Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Встановлення глибини проникнення електромагнітного поля та раціональної товщини шару подрібнених пряних овочів для НВЧ-обробки(2024) Прасол, Світлана Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена ІгорівнаДіапазон глибини проникнення електромагнітного поля залежить від насипної щільності, вологості та температури продукту і для суміші подрібнених коренів пряних овочів знаходиться в певних межах. Глибина проникнення електромагнітного поля збільшується зі зменшенням насипної щільності та вологості зразків, а також зменшується з підвищенням температури. Раціональні значення товщини шару продукту знаходяться в межах 67…79 % від глибини проникнення електромагнітного поля. В ході процесу зневоднювання обрані параметри початкового значення питомої потужності НВЧ-нагріву для заданого шару продукту повинні коригуватись з урахуванням зміни раціональної товщини шару продуктуДокумент Удосконалення технології виробництва овочевих паст(2017) Крикун, Вадим; Горохова, Яна; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаМорквяне пюре, одержане різними способами порівнювали за фізико-хімічними та органолептичними показниками. Пюре з моркви, після обробки її в полі НВЧ, мало найвищі якісні показники та збереженість вітамінів на 90-95%. Отримане пюре концентрували до вмісту сухих речовин 30, 40, 50 та 60%. Також були проведені дослідження по розширенню асортименту овочевих паст за рахунок додавання до морквяного пюре інших видів вітаміновмісної сировини, такої як пюре з морквяних вичавок, солодкого болгарського перцю, обліпихи, гарбуза та ін. Carrot puree obtained by different methods were compared for physical, chemical and organoleptic characteristics. Mashed carrots after processing it in a microwave field, had the highest quality performance and safety of vitamin 90-95%. The resulting puree concentrated to a dry matter content of 30, 40, 50 and 60%. There have also been studies to expand the range of vegetable paste by adding carrot puree to other types of vitamins-containing materials, such as mashed carrot pomace, sweet peppers, sea buckthorn, pumpkin and others.Документ Влияние СВЧ-обработки на жирно-кислотный состав масла грецкого ореха(2012) Усатюк, Светлана Ивановна; Королюк, Тамара Андреевна; Дербугова, Галина Любомировна; Заец, Евгений; Арсеньева, Лариса ЮрьевнаВ статье представлены результаты исследования влияния СВЧ-обработки на жирно-кислотный состав и пищевую ценность масла грецкого ореха. The paper presents the investigation results of the microwave processing influence on fatty acid composition and nutritional value of walnut oil.