08.00.04 - Економіка та управляння підприємствами

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7370

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Формування та ефективність функціонування агрохолдингів
    (2012) Данкевич, Андрій Євгенович
    Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Національний науковий центр “Інститут аграрної економіки”, Київ, 2012. Із позицій системного підходу досліджено теоретико-методологічні та прикладні аспекти розвитку інтеграційних процесів у сільському господарстві через призму організаційних, економічних та соціальних чинників. Опрацьовано організаційний, управлінський та ресурсний інструментарій їх функціонування, як елементи побудови ефективної моделі подальшого розвитку агропромислового виробництва на інноваційній основі. Визначено організаційний, економічний, структурний і правовий етапи створення агрохолдингів. Побудовано загальну схему агрохолдингу та його організаційну модель, в якій система управління складається із двох центрів контролю – фінансового та виробничого. Проведено порівняльний аналіз інтеграції сфер господарської діяльності залежно від форми об'єднання компаній. Проведено комплексне дослідження ефективності господарської діяльності агрохолдингів, проаналізовано використання ними ресурсного потенціалу, розроблено напрями підвищення ефективності господарської діяльності та обґрунтовано необхідність збалансування соціально-економічних параметрів розвитку з рахуванням інтересів сільських територій, в межах яких вони ведуть діяльність
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність корпоративного управління
    (2016) Боковець, Вікторія Вікторівна
    У дисертації запропоновано вирішення важливої економічної проблеми – розроблення теоретико-методичних та прикладних засад створення системи ефективного управління корпораціями в харчовій промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Управління ефективністю діяльності підприємств цукрової промисловості
    (2016) Котков, Сергій Вячеславович
    В дисертації розглядаються теоретико-методичні підходи до управління ефективністю діяльності підприємств цукрової промисловості в сучасних умовах розвитку економіки. Визначено теоретичні та методичні основи управління ефективністю діяльності з позиції доданої вартості, систематизовано фактори, які впливають на ефективність діяльності. Розглянуто основні проблеми та заходи державного впливу на підприємства бурякоцукрового підкомплексу. Проаналізовано сучасний стан та виявлено тенденції розвитку підприємств цукрової промисловості в сучасних умовах господарювання. Здійснено оцінку ефективності діяльності та за результатами факторного аналізу обґрунтовано вплив факторів на результативні показники управління ефективністю діяльності підприємств. This research focuses on theoretical and methodological aspects to performance management businesses sugar industry in modern conditions of economic development. Theoretical and methodological foundations of performance management from the perspective of economy value added systematized factors that affect performance. Main problems and measures of state influence on the company of sugarbeet industry are considered. The current state and tendencies of development of enterprises of sugarbeet industry in the contemporary economy. The estimation of efficiency and the analysis proved the influence factors on performance indicators of enterprise performance management.
  • Ескіз
    Документ
    Результативність функціонування підприємств молочної галузі
    (2014) Пенчук, Ганна Сергіївна
    Дисертаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методичних та практичних питань результативності функціонування підприємств молочної галузі та шляхів її підвищення. Досліджено понятійний апарат проблематики ефективності та результативності. Виділено основні підходи до розкриття змісту результативності та ефективності. Розглянуто та узагальнено теоретичні засади управління та методичні засади оцінки результативності функціонування підприємств. Досліджено галузеві особливості виробництва і споживання молока та молочних продуктів в Україні з позиції результативності. Dissertation work is devoted to research of theoretical, methodical and practical questions of effectiveness of functioning of the enterprises of dairy branch and ways of its increase. The conceptual apparatus of subject matter of efficiency and effectiveness was investigated. The basic approaches to disclosure of effectiveness and efficiency content were highlighted. The results of investigation showed that the concept of "efficiency" and "effectiveness" are treated differently and require clarification.
