Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 33
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження експлуатаційних характеристик запірно-регулюючої арматури
    (2017) Мирончук , Валерій Григорович; Володін, Сергій Олексійович
    Для поліпшення якості цукру і зниження його собівартості, необхідно впроваджувати систем автоматизації технологічних станцій цукрового виробництва і створювати єдину систему управління потоками цукрового виробництва і його енерговитратами. Одним із інтегрованих в систему технологічного виробництва цукру – є позиційний привод трубопровідної арматури, який дозволяє створити високонадійну, сучасну систему керування технологічним процесом, дає можливість знизити енергетичні і технологічні втрати при виготовленні цукру.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження точності автоматизованої системи керування пневматичного привода запірної арматури
    (2016) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович
    Об'єктами дослідження є автоматизовані системи управління технологічними потоками цукрового виробництва на основі елементів трубопровідної арматури з розподіленою технологічною схемою і нестаціонарними режимами роботи. Предметом дослідження є математичні моделі елементів і пристроїв системи управління дискової заслінки з електропневматичним позиційним приводом (ЕППП), методи синтезу і реалізації систем керування, з метою отримання оптимального управління по швидкодії в реальному часі. The objects of research are automated control systems for technological flows of sugar production based on elements of pipeline valves with a distributed technological scheme and non-stationary modes of operation. The subject of the study is mathematical models of elements and devices of the control system of a disc valve with an electropneumatic positioning drive (EPD), methods of synthesis and implementation of control systems in order to obtain optimal control in terms of real-time performance.
  • Ескіз
    Документ
    Практичні аспекти використання запірно-регулюючої арматури в цукровому виробництві
    (2019) Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій Олексійович; Туфекчі, Валентин Іванович
    Автоматизовані комплекси обладнання цукрового виробництва удосконалюються з кожним роком. Збільшення продуктивності, підвищення якості зменшення втрат кінцевого продукту – вимагають впровадження інноваційних технічних рішень для виконавчої елементної бази, зокрема елементів керування матеріальними потоками. До таких рішень відносяться елементи запірної та регулюючої арматури, здатні сприймати корозійні, агресивні, токсичні впливи робочого середовища, а також змінні режими тиску, температури, вакууму. Automated complexes of sugar production equipment are being improved every year. Increasing productivity, improving the quality and reducing the losses of the final product require the introduction of innovative technical solutions for the executive element base, in particular, the elements of material material flows. Such solutions include elements of shut-off and control valves capable of withstanding corrosive, aggressive, toxic influences of the working environment, as well as variable pressure, temperature, and vacuum conditions.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження гідродинамічних характеристик в системі трубопровідної арматури
    (2018) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович
    Актуальною задачею є вивчення гідродинаміки потоку робочого середовища при різних режимах для моделювання пружньо-деформованого стану трубопроводів і запірно-регулюючого обладнання цукрового підприємства. An urgent task is to study the hydrodynamics of the working medium flow under different modes to model the elastically deformed state of pipelines and shut-off and control equipment of a sugar plant.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження роботи промислових регульованих клапанів у виробничому процесі
    (2017) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович
    Цукрове виробництво вимагає якісної підготовки цукрового буряка для подальшої переробки. При умові забруднення піском із погано відмитого буряка, на заводі забиваються підігрівачі циркуляційного соку колонних дифузійних апаратів, що вимагає збільшення кількості продувок соку на станції дефекосатурації. Погана класифікація відходів мийного відділення, яка здійснюється на базі такого застарілого обладнання - як 2-х барабанний класифікатор, призводить до того, що в мийних відділеннях втрачається близько 3,0-6,0% до маси буряка, маси фракцією 10-20 мм, придатної до промислової переробки із забезпеченням отримання товарного цукру. Sugar production requires high-quality preparation of sugar beet for further processing. If contaminated with sand from poorly washed beets, the plant clogs the circulating juice heaters of the column diffusion apparatus, which requires an increase in the number of juice purges at the defecation station. Poor classification of the washing department waste, which is carried out on the basis of such outdated equipment as a 2-drum classifier, leads to the fact that about 3.0-6.0% of the beet mass, mass with a fraction of 10-20 mm, suitable for industrial processing to produce commercial sugar, is lost in the washing department.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні системи керування елементами запірно-регулюючої арматури
    (2016) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович
    В трубопровідних системах сучасного цукрового виробництва застосовується велика кількість запірно-регулюючих елементів. Для забезпечення штатного технічного регламенту на кожній ділянці виробництва цукру необхідно мати можливість керувати запірно-регулюючою арматурою в режимі реального часу. In the pipeline systems of modern sugar production a large number of shut-off and control elements are used in the pipeline systems of modern sugar production. In order to ensure the standard technical regulations at each sugar production site, it is necessary to be able to control control valves in real time.
