технології кисломолочних продуктів. Створено та запатентовано низку молочних продуктів з медом функціонального призначення. Нові кисломолочні продукти мають продовжений термін зберігання від 5 до 20 діб. Bee honey is selected alternative to sugar in technologies of dairy products. Developed and patented a number of dairy products and honey functionality. New dairy products have a long shelf life of 5 to 20 days.