Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Температурне поле вертикально розташованих сонячних батарей(2014) Пелипенко, Андрій; Марченко, Людмила Вікторівна; Коломієць, Дмитро Петрович; Кривець, Тетяна ОлексіївнаРезультати випробовувань, наведені в роботі, показали, що навіть при неоптимальній орієнтації фотоелектроперетворювачів (ФЕП) сонячного випромінювання та несприятливих погодних умовах (велика хмарність), тимчасово температура внутрішньої поверхні батарей може сягати до 60 °С. Відомо, що у випадку, коли сонячна панель нагрівається до 40-45 °С, її потужність знижується на 15-17 %. The results of the tests are given in showed that even with non-optimal orientation fotoelektroperetvoryuvachiv (PV) solar radiation and adverse weather conditions (sunny large) temporary inner surface temperature batteries can reach up to 60 ° C. It is known that when the solar panel is heated to 40-45 ° C, its capacity is reduced by 15-17%.Документ Аналітичний розв'язок нестаціонарної задачі теплопровідності для однієї одновимірної області з неоднорідними граничними умовами другого роду та неоднорідною початковою умовою(2014) Погорілий, Тарас МихайловичНа основі знайденого розв'язку можна знайти аналітичні розв'язки по одночасному контакту двох одновимірних областей для створення математичної моделі процесу рекристалізації за коливальним механізмом, базуючись на комірчастій моделі колективного росту і розчинення кристалів сахарози. On the basis of the found solution can find analytical solutions for the simultaneous contact of two-dimensional regions to create a mathematical model of the process of recrystallization by oscillating mechanism based on a cellular model of collective growth and dissolution of crystals of sucrose.Документ Аналітичний розв'язок неоднорідного рівняння теплопровідності для однієї одновимірної області з однорідними граничними умовами другого роду та однорідною початковою умовою(2014) Погорілий, Тарас МихайловичНа основі знайденого розв'язку можна знайти аналітичний розв'язок нестаціонарної задачі теплопровідності для однієї одновимірної області з неоднорідними граничними умовами другого роду та неоднорідною початковою умовою. On the basis of the found solution can be found analytical solution of nontionary heat conduction problem for a one-dimensional domain with mixed boundary conditions of the second kind, and homogeneous initial conditions.Документ Аналітичний розв'язок однорідного рівняння теплопровідності для одновимірної області з однорідними граничними умовами другого роду та неоднорідною початковою умовою(2014) Погорілий, Тарас МихайловичНа основі знайденого розв'язку долається ще один етап по створенню математичної моделі процесу рекристалізації за коливальним механізмом, базуючись на комірчастій моделі колективного росту і розчинення кристалів сахарози. On the basis of the found solution is overcome by another stage to create a mathematical model of the process of recrystallization by oscillating mechanism based on a cellular model of collective growth and dissolution of crystals of sucrose.Документ Связь технологических и теплофизических характеристик молочных продуктов(2010) Скарбовийчук, Александр Михайлович; Чернюшок, Ольга Анатольевна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валерьяновна; Федоров, Владимир ГавриловичПриведены результаты исследований теплофизических характеристик различных лабильных материалов, в том числе молочных продуктов, теплометричним экспресс-методом. Приведены графические зависимости теплопроводности от жирности различных жиросодержащих молочных продуктов. Доказана возможность быстрого определения жирности для целого ряда молочных продуктов (сливок, сметаны, сливочного масла, спредов и т.д.) по величине теплопроводности. Research results on thermal and physical characteristics of different labile materials, including dairy products carried out by thermal short-time method are presented. A graphic relationship between the heat conductivity and the fatness of different fat-containing dairy products is presented. It is proved a possibility of quick fatness determination for the range of dairy products (cream, sour cream, dairy butter, spread) given their heat conductivity.Документ До питання теплообміну при кипінні нанорідин(2013) Сидоренко, Світлана Валентинівна; Морару, Василь Несторович; Снігур, Олександр Володимирович; Комиш, Дмитро Віталійович; Копиленко, Анатолій Васильович; Маринін, В. Н.; Тимонін, Олександр Миколайович