  • Ескіз
    Документ
    Використання інформаційних технологій для розрахунку оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництві з метою зменшення викидів у навколишнє середовище
    (2019) Ющук, Інна Василівна; Ющук, Павло Олександрович
    Робота з оптимізації процесу розрахунку обладнання, призначеного для поглинання вуглекислого газу з метою нейтралізації гідроксиду кальцію при очищенні дифузійного соку при виробництві цукру. Розроблено математичну модель і параметричну схему для розрахунку процесу карбонізації. Визначено, що насичення вуглекислим газом негативно впливає на коефіцієнт його використання. Було встановлено, що зі збільшенням СО2 в газі ефективність його використання зменшується. Work on optimization of calculation process for the equipment intended for the absorption of carbon dioxide with the aim to neutralize calcium hydroxide when purifying crude juice in sugar production. Developed a mathematical model and parametric scheme to calculate the process of carbonation. Determined that the saturation with carbon dioxide of kiln gas negative impact on coefficient of its use. Was established that with the increase of CO2 in the gas efficiency of its use decreases.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництві
    (2019) Ющук, Павло Олександрович; Ющук, Інна Василівна
    Проведено роботу по оптимізації процесу розрахунку обладнання, що призначене для поглинання діоксиду вуглецю з метою нейтралізації гідроксиду кальцію при очищенні дифузійного соку в цукровому виробництві. Збільшення рівня соку в апараті від 3-х до 4-х метрів, при решті сталих параметрів, приводить до незначного збільшення, на 0,2∙10-4 кмоль/см3, а збільшення температури процесу від 65 до 75 °С до збільшення на 0,75∙10-4 кмоль/см3 швидкості поглинання СО2. Abstract: The work was done on optimization of the process of calculating equipment intended for absorption of carbon dioxide in order to neutralize calcium hydroxide in the purification of diffusion juice in sugar production. An increase in the juice level in the apparatus from 3 to 4 meters, with the remaining constant parameters, leads to a slight increase, at 0,2 ∙ 10-4 kmol / cm3, and an increase in the temperature of the process from 65 to 75 °C to increase by 0.75 ∙ 10-4 kmol / cm3 of absorption rate of CO2.
  • Ескіз
    Документ
    Synthesis of systems of the synergetic control of material flows in sugar production
    (2016) Sych, Maryna; Kyshenko, Vasil
    These effective strategies for control of material flows of sugar production, based on the characteristics of processes of the food industry. Use synergetic algorithms, based on the synthesis of which is synergetic theory of control.
  • Ескіз
    Документ
    Наповнення бази прецедентів системи підтримки та прийняття рішень прецедентного типу на основі експертної системи
    (2015) Проскурка, Євген Сергійович
    Розробка та впровадження системи підтримки та прийняття рішень прецедентного типу на основі експертної системи на цукровому заводі дозволить оптимально управляти технологічними комплексами при виникненні різних подій в процесі управління. Development and implementation of support systems and decision-making based on case-type expert system for sugar factory will optimally manage technological systems in the event of various events in the governance process.