08.00.04 - Економіка та управляння підприємствами

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7370

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 24
  • Ескіз
    Документ
    Механізм інвестування процесів відтворення основних засобів на підприємствах харчової промисловості
    (2008) Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна
    Дисертацію присвячено теоретичному узагальненню та удосконаленню механізму інвестування відтворення основних засобів на підприємствах харчової промисловості. Проаналізовано сутнісні і структурні характеристики та особливості зношення і відтворення основних засобів. Розроблено методику комплексної аналітичної оцінки відтворення основних засобів. Визначено сутність та механізм інвестування відтворення основних засобів з використанням структурного, сценарного та процесного підходів. Досліджено складові механізму інвестування. Проаналізовано стан основних засобів, процесів їх відтворення, виявлено особливості інвестування основних засобів на підприємствах харчової промисловості. Запропоновано методику прогнозування відтворення основних засобів та інвестиційних витрат з урахуванням концепції життєвого циклу та стратегії підприємства. Розроблено пропозиції щодо удосконалення інвестування відтворення основних засобів відповідно до реальних умов діяльності підприємств. Розроблено підходи до формування підприємствами амортизаційного фонду шляхом використання альтернативних напрямків його накопичення із застосуванням фінансових технологій та елементів внутрігосподарського розрахунку. Запропоновано формування інвестиційних коштів підприємств шляхом залучення до участі в капіталі та прибутках через внутрішнє запозичення та залучення з використанням прибуткової складової та інвестиційного потенціалу фізичних осіб. Запропоновано утворення галузевих структур венчурного типу з метою забезпечення інноваційного відтворення основних засобів. In the dissertation research exposed theoretical aspects and improvement of mechanism of investing of reproducing processes of fixed assets on food industry enterprises. The essential and structure characteristics and peculiarities of wearing out and reproducing of fixed assets are analyzed. Methods of complex annalistic estimation of fixed assets reproducing are worked out. The essence and mechanism of investing reproducing processes with using of structure, scenario and process methods of approach are determinate. The structure parts of investing mechanism are investigated. The condition of fixed assets, reproducing processes are analyzed, the peculiarities of fixed assets investing on Food Industry enterprises are investigated. Methods of prognosis of fixed assets reproducing and investing expenditures deals with life cycle conception and enterprise's strategy is discussed. The suggestions of improving fixed assets reproduction investment according to the real conditions of enterprise's activity are worked out. The methods of approach to the forming of amortization fund by enterprise's by using alternative ways of it's accumulating deals with finance technologies and elements of non-financing by the State are worked out. The forming of enterprise's investing means by drawing in taking part in capital and profits by internal adopting and drawing in with the using of profit component and investing potential of physical persons is proposed. The creation of branch structures of venture types with the aim of fixed assets innovation reproducing is proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування основних напрямів розвитку підприємств дитячого харчування в Україні на основі маркетингових досліджень
    (2007) Медведенко, Олена Василівна
    У дисертації аналізуються основні теоретичні засади проведення маркетингових досліджень, розроблено авторську методику прогнозування основних тенденцій розвитку підприємств дитячого харчування в Україні. Дослідження макро- та мікромаркетингового середовища дало змогу узагальнити основні перешкоди, тенденції та перспективи розвитку підприємств дитячого харчування, розробити можливі шляхи зниження загроз та використання можливостей українських виробників. Обґрунтування потреби в продуктах дитячого харчування різних видів та виявлення груп продукції, потреба в яких задоволена найменше, дозволили узагальнити напрями забезпечення потреби вітчизняними виробниками та розробити концепцію виведення на ринок продуктів дитячого харчування нового покоління. Запропонована організаційно-економічна модель розвитку підприємств дитячого харчування обґрунтовує основні показники їх розвитку за сегментами ринку та спрямована на виконання положень Закону України «Про дитяче харчування». Основна мета моделі - зайняття українськими виробниками лідируючих позицій в галузі продуктів дитячого харчування. In the dissertation the basic theoretical principles of carrying out of marketing researches are analyzed, the author's technique of forecasting of the basic tendencies of development of the children's nutrition enterprises in the Ukraine are developed. Research makro- and the micromarketing environment has allowed to generalize the basic obstacles, tendencies and prospects of development of the children's nutrition enterprises, to develop possible ways of decrease of threats and uses of opportunities of the Ukrainian manufacturers. A substantiation of requirement for products of a children's nutrition of different kinds and revealing of groups of production, requirement in which it is satisfied badly, than in the others, have allowed to generalize directions of satisfaction of requirement domestic manufacturers and to develop the concept of deducing on the children's nutrition market the products of new generation.
  • Ескіз
    Документ
    Управління собівартістю продукції на підприємствах хлібопекарської промисловості
    (2009) Христофорова, Інна Володимирівна
    Дисертація присвячена дослідженню основних теоретичних та практичних основ формування собівартості продукції та процесу управління нею на підприємствах хлібопекарської промисловості Донецького регіону. На основі статистичних даних була обґрунтована необхідність вдосконалення процесу управління цим показником саме на підприємствах вказаної галузі. The dissertation is devoted to the research of principal theoretical and practical bases of the formation of production price and of the process of its management at the enterprises of baking industry of Donetsk region. On the basis of the statistical data, the necessity to upgrade the process of management of this index was grounded on the enterprises of the mentioned field.
