08.00.04 - Економіка та управляння підприємствами

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7370

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Формування кадрового потенціалу на підприємствах харчової промисловості України
    (2009) Москаленко (Римаренко), Вікторія Олександрівна
    Дисертація присвячена поглибленню теоретико-методичних засад і розробці науково-практичних рекомендацій щодо застосування прогресивних методів формування та розвитку кадрового потенціалу підприємств харчової промисловості, які забезпечують можливість їх ефективного функціонування. The thesis is dedicated to deepening of the theoretical and methodological foundations and working out of the scientific and practical guidelines concerning usage of advanced methods for the formation and development of personnel potential of the food industry’s enterprises, which provide the possibility of their effective functioning.
  • Ескіз
    Документ
    Інвестиційно-інноваційна діяльність підприємств харчової промисловості
    (2008) Маказан, Євгенія Василівна
    Дисертацію присвячено удосконаленню методичних підходів до прогнозування розвитку підприємств харчової промисловості з урахуванням інвестиційно-інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості. Обґрунтовано необхідність використання інвестиційно-інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості в ринкових умовах господарювання. The theoretical aspects of the investment-innovational activity, the classification of investments and innovational enterprises, the methodological approaches to the improvements in the investment-innovational activity in up-to-date conditions of the Ukrainian economic management have been observed.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність використання трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості України
    (2008) Новойтенко, Ірина Віталіївна
    В дисертації висвітлено взаємозв’язки трудового потенціалу з іншими економічними категоріями, наведено авторське тлумачення цього поняття, удосконалено організаційно-економічний механізм управління трудовим потенціалом підприємства та запропоновано методику оцінки ефективності його використання, розроблено інформаційний інструментарій для моніторингу стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу та запропоновано модель управління трудовим потенціалом підприємств хлібопекарської промисловості. На основі результатів аналізу сучасного стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості було запропоновано концепцію управління ефективністю його використання, яка полягає в реорганізації існуючих систем управління формуванням, використанням і розвитком трудового потенціалу підприємств шляхом впровадження систем управління знаннями працівників, витратами на трудовий потенціал та результатами його використання.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості України
    (2008) Говорушко, Тамара Андріївна
    В роботі проведено систематизацію теорії ефективності розвитку малого виробничого підприємництва в умовах мінливості підприємницького середовища. Запропоновано авторське бачення методології формування системи кількісних ознак малих підприємств харчової промисловості, оптимальних критеріїв малих підприємств у контексті впливу на них концентрації виробництва у харчовій промисловості. Розроблено методичне забезпечення оцінки ефективності функціонування і розвитку малого підприємництва. Проведено оцінювання ефективність функціонування і розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості, виявлено фактори і проблеми, що є наслідком їх впливу. Обґрунтовано перспективи розвитку малого підприємництва, що базуються на розробленому на період до 2015 року прогнозі. Запропоновано забезпечення його реалізації шляхом розробки державних цільових програм, імплементації концепції фінансового забезпечення малих підприємств, а також використання малими підприємствами вигод від реалізації організаційних перетворень, самоорганізації і встановленні зв’язку із зацікавленими особами шляхом об’єднання інтересів через інтегровані структури господарювання.
  • Ескіз
    Документ
    Управління інноваціями на підприємствах харчової промисловості України
    (2007) Левченко, Юлія Григорівна
    Проведено аналіз економічної сутності інновацій, внаслідок чого набув подальшого розвитку понятійний апарат організації та управління інноваціями, зокрема такі його елементи як “інновація”, “інноваційна діяльність”, “управління інноваціями”. Запропоновано комплексну оцінку системи управління інноваціями. Проаналізовано сучасний стан і тенденції розвитку інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості, у тому числі фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості та ефективність управління інноваціями на підприємствах. Запропоновано модель управління інноваціями, напрями розвитку управління інноваціями та пріоритетні напрями інноваційного розвитку окремих галузей харчової промисловості.