Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Документ Hazard analysis critical control point (HACCP)(2024) Prokopenko, Valeriya; Levkivska (Muzika), Tetiana; Rubanka, KaterynaHACCP — це система управління, в якій безпека харчових продуктів розглядається шляхом аналізу та контролю біологічних, хімічних і фізичних небезпек від виробництва сировини, закупівлі та обробки до виробництва, розповсюдження та споживання готової продукції. Загальновизнані урядовими установами, торговими асоціаціями та харчовою промисловістю в усьому світі були визнані сім принципів HACCPДокумент Особливості управління науковими проектами в машинобудуванні(2017) Штефан, Євгеній Васильович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан СергійовичУ матеріалі розкрито, що механізм управління інноваційним науковим проектом є активною складовою в комплексі структурних елементів системи управління.Документ Система управління розвитком персоналу виробничого підприємства(2022) Страшинська, Лариса Володимирівна; Ткаченко, Владислав ВолодимировичВизначено сутність понять «розвиток людських ресурсів» і «система розвитку людських ресурсів». Наведено складові процесу розвитку персоналу на виробничому рівні. Визначено систему факторів, якими обумовлена необхідність безперервного процесу розвитку персоналу на виробничих операціях. Окреслено основні причини гальмування розвитку персоналу в компаніях та недоліки підготовки персоналу на вітчизняних підприємствах. Обґрунтовано пріоритети організації щодо покращення розвитку людського потенціалу в межах інноваційної моделі економічного розвитку організації. The essence of the concepts "human resources development" and "human resources development system" is defined. The components of the process of personnel development at the production level are given. The system of factors that determine the need for a continuous process of personnel development in production operations is determined. The main reasons for slowing down the development of personnel in companies and the shortcomings of personnel training in domestic enterprises are outlined. The priorities of the organization to improve the development of human potential within the innovative model of economic development of the organization are substantiated.Документ Actual problems of management of production costs(2020) Strashynska, LarysaThe problem of cost management at the enterprise is considered and the essence of the concept "cost management system" is defined. Its components are considered and the main problems of implementation are outlined. Measures to create an effective system of production cost management are substantiated. Розглянуто проблему управління витратами на підприємстві та визначено сутність поняття «система управління витратами». Розглянуто її складові та окреслено основні проблеми впровадження. Обґрунтовано заходи щодо створення ефективної системи управління витратами на виробництві.Документ Нормативно-правові аспекти забезпечення безпеки харчових продуктів вітчизняних підприємств(2019) Страшинська, Лариса ВолодимирівнаВизначено, що вирішенню проблеми забезпечення безпеки харчових продуктів може сприяти впровадження на підприємствах нових міжнародних стандартів ІSО 22000 на Системи менеджменту безпеки харчової продукції, що дозволить полегшити інтеграцію НАССР та ІSО 9001. Розглянуто сутність, особливості та відмінності стандарту ІSО 22000:2018, в якому передбачається використання циклу РDCА, при застосуванні якого можна ефективно управляти системою управління якості на системній основі. Визначено зміст методології РDCА, а також проаналізовано складові циклу покращання процесів. Declares that the implementation of new international standards ISO 22000 on Food Safety Management Systems can help to solve the problem of food safety, which will allow facilitating the integration of HACCP and ISO 9001. The essence, features, and differences of ISO 22000: 2018, which provides the usage of the PDCA cycle, which can be used to manage the quality management system on a systematic basis effectively, are considered. The content of the PDCA methodology is defined, as well as the components of the process improvement cycle are analyzed.Документ Впровадження міжнародних стандартів на підприємствах харчової промисловості як напрям підвищення ефективності їх функціонування(2019) Страшинська, Лариса ВолодимирівнаРозглянуто сутність, особливості та відмінності стандарту ІSО 22000:2018, в якому передбачається використання циклу РDCА, при застосуванні якого можна ефективно управляти системою управління якості на системній основі. Визначено зміст методології РDCА, а також проаналізовано складові циклу покращання процесів. Визначено, що методологія РDCА ґрунтується ризик-орієнтованому мисленні, що дає змогу підприємству встановити фактори, які можуть викликати відхилення результатів його процесів від запланованих та розробити заходи по попередженню, щоб мінімізувати їх негативний вплив, а також максимально використати можливості, які виникають. Представлено процес керування ризиками, а також дії по реагуванню на ризики та можливості. The essence, features, and differences of ISO 22000: 2018, which provides the usage of the PDCA cycle, which can be used to manage the quality management system on a systematic basis effectively, are considered. The content of the PDCA methodology is defined, as well as the components of the process improvement cycle are analyzed. It has been defined that the РDCА methodology is based on the risk-based thinking, enabling the enterprise to identify factors that may cause deviations from the planned results of its processes and to develop prevention measures to minimize their negative impact and to maximize the opportunities that arise. The risk management process, as well as the risk response and opportunity activities, are presented.Документ Організація охорони праці на підприємствах корпорації «Артеріум»(2019) Кобилинський, Олександр Анатолійович; Жалюк, Дарія Вікторівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВ роботі проаналізовано систему управління охороною праці на підприємствах корпорації «Артеріум» та надано рекомендації щодо впровадження сучасноїі нтелектуальної інформаційно-аналітичної системи управління охороною праціДокумент Удосконалення системи управління охороною праці та пожежної безпеки на виноробному підприємстві(2019) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаУ даній роботі представлено удосконалення системи управління з питань охорони праці та пожежної безпеки для працівників виноробного підприємства.провести аналіз для визначення відповідності умов праці вимогам охорони праці та пожежної безпеки. Визначено небезпечні та шкідливі фактори, що діють на працівників підприємства в процесі їх трудової діяльності. Проаналізовано існуючу систему управління охороною праці та проаналізовано її вдосконалення. In this paper, the improvement of the management system in the field of labor protection and fire safety for workers of the wine-making enterprise is presented. To perform an analysis to determine the conformity of working conditions with the requirements of labor protection and fire safety. The dangerous and harmful factors that affect the employees of the enterprise in the process of their work are determined. The existing system of labor protection management is analyzed and its improvement is analyzed.Документ Флікер-шумова спектроскопія для системи управління технологічними комплексами(2015) Місюра, Максим ДмитровичСутність флікер-шумової спектроскопії підходу полягає в приданні інформаційної значущості нерегулярно аналізованих сигналів - сплесків, стрибкам, зламів похідних різних порядків на кожному просторовому, тимчасовому або енергетичному рівнях ієрархічної організації досліджуваних систем. The essence of flicker noise spectroscopy approach is the importance attached to information regularly analyzed signals - bursts, jumps, breaks derivatives of different orders for each spatial, temporal or energy levels of the hierarchical organization of the systems.Документ Реалізація системи керування апаратом для вирощування дріжджів(2015) Самойленко, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичЗа допомогою імітаційного моделювання було доведено, що загальне середнє значення ефекту мінімізації тривалості циклу становить 9 %, а всього циклу - 6 %. Загальне середнє значення збільшення виходу дріжджів становить 2.4 % в порівнянні з експериментальними даними, тривалість процесу вирощування дріжджів не перевищила 12 годин. Using simulation modeling was proved that the overall average effect of minimizing the cycle time is 9%, and the entire cycle - 6%. The overall average of the increase in the yield of yeast is 2.4% compared with experimental data, the duration of the process of growing the yeast does not exceed 12 hours.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »