Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 46
  • Ескіз
    Документ
    Огляд законодавства Європейського Союзу у галузі безпеки та здоров’я на роботі
    (2023) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    У статті висвітлено та обґрунтовано необхідність сучасного підходу до підвищення безпеки праці працівників на підприємствах, установах, організаціях України шляхом впровадження в систему управління охороною праці Рамкової стратегії Європейського Союзу із безпеки та здоров’я на роботі на 2021-2027 роки.
  • Ескіз
    Документ
    Процес паскалізації як спосіб забезпечення безпечності харчових продуктів
    (2024) Мазанович, Тетяна Валеріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Паскалізація є ефективним методом забезпечення безпечності харчових продуктів, особливо в контексті збереження їх якості та подовження терміну зберігання. У зв'язку зі зростанням свідомості споживачів щодо безпеки харчових продуктів, паскалізація стає актуальною технологією для виробників. Застосування паскалізації дозволяє подовжити строк зберігання харчових продуктів, без використання термічного процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Pesticides and food safety in Canada
    (2024) Prokopenko, Valeria; Levkivska (Muzika), Tetiana
    Безпека харчових продуктів є пріоритетом уряду Канади. Перш ніж пестицид можна буде використовувати на харчовому продукті, вчені Міністерства охорони здоров’я Канади повинні визначити безпечні рівні залишків, так званий MRLs. Таким чином уряд Канади гарантує, що виробники належним чином використовують і застосовують пестициди та дотримуються встановлених лімітів залишків
  • Ескіз
    Документ
    Перспективні технології альтенативної заміни фосфатних препаратів у м’ясопродуктах
    (2022) Страшинський, Ігор Мирославович; Маринін, Андрій Іванович; Грицай, Максим Сергійович; Шкірдов, Дмитро Максимович
    На сьогодні питання цілеспрямованого використання м’ясної сировини з урахуванням характеру автолітичних змін набуває особливого значення. Внесення до фаршевих систем харчових фосфатів в якості добавок у технології м’ясопродуктів впливає на м’язові білки. Альтернативою використання фосфатів в технології м’ясних продуктів є харчові добавки та інгредієнти з високою буферною ємністю. Зменшення частки фосфатів в рецептурах м’ясопродуктів, безумовно, позитивно вплине на медико-біологічну оцінку готових виробів, сприятиме зміні властивостей і якості готових продуктів в процесі зберігання. Today, the issue of purposeful use of meat raw materials, taking into account the nature of autolytic changes, is of particular importance. The introduction of food phosphates into minced meat systems as additives in the technology of meat products affects muscle proteins. An alternative to the use of phosphates in the technology of meat products is food additives and ingredients with a high buffer capacity. Decreasing the share of phosphates in the recipes of meat products will certainly have a positive effect on the medical and biological evaluation of finished products, and will contribute to changing the properties and quality of finished products during storage.
  • Ескіз
    Документ
    Система НАССР для HoReCa
    (2021) Михайлов, Богдан Володимирович
    У тезах доповіді висвітлені питання аналізу організації безпеки здорового харчування в закладах ресторанного господарства. Автор акцентував увагу на те, що система харчової безпеки є важливою складовою для здоров’я нації. Адже підчас пандемії важливо приділяти достатньо уваги не тільки якості сировини, безпечності продукту а й умовам його споживання. The abstracts of the report highlight the issues of analyzing the organization of healthy food safety in restaurants. The author emphasized that the food security system is an important component for the health of the nation. After all, during a pandemic, it is important to pay enough attention not only to the quality of raw materials, the safety of the product, but also to the conditions of its consumption.
  • Ескіз
    Документ
    Research of safety of potato pulp
    (2021) Rubanka, Kateryna; Gorodyska Olena
    The thesis describes the possibility of using potato pulp as a raw ingredient in the food industry, the feasibility of controlling not only the safety of potatoes, which are used for the production of starch, but also their waste - the pulp - is proven. No solanines were detected in the studied sample, the content of heavy metals was within the limit of permissible concentration, and the content of nitrates was within the critical limit. Описано можливість використання картопляної мезги як сировинного інгредієнта у харчовій промисловості, доведена доцільність контролю не лише безпечності картоплі, яку використовують для виробництва крохмалю, а й їх відходи – мезгу. В дoсліджувaнoму зрaзку соланінів не виявлено, вміст важких металів в межaх грaничнo дoпустимoї кoнцентрaції, а вміст нітрaтів –в критичній межі.
  • Ескіз
    Документ
    Якість та безпечність пряної сировини
    (2021) Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі представлено проблеми з продовольчим фальсифікатом пряної сировини. Зроблена підбірка способів фальсифікату прянонощів. Описані засоби для точного вимірювання сполук, їх ідентифікації та виявлення залишків небезпечних речовин в пряній сировині. Вібраційна спектроскопія, яка включає FT-IR, Raman спектроскопію, інфрачервону спектроскопію та гіперспектральну візуалізацію, а також такі методи як HSI та HSI-Raman спектроскопії є найбільш дієвими під час встановлення домішків в пряній сировині. The thesis presents problems with food adulteration of spicy raw materials. A selection of methods of falsification of spices has been made. Means for accurate measurement of compounds, their identification and detection of residues of dangerous substances in spicy raw materials are described. Vibrational spectroscopy, which includes FT-IR, Raman spectroscopy, infrared spectroscopy and hyperspectral imaging, as well as methods such as HSI and HSI-Raman spectroscopy, are the most effective when establishing impurities in spice raw materials.
  • Ескіз
    Документ
    Контролювання безпечності та стійкості лікеро-горілчаної продукції
    (2019) Острик, Олександр Миколайович; Олійник, Світлана Іванівна
    Для подальшого розвитку методів контролювання у спиртовій та лікерогорілчаній галузях необхідним є розроблення та впровадження національних стандартів з визначенням амінів, аніонів органічних кислот. Further development of control methods in the alcohol and alcohol industries requires the development and implementation of national controls standards for the determination of amines, anions of organic acids.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості технічних рішень при встановленні нестандартного технологічного обладнання у приміщеннях консервних виробництв
    (2020) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Сірик, Аліна Олегівна
    Проведено узагальнення вимог до встановлення та подальшого обслуговування нестандартного обладнання на підприємствах плодоовочевої консервної промисловості за умови необхідності оновлення, вдосконалення або реконструкції діючих технологічних процесів. The generalization of requirements to the installation and further maintenance of non-standard equipment at the enterprises of the fruit and vegetable canning industry is provided, provided that it is necessary to update, improve or reconstruct the existing technological processes.
  • Ескіз
    Документ
    Управління безпекою праці в умовах конфліктних ситуацій на підприємстві
    (2019) Володченкова, Дарина Вадимівна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У роботі розглянуто можливі види та причини конфліктів (конфліктних ситуацій) на підприємстві, їх вплив на безпеку праці та шляхи поліпшення відносин у колективі. Конфлікт (конфліктна ситуація), помічені на початковій стадії виникнення та правильна оцінка ступеня їх розвитку, дозволяє керівництву підприємства не тільки адекватно реагувати на конфронтаційну ситуацію, але й зменшити відмінності між учасниками конфліктної взаємодії. Правильний вибір методів управління на підприємстві забезпечує збереження нормальної соціально-психологічної атмосфери в колективах, а також підвищує продуктивність роботи та безпеку праці підприємства.