Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Simulation the attractiveness of transport services as a tool for assessing consumer loyalty in the digital epoch(2021) Shpak, Nestor; Mykytiuk, Oksana; Dvulit, Zoriana; Maznyk, Liana; Horbal, NataliaThe digital initiatives used in the study as tools for assessing the loyalty of consumers of transport services made it possible to determine the feasibility of introducing additional services. The driving forces for adaptation of the latest information technologies and digital tools for competitive positioning of transport companies are identified. Study of consumer preferences based on simulation the attractiveness of transport services in the field of rail transport led to the conclusion that the development of digital technologies will remain a key factor influencing consumer’s choice. A model of multidimensional analysis of transport service attractiveness based on analysis of structure of consumers and the degree of satisfaction with the quality of such service by certain consumer groups was developed. It was proven that development of digital technologies and services for passengers may improve the ability of the railway companies to address new challenges related to quarantine restrictions.Документ Simulation the impact of eco expenditure on the effectiveness of eco projects: The railways of Ukraine case(2021) Shpak, Nestor; Maznyk, Liana; Dvulit, Zoriana; Mykytiuk, Oksana; Melnyk, TatianaA system of indicators of the structure and dynamics of operational freight turnover, which includes environmental protection expenditure, carbon dioxide (СО2) emissions from railway transport enterprises was created. A multilevel hierarchical model of the relationship between: operational turnover and the amount of СО2 emissions by the relevant sources of pollution in terms of their volume and structure (the first level); environmental expenditure and the amount of СО2 emissions (the second level), was developed. The results of the study confirmed that largely the reduction of such harmful emissions is due to the size and structure of expenditure for environmental projects. The novelty of the article is the development of methodological approaches to test the hypothesis that with increasing environmental expenditure for environmental protection, СО2 emissions from rolling stock and stationary sources of pollution of the six railways of Ukraine are reduced.Документ Реконструкция туннельных печей на основе компьютерного моделирования(2014) Литовченко, Игорь НиколаевичРассмотрены методы моделирования движения греющих газов по каналам печи. Определены скорости и давления газов. The methods for motion simulation heating gases via the furnace. The rates and pressure of gases.Документ Моделювання теплогідродинамічних процесів в киплячих низхідних кільцевих потоках цукрових розчинів(2013) Петренко, Валентин Петрович; Рябчук, Олександр МиколайовичПредставлені результати теоретичного та експериментального дослідження теплогідродинамічних характеристик низхідних кільцевих потоків цукрових розчинів та води в режимах випаровування з вільної поверхні та кипінні в плівці. Виконано комплекс експериментальних досліджень процесів теплообміну в кільцевих низхідних потоках за умов незалежного формування витрат фаз, теплового потоку та концентрацій. Розроблені методологічні принципи аналізу теплообмінних процесів в режимі випаровування з вільної поверхні плівок на основі модифікованої моделі турбулентності з параболічним профілем турбулентної в’язкості за межами ламінарного шару. Presents results of theoretical and experimental studies into the thermal and hydrodynamic characteristics of downstream film flows of water and sugar solutions. The modes of heat transfer ranged from nucleate boiling in films to evaporation from the film’s free surface. The complex of experimental studies on downstream liquid heat transfer has been carried out in the experimental unit which allows for the independent formation of phase flow rates, heat flux and concentration. The modified hydrodynamic model of parabolic viscous turbulence distribution outside laminar sublayer has been proposed, which led to the development of the liquid film heat transfer coefficient calculational methods within a rang of the evaporation form the interface.Документ Моделирование технологических процессов при создании оборудования пищевой промышленности(2010) Литовченко, Игорь Николаевич; Шпак, Максим Сергеевич; Стефанов, Стефан Василєв; Хаджийски, ВилхелмВ статье анализируется работа оборудования для приготовления теста. Использован метод конечных элементов. С этой целью используются существующие модели, разработанной для реального оборудования. Результаты приведены в графической форме и обеспечивают возможность осуществлять оптимизацию структурных и технологических параметров промышленного оборудования.Документ Use of computer modeling for modernization of final proofers of preparation of dough(2012) Litovchenko, Igor; Hadzhіyskі, Vіlhelm; Stefanov, StefanOne of the tasks of modern science in the field of food industry is the improvement of existing equipment. The article presents the opportunity to optimize existing equipment rising of bread dough - proofer. It is used in computer modeling and simulation environment in the Flow Vision. The possibilities for improving the performance of proofer through changes in structure. The studies of the researched example show, that computer modeling allows receiving qualitative and quantitative characteristics of the processes, which occur in the equipment of the baking industry.Документ Modeling of mixing bread dough process using computational techniques(2012) Luchian, Mihaela; Stefanov, Stefan; Litovchenko, Igor; Mihaylov, Ivan; Hadzhіyskі, VіlhelmMixing is a crucial operation in the bakery industry. The bread dough is a very complex material, considered viscoelastic whose behavior depends on moisture content and temperature. This article aim is to develop advanced technology for modeling bread dough mixing, in order to provide a predictive capability of optimum design parameters of dough mixers using computational techniques.Документ Exploring the impact of the level of product in an open container on the performance of FS (fill and seal) packaging machine(2012) Hadzhіyskі, Vіlhelm; Stefanov, Stefan; Litovchenko, IgorThe design of the shape and dimensions of the package often depends on the capabilities of the used packaging equipment for filling and closing. The article discussed the possibility of using modern methods of computer analysis for optimum design of packaging and packaging machinery. As the main criterion for optimality is to achieve minimum time to move from one position to another with maximum possible level of product packaging, which prevents leaking or pollution of the zone for heat sealing of the above closing film. The results can be used both in the design of new packaging and new packaging machine type FS.Документ Застосування інформаційно-технічних засобів для удосконалення навичок роботи органів військового управління збройних сил України у надзвичайний ситуаціях(2008) Коваленко, Сергій Дмитрович; Потеряйко, Сергій ПетровичРозглянуто деякі підходи щодо удосконалення навичок роботи органів військового управління у надзвичайних ситуаціях.Документ Моделювання гідродинамічних потоків у вакуум-апаратах періодичної дії(2012) Бабко, Євген Миколайович; Вересоцький, Юрій Іванович; Олійник, Віктор ВікторовичЗмодельовані гідродинамічні потоки утфелю в вакуум-апараті і розроблений пристрій для інтенсифікації процесу уварювання. Modeled hydrodynamic flows massecuite in vacuum apparatus and a device designed to intensify the process of boiling.