08.00.04 - Економіка та управляння підприємствами

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7370

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Управління плануванням діяльності підприємств харчової промисловості
    (2009) Тарасюк, Галина Миколаївна
    У дисертації вперше розроблено теоретико-методологічні основи та концептуальні положення управління плануванням діяльності підприємства. Розроблено та обґрунтовано концептуальну модель планування потенціалу підприємств харчової промисловості з врахуванням внеску кожної його складової. Запропоновано методичні підходи до управління виробничою програмою підприємства харчової промисловості та розроблено методику формування беззбиткового обсягу виробництва продукції в натуральному вираженні для багатономенклатурного виробництва з врахуванням особливостей діяльності підприємств харчової промисловості. Theoretical, methodological basis and conceptual standings of the management of the planning at the enterprises. The conceptual model of planning the potential of the enterprises of food industry accordingly to the causes of every component is developed and proved.
  • Ескіз
    Документ
    Управління людським капіталом на підприємствах харчової промисловості
    (2008) Кошулько, Оксана Павлівна
    Дисертація присвячена вирішенню проблеми удосконалення управління людським капіталом на підприємствах харчової промисловості, що дасть змогу визначати ринкову вартість людського капіталу та ефективно управляти ним. The paper is devoted to the solution of the following problem: human resources management improvement at food retail industry. This can help determine human resources market value to manage this kind of resources adequately at an enterprise.
  • Ескіз
    Документ
    Економічний механізм управління інвестиційною діяльністю підприємств харчової промисловості
    (2008) Губарь, Олена Василівна
    Робота присвячена комплексному дослідженню теоретичних аспектів формування економічного механізму управління інвестиційною діяльністю підприємств харчової промисловості та окресленню основних методичних рекомендацій щодо напрямів підвищення її ефективності. Досліджено основні аспекти економічної сутності інвестицій, інвестиційної діяльності, особливості та принципи управління нею.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості України
    (2008) Говорушко, Тамара Андріївна
    В роботі проведено систематизацію теорії ефективності розвитку малого виробничого підприємництва в умовах мінливості підприємницького середовища. Запропоновано авторське бачення методології формування системи кількісних ознак малих підприємств харчової промисловості, оптимальних критеріїв малих підприємств у контексті впливу на них концентрації виробництва у харчовій промисловості. Розроблено методичне забезпечення оцінки ефективності функціонування і розвитку малого підприємництва. Проведено оцінювання ефективність функціонування і розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості, виявлено фактори і проблеми, що є наслідком їх впливу. Обґрунтовано перспективи розвитку малого підприємництва, що базуються на розробленому на період до 2015 року прогнозі. Запропоновано забезпечення його реалізації шляхом розробки державних цільових програм, імплементації концепції фінансового забезпечення малих підприємств, а також використання малими підприємствами вигод від реалізації організаційних перетворень, самоорганізації і встановленні зв’язку із зацікавленими особами шляхом об’єднання інтересів через інтегровані структури господарювання.
  • Ескіз
    Документ
    Управління інноваціями на підприємствах харчової промисловості України
    (2007) Левченко, Юлія Григорівна
    Проведено аналіз економічної сутності інновацій, внаслідок чого набув подальшого розвитку понятійний апарат організації та управління інноваціями, зокрема такі його елементи як “інновація”, “інноваційна діяльність”, “управління інноваціями”. Запропоновано комплексну оцінку системи управління інноваціями. Проаналізовано сучасний стан і тенденції розвитку інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості, у тому числі фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості та ефективність управління інноваціями на підприємствах. Запропоновано модель управління інноваціями, напрями розвитку управління інноваціями та пріоритетні напрями інноваційного розвитку окремих галузей харчової промисловості.