  • Ескіз
    Документ
    Управління розвитком інноваційного потенціалу на підприємствах хлібопекарної промисловості
    (2009) Федулова, Ірина Валентинівна
    Дисертація присвячена розробці теоретико-методологічних основ управління розвитком інноваційного потенціалу підприємств хлібопекарної промисловості і обґрунтування напрямів здійснення цього розвитку в контексті синергетичної еволюційної моделі інноваційного розвитку підприємства. Is devoted to elaboration of theoretical - methodological basis of the innovative potential development on the baking industry enterprises and reasoning of realization ways of this development in the context of synergetic evolutional model of innovative enterprise development.
  • Ескіз
    Документ
    Збалансованість як метод управління прибутковістю підприємств (на матеріалах хлібопекарної промисловості)
    (2007) Федорова, Оксана Вікторівна
    У роботі розв’язані наукові завдання, що мають важливе теоретико-методичне і практичне значення для розвитку економіки та управління підприємствами хлібопекарної промисловості, а саме: виділено основні підходи до розкриття змісту категорії економічної збалансованості; запропоновано авторське визначення економічної збалансованості діяльності підприємств в умовах ринкової економіки.
  • Ескіз
    Документ
    Організаційно-економічні основи підвищення конкурентоспроможності підприємств кондитерської промисловості України
    (2007) Ткаченко, Ольга Миколаївна
    Дисертація присвячена вирішенню наукових і прикладних завдань визначення організаційно-економічних основ підвищення конкурентоспроможності підприємств кондитерської промисловості. У дисертації сформульовані і обґрунтовані теоретико-методичні основи конкурентоспроможності підприємств і шляхи її підвищення. Здійснено оцінку конкурентоспроможності підприємств кондитерської промисловості України. This thesis discloses the way of solving scientific and applied problems of working out of economic-organizing basics of confectionary industry enterprises competitiveness increase. Theoretic-methodical basis of enterprises competitiveness, its increase, and control over competitiveness at national and international level are described in this thesis. The analysis of competitiveness of the basic manufacturers of confectionery production is made.
  • Ескіз
    Документ
    Управління плануванням діяльності підприємств харчової промисловості
    (2009) Тарасюк, Галина Миколаївна
    У дисертації вперше розроблено теоретико-методологічні основи та концептуальні положення управління плануванням діяльності підприємства. Розроблено та обґрунтовано концептуальну модель планування потенціалу підприємств харчової промисловості з врахуванням внеску кожної його складової. Запропоновано методичні підходи до управління виробничою програмою підприємства харчової промисловості та розроблено методику формування беззбиткового обсягу виробництва продукції в натуральному вираженні для багатономенклатурного виробництва з врахуванням особливостей діяльності підприємств харчової промисловості. Theoretical, methodological basis and conceptual standings of the management of the planning at the enterprises. The conceptual model of planning the potential of the enterprises of food industry accordingly to the causes of every component is developed and proved.
  • Ескіз
    Документ
    Джерела інвестиційної діяльності та формування їх структури на підприємствах кондитерської промисловості
    (2009) Сілакова, Ганна Віталіївна
    Дисертацію присвячено розв’язанню теоретичних та прикладних проблем вибору та формування структури джерел інвестиційної діяльності підприємств кондитерської промисловості. Dissertation is devoted to the decision of theoretical and applied problems of choice and forming of structure of sources of investment activity of enterprises of pastry industry.
  • Ескіз
    Документ
    Планування потреби фінансових ресурсів для забезпечення діяльності акціонерних товариств
    (2008) Роговий, Андрій Віталійович
    Дисертацію присвячено розробці теоретичних і практичних засад планування фінансових ресурсів при обґрунтуванні основних напрямків ефективного фінансового управління акціонерними товариствами харчової галузі. Представлена робота дозволяє дослідити стан планування фінансових ресурсів акціонерних товариств харчової галузі та розробити рекомендації щодо покращення фінансового управління з використанням інструментарію планування. The dissertation is devoted to working out theoretical and practical aspects of planning financial resources at a substantiation of basic directions of an effective finance administration, and also to search out ways of system of management improvement at joint-stock companies of food-processing industry.
  • Ескіз
    Документ
    Проектний підхід до реалізації ділової стратегії підприємства
    (2008) Ребенок, Аліна Володимирівна
    Робота присвячена вирішенню наукової задачі розробки теоретико –методичних, управлінських та економічних підходів до процесів реалізації ділової стратегії підприємства шляхом впровадження інвестиційних проектів. Для досягнення поставленої мети визначено місце інвестиційного проекту в системі стратегій підприємства та доведено доцільність використання проектного підходу. Is devoted to solving scientific problems develop theoretical - methodological, administrative and economic approaches to the processes implementation of the business strategy of enterprises by implementing investment projects. To achieve the goal defined place investment project in the system of enterprise strategy , improved investment project management scheme that adapts life cycle of the project life cycle and proven enterprise strategy determine the appropriateness of management strategies for the project itself achieve organizational goals.