  • Ескіз
    Документ
    Управління якістю продукції на підприємствах громадського харчування
    (2014) Безродна, Стелла Миколаївна
    Дисертація присвячена дослідженню теоретичних положень та розробці практичних рекомендацій щодо поліпшення системи управління якістю продукції на підприємствах громадського харчування. Здійснено аналіз теоретичних основ управління якістю продукції з метою уточнення, систематизації й узагальнення основних понять у цій сфері. Удосконалено спіраль зміни якості продукції шляхом виділення її окремої складової (методичних підходів до управління якістю). Обґрунтовано доцільність застосування експертно-соціологічного методу для того, щоб здійснювати оцінку якості продукції та послуг. Проаналізовано стан та виявлено проблеми розвитку підприємств громадського харчування в сучасних умовах господарювання. Визначено показники оцінки якості продукції до та після впровадження систем, а також розроблено модель систематизації впливу факторів на якість продукції. Вдосконалено структурно-логічну модель виявлення вимог споживачів шляхом врахування способів та методів їх дослідження. Розроблено методичний підхід для виявлення резервів управління якістю продукції та обґрунтовано систему заходів оцінки ринкової якості продукції. Запропоновано підхід до мінімізації загальновиробничих витрат та контролю якості продукції на основі економіко-математичного моделювання. This thesis is devoted to the research of theoretical regulations and elaboration of practical recommendations for improving the product quality management system in catering economy. The analysis of the theoretical foundations of product quality management is performed aiming at specification, systematization and generalization the main concepts in this sphere. The spiral of change of product quality has been improved by defining its individual component (methodological approaches to quality management). Appropriateness of use an expert-sociological method is substantiated for realization the assessment of product and services’ quality. The condition has been analyzed and problems of development the catering economy in the current conditions of business have been revealed. The indices for the product quality assessment have been determined before and after the implementation of the systems, and the model of systematization of factors influence on the product quality has been elaborated. Structural and logical model of identifying the customers' needs by taking into account the ways and methods of their research has been improved. A methodical approach for identifying the reserves of product quality management has been developed and a system of measures the market assessment product quality has been substantiated.
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення ефективності діяльності підприємств заходами антикризового менеджменту
    (2014) Тур, Олеся Василівна
    Дисертація присвячена розробці перспективних напрямів та механізмів забезпечення ефективності діяльності підприємств заходами антикризового менеджменту.У роботі розглянуто теоретико-методичні основи забезпечення ефективності виробничо-господарської діяльності заходами антикризового менеджменту, а саме: розкрито зміст категорії «ефективність», визначено поняття та економічну сутність антикризового менеджменту, його місце, роль та значення у підвищенні ефективності діяльності підприємств.Проаналізовано результативність виробництва мінеральних вод у нинішніх умовах, досліджено динаміку техніко-економічних та фінансово-економічних показників і основні тенденції діяльності підприємств з видобування, розливу та реалізації мінеральних вод, проведено оцінювання ефективності виробничо- господарської діяльності даної групи підприємств на основі використання елементів регресійного аналізу та функції Альтмана.Запропоновано механізми удосконалення системи антикризового менеджменту підвищення ефективності діяльності підприємств з виробництва мінеральних вод, що передбачають використання методів стратегічного управління та інструментів бюджетування, а також диверсифікацію джерел інвестування заходів з підвищення ефективності діяльності підприємств шляхом емісії облігацій.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення ефективності функціонування підприємств хлібопекарської промисловості (на прикладі Черкаської області)
    (2013) Кравченко, Оксана Валеріївна
    У дисертаційній роботі представлені теоретичні засади формування ефективності, обґрунтовано методичні основи оцінювання ефективності підприємств хлібопекарської промисловості. In the thesis theoretical foundations of efficiency formation are presented, methodical bases of the estimation of baking enterprises efficiency are substantiated.
  • Ескіз
    Документ
    Організаційно-економічні засади управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі
    (2012) Труш, Юлія Леонідівна
    Дисертацію присвячено розробці теоретичних, методичних, організаційних і економічно-практичних засад управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі міста Києва. The thesis is devoted to the development of theoretical, methodological, organizational, and economically practical principles of product quality management in the baking industry enterprises in the city of Kyiv.
  • Ескіз
    Документ
    Формування організаційної культури в системі менеджменту підприємств харчової промисловості
    (2012) Харчишина, Олена Володимирівна
    Дисертаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методичних та практичних питань формування організаційної культури в системі менеджменту підприємств харчової промисловості. The dissertation deals with theoretical, methodological and practical issues of organization culture formation within the management system of food industry enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Реструктуризація заборгованості як засіб підвищення ефективності діяльності підприємств харчової промисловості
    (2010) Остапченко, Наталія Валеріївна
    У дисертаційній роботі досліджено теоретичні та методичні підходи до реструктуризації всіх видів зобов’язань підприємств з метою управління ефективністю їх діяльності. На основі проведення дослідження існуючих класифікаційних характеристик зобов’язань підприємств розширено класифікацію зобов’язань як об’єкту управління. In this thesis the theoretical and methodological approaches to the restructuring of all kinds obligations in order to effectively control their activities. Based on a study of existing classification performance obligations of enterprises expanded classification of obligations of the facility, which aims to improve their performance.