Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Різновиди гострих перців та оцінка їх гостроти(2024) Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаГострий перець широко використовують для приготування страв, приправ і соусів. Його гострота вимірюється за «шкалою Сковілла», яка оцінює гостроту в діапазоні від 0 до 16 млн одиниць за капсаїцином. За класифікацією є теплі, пікантні, середньогострі, супергострі, екстремально гострі перці.Документ Сортове різноманіття кабачків та їх користь у харчуванні(2023) Черненко, Віктор Юрійович; Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаКабачки розрізняються між собою за багатьма ознаками: кольором, рельєфом, формою, розміром, часом дозрівання. Корисні властивості кабачків обумовлені великим вмістом вітамінів і мінералів. У м’якоті присутні вітаміни C, A, PP, тіамін і рибофлавін, фолієва, в насінні багато білка і олії, що містить вітамін Е. Велика кількість калію і магнію роблять овоч корисним при серцево-судинних захворюваннях, а що міститься в ньому залізо покращує склад крові. Тож, кабачок є цінною сировиною для приготування різноманітних страв та консервованих продуктів. Zucchini differ among themselves by many features: color, relief, shape, size, ripening time. The beneficial properties of zucchini are due to the high content of vitamins and minerals. The pulp contains vitamins C, A, PP, thiamin and riboflavin, folate, the seeds contain a lot of protein and oil containing vitamin E. A large amount of potassium and magnesium make the vegetable useful for cardiovascular diseases, and the iron it contains improves blood composition. Therefore, zucchini is a valuable raw material for preparing various dishes and canned products.Документ Ожина – цінна сировина для харчової промисловості(2023) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаЯгіди ожини мають унікальний хімічний склад, вони містять значну кількість поліфенолів, представлених хлорогеновою кислотою, катехінами, лейкоантоціанідами та антоціанами. З флавоноїдів переважають антоціани. Тому ягоди чудово підходять для використання у харчовій промисловості при виробництві консервованих продуктів та для виробництва наповнювачів для молочної та кондитерської промисловості. Blackberry berries have a unique chemical composition, they contain a significant amount of polyphenols represented by chlorogenic acid, catechins, leucoanthocyanids and anthocyanins. Anthocyanins predominate among flavonoids. Therefore, the berries are excellent for use in the food industry in the production of canned products and for the production of fillers for the dairy and confectionery industries.Документ Сравнительная характеристика сортов риса по пленочности и способности к прорастанию(2016) Кошевая, Валентина Николаевна; Мукоид, Роман Николаевич; Коберницкая, Алина Александровна; Полищук, Александр В.Рис – одна из ценных производственных культур мира. Как известно рисовая крупа – основной продукт питания более 3 млрд. человек в мире. Его выращивают в 112 странах на площади 165 млн. гектаров, годовое производство составляет более 700 млн. тонн. Он занимает второе место в мире среди зерновых культур. В настоящее время в Украине рис выращивают в Херсонской и Одесской областях, на площади 30 тыс. гектаров. Исследуя разные сорта риса, которые выращиваются в Украине, было установлено, что наименьшей пленочностью обладают сорта: Онтарио, Лазурит и Агат, а наибольшей способностью к прорастанию сорта: Премиум, Онтарио, Виконт, Агат. Rice - one of the production of the world's cultures. It is known of rice - the staple food for more than 3 billion people in the world. Rice is grown in 112 countries on the area of 165 million. Hectares, annual production of more than 700 mln. Tons. Rice ranks second among the world's crops. Currently, Ukraine rice grown in the Kherson and Odessa regions, over an area of 30 thousand. Hectares. Exploring the different varieties of rice, which are grown in the Ukraine, it was found that the lowest grade of film have: Ontario, Lapis lazuli and agate, and the greatest ability to germinate varieties: Premium, Ontario, Viscount, Agate.