Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Use of dried basil in the technology of Hamburgers buns(2023) Hubenia, Vyacheslav; Ishchenko, TatianaThe expediency of using spicy-aromatic raw materials in the technology of hamburger buns, namely dried basil, is substantiated. The results of research on the influence of raw materials on the technological process of the production of hamburger buns are presented. With the help of laboratory studies, the effectiveness of using this raw material in the production of bakery products has been proven.Документ Дослідження перерозподілу вологи у масляному напівфабрикаті для борошняних кондитерських виробів(2019) Мирошник, Юлія Анатоліївна; Доценко, Віктор ФедоровичТермогравіметричним методом встановлені форми зв’язку вологи в маслному напівфабрикаті в залежності від виду плодоягідних порошків. Отриманими даними слід керуватися при розробці нових кондитерських виробів, в рецептуру яких буде додаватися досліджувана сировина. The effect of powders of snowball, rowan and buckthorn on the shape of the moisture in the oil semi-finished product has been determined by the thermogravimetric method. The resulting data should guide in the development of new pastry products that recipes include the investigated materials.Документ Особливості технологій ліверних ковбас(2019) Миронченко, Віталій Володимирович; Страшинський, Ігор МирославовичДокумент Модель сорбції вологи капілярно-пористими тілами(2018) Чорний, Валентин Миколайович; Гапонюк, Ігор Іванович; Новицький, Є.В роботі отримані експериментальні дані міжфазової взаємодії різних енергій, що підтверджують справедливість уточненої моделі внутрішньокапілярної дифузії вологи капілярно-шпаруватих тіл різних значень активної поверхні, співвідношення гідрофільних складових та розмірів тіл зернин. In this paper, experimental data are obtained on the interphase interaction of different energies, confirming the validity of the refined model of intracapillary diffusion of the moisture of the capillary-shurated bodies of different values of the active surface, the ratio of the hydrophilic components and the sizes of the bodies of the grains.Документ Вплив вологості насіння гороху на ефективність його лущення(2019) Чорний, Валентин Миколайович; Харченко, Євген ІвановичВ роботі показано, що зі збільшенням вологості насіння гороху незалежно від крупності насіння гороху ефективність процесу лінійно збільшується. Для крупної фракції ефективність лущення більша ніж для дрібної, що є результатом меншого опору процесу стирання в лущильнику. In the work it is shown that with the increase in the moisture content of seeds of peas, irrespective of the size of seeds of peas, the efficiency of the process is linearly increased. For a large fraction, the dehulling efficiency is greater than for the small one, which is the result of less resistance to the erosion process in the dehulling machine.Документ Влияния степени измельчения экструдатов крахмала на их растворимость и влагоудерживающую способность(2015) Пичкур, Виталий Яковлевич; Ковбаса, Владимир Николаевич; Лысый, Александр ВитальевичПроведенные исследования выбора оптимального гидромодуля для восстановления сухого яичного белка. Проведені дослідження вибору оптимального гідромодуля для відновлення сухого яєчного білка. The investigation for choosing the optimal hydraulic for reconstituted dried egg white has been made.Документ Зміна вологовмісту і концентрації цукрів в груші під час сушіння(2014) Шевчук, Оксана; Войцеховський, Дмитро Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичУ цій роботі описано процес сушіння груш за різних температур. З можливих методів сушіння було вибрано такий метод, який забезпечував зберігання якості готового продукту. Розглянуто стадії процесу сушіння, зміни вологовмісту та вмісту цукрів по всьому об’єму плода груші, наведено графіки цих змін. Для адаптування традиційних режимів сушіння груші до промислових умов з отриманням продукту високої якості автори досліджували зміну концентрації цукрів та вологи по радіальному перерізу плода.Документ Зміна концентрацій вологи і цукрів груші під час сушіння(2014) Шевчук, Оксана; Малежик, Іван Федорович; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ цій роботі описано процес сушіння груш за різних температур. З можливих методів сушіння було вибрано такий метод, який забезпечував зберігання якості готового продукту. Розглянуто стадії процесу сушіння, зміни вологовмісту та вмісту цукрів по всьому об’єму плода груші, наведено графіки цих змін. Для адаптування традиційних режимів сушіння груші до промислових умов з отриманням продукту високої якості автори досліджували зміну концентрації цукрів та вологи по радіальному перерізу плода.Документ Indentification of moisture: nanoparticles in the butter submicrostructure(2001) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Pryadko, Nikolai; Nishchenko, M.; Lihtorovich, S.By means of the elcectron microscopy study of the butter samples obtained by freezing-and-cleavage teehnique we have shown that their submicrostructure contains spherical particles, 2 to 100 nm in diameter, which can also aquire anisotropic shapes.Документ Особливості спектрів відбивання шротів насіння олійних культур в ближній інфрачервоній області(2013) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Гуцало, Інна Володимирівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Носенко, Тамара ТихонівнаВстановлено, що спектри різних видів шротів мають ідентичний характер. Експериментально підтверджено, що для аналітичних цілей при визначенні вмісту вологи у шротах слід обирати інтервали довжин хвиль = 1,49–1,50 нм та 1,93–1,94 нм. Нами було також проаналізовано перші та другі похідні спектрів відбивання та запропоновано набір довжин хвиль для створення градуювального рівняння визначення вмісту вологи, жиру та білку. It is set that the spectrums of different types of meal have identical character. Experimentally confirmed that for analytical purposes in the determination of moisture content in the meal should be selected wavelength interval = 1,49–1,50 nm and 1,93–1,94 nm. We have also analyzed the first and second derivatives of reflectance spectra and proposed a set of wavelengths to generate the calibration equation determination of moisture, fat and protein.