Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
47 результатів
Результати пошуку
Документ Synthesis of functional mechatronic modules in a system of packaging machines(2023) Kryvoplias-Volodina, Liudmyla; Tokarchuk, Serhii; Gavva, Oleksandr M.; Zaporozhets, OleksandrThe process of creating a packaging machine for a flow-processing system consists of separate stages: the first - a clear definition of technological functions of the equipment and description of the operating conditions of the packaging machine; the second - the search for principles of construction and organization of the structure of the packaging machine for a particular type of food product; the third - the creation of a pilot technical project, evaluation of the main criteria and parameters to ensure all necessary requirements for operation.Документ Використання нелінійного програмування в плануванні підприємницької діяльності(2022) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаРозглянуто актуальність розробки економіко-математичних методів управління підприємницькою діяльністю з урахуванням нелінійності. Приділено увагу використанню сучасних програмних застосунків в аналізі нелінійних моделей. The relevance of the development of economic-mathematical methods of managing entrepreneurial activity with consideration of nonlinearity is considered. Attention is paid to the use of modern software applications in the analysis of nonlinear models.Документ Актуальність використання економіко-математичних методів та моделей в управлінні підприємством(2021) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаРозглянуто актуальність використання економіко-математичних методів та моделей в дослідженні економічних процесів на підприємствах. Встановлено необхідність різних видів аналізу як внутрішніх так і зовнішніх факторів для стабільного розвитку підприємства. The relevance of the use of economic and mathematical methods and models in the study of economic processes at enterprises is considered. The need for various types of analysis of both internal and external factors for the stable development of the enterprise has been established.Документ Модель оцінки наслідків аварій на харчових підприємствах(2021) Сєдих, Ольга Леонідівна; Грибков, Сергій ВіталійовичУ роботі представлена модель оцінки наслідків аварій на харчових підприємствах у разі пожежі. Розрахунки дають можливість графічно оцінити вплив на людину здоров'я. Запропонована модель дозволяє оцінити наслідки та забезпечити ефективність заходи щодо ліквідації аварій. The paper presents a model for assessing the consequences of accidents at food enterprises in the event of a fire. The calculations make it possible to assess graphically the impact on humanт health. The proposed model makes it possible to assess the consequences and provide effective measures to eliminate accidents.Документ Визначення констант швидкості зворотної хімічної реакції засобами MathCad(2021) Ковальчук, Назар Васильович; Овчарук, Володимир Олексійович; Сєдих, Ольга ЛеонідівнаРозглядається задача визначення констант швидкості зворотної хімічної реакції засобами MathCad. The problem of determining the rate constants of the reverse chemical reaction by means of MathCad is considered.Документ Застосування інформаційних технологій в процесах харчових виробництв(2021) Погорєлов, Ярослав Всеволодович; Сєдих, Ольга Леонідівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичРозглядається задача визначення параметрів моделі ідеального витіснення, яка описує структуру потоків в теплообмінному апараті. The problem of determining the parameters of the ideal displacement model, which describes the structure of flows in the heat exchanger, is considered.Документ Моделювання ступені поршневого компресора засобами MathCad(2020) Сєдих, Ольга Леонідівна; Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Павло ОлександровичРозглядається моделювання роботи поршневого компресора (розширення, всмоктування, стиснення, виштовхування)) в математичному пакеті MathCADДокумент Екстрагування рослинної сировини різними cпособами та математичний опис процесу(2019) Подолянчук, Валентин ЛеонідовичЗ’ясовано, що при однакових умовах процесу безсмертник та суцвіття липи мають кращі екстракційні властивості. Отримані результати свідчать про більшу інтенсивність зовнішнього масообміну на користь перколятора, в якому створюються умови відносного руху фаз. Цей факт підтверджує теорію оновлення поверхні контакту фаз за рахунок створення відповідних умов конвективної дифузії. Тобто вирішальну роль в процесі масопередачі відіграє не загальна, а заново утворена поверхня контакту фаз. Отримана математична модель перевірена на адекватність. It was found that under the same conditions of the process, immortelle and inflorescences of linden have better extraction properties. The obtained results indicate a greater intensity of external mass transfer in favor of a percolator, which creates conditions for relative phase movement. This fact confirms the theory of updating the contact surface of phases by creating appropriate conditions for convective diffusion. That is, the crucial role in the process of mass transfer is not general, but the newly formed surface of phase contact. The obtained mathematical model is tested for adequacy.Документ Дослідження кінетики екстрагування розчинних речовин з рослинної сировини та математичний опис процесу(2019) Подолянчук, Валентин Леонідович; Чорний, Валентин Миколайович; Бондарук, Валерія; Стефанюк, Богдан; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас ГригоровичОтримані результати свідчать про більшу інтенсивність зовнішнього масообміну на користь перколятора, в якому створюються умови відносного руху фаз. Цей факт підтверджує теорію оновлення поверхні контакту фаз за рахунок створення відповідних умов конвективної дифузії Тобто вирішальну роль в процесі масопередачі відіграє не загальна, а заново утворена поверхня контакту фаз. Отримана математична модель перевірена на адекватність. The obtained results indicate a greater intensity of external mass transfer in favor of a percolator, which creates conditions for relative phase movement. This fact confirms the theory of updating the contact surface of phases due to the creation of appropriate conditions for convective diffusion. That is, the crucial role in the mass transfer process plays is not the general, but the newly formed phase of contact of the phase. The obtained mathematical model is tested for adequacy.Документ Моделювання роботи топки тунельної хлібопекарської печі(2016) Литовченко, Ігор МиколайовичОсновний пристрій, від роботи якого залежить стабільність роботи печі - це топка. В ній спалюється природний газ або рідке паливо. Принцип її дії пов'язаний з рециркуляцією відпрацьованих гріючих газів. Відпрацьовані гази з температурою 350...400оС частково видаляються через трубу а частково подаються в топку, де змішуються зі свіжими продуктами згоряння та направляються в гріють канали. действия связан с рециркуляцией отработавших греющих газов. The basic unit of which depends on the stability of the furnace - a furnace. It burns natural gas or liquid fuel. The principle of action is associated with recirculation of exhaust gases warming. Spent gases with a temperature of 350 ... 400oS partially removed through the pipe and partially fed into the furnace where mixed with fresh products of combustion and are sent to warm the channels.