08.00.04 - Економіка та управляння підприємствами

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7370

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Формування системи управління якістю на підприємствах молочної промисловості
    (2015) Осадчук, Оксана Павлівна
    Дисертаційна робота присвячена узагальненню теоретичних і методичних положень, розробленню практичних рекомендацій щодо удосконалення формування системи управління якістю на підприємствах молочної промисловості. Досліджено сутність категорії «якість» на основі визначення її головних аспектів. Застосовуючи системну методологію виокремлено основні структурні елементи системи управління якістю. Досліджено тенденції світового впровадження сучасних систем управління якістю, динаміку поширення найбільш пріоритетних систем управління якістю (ISO 9001, ISO 22000, ISO14001) на вітчизняних підприємствах молокопереробної галузі, виявлено основні причини, що стримують інтеграцію сучасних інструментів управління якістю в практичну діяльність національних підприємств. Розглянуто особливості формування системи управління якістю в контексті теорії життєвого циклу. Запропоновано теоретичний підхід до моделювання життєвого циклу системи управління якістю, що відображає послідовну зміну еволюційних стадій розвитку: розроблення, впровадження, розвиток, зрілість та сталість. Запропоновано методичний підхід щодо оцінювання стану формування та розвитку системи управління якістю, на основі якого визначено стан формування досліджуваних об’єктів та виявлено стадії їх еволюційного розвитку. Відповідно до отриманих результатів, розроблено систему заходів щодо удосконалення формування кожної досліджуваної системи управління якістю та забезпечення її розвитку в довгостроковій перспективі. The thesis is devoted to generalization of theoretical and methodological provisions, development of practical recommendations for improving the formation of a quality management system for the dairy industry. The essence of the category of "quality" based on the definition of its main aspects. By applying a systematic methodology singled basic structural elements of the quality management system. The tendencies of the global introduction of modern quality management systems, dynamic distribution highest priority quality management systems (ISO 9001, ISO 22000, ISO14001) to domestic enterprises dairy industry, revealed the main reasons hindering the integration of modern tools of quality management in practice national enterprises. The features of the formation of a quality management system in the context of the theory of the life cycle. A theoretical approach to modeling lifecycle quality management system, reflecting the succession of evolutionary stages: design, implementation, development, maturity and stability. The methodical approach for evaluating the state of formation and development of the quality management system, on which the state determined the formation of the objects found and the stage of their evolution. According to the results, the system of measures to improve the formation of each studied quality management system and ensure its development in the long run.
  • Ескіз
    Документ
    Управління якістю продукції на підприємствах громадського харчування
    (2014) Безродна, Стелла Миколаївна
    Дисертація присвячена дослідженню теоретичних положень та розробці практичних рекомендацій щодо поліпшення системи управління якістю продукції на підприємствах громадського харчування. Здійснено аналіз теоретичних основ управління якістю продукції з метою уточнення, систематизації й узагальнення основних понять у цій сфері. Удосконалено спіраль зміни якості продукції шляхом виділення її окремої складової (методичних підходів до управління якістю). Обґрунтовано доцільність застосування експертно-соціологічного методу для того, щоб здійснювати оцінку якості продукції та послуг. Проаналізовано стан та виявлено проблеми розвитку підприємств громадського харчування в сучасних умовах господарювання. Визначено показники оцінки якості продукції до та після впровадження систем, а також розроблено модель систематизації впливу факторів на якість продукції. Вдосконалено структурно-логічну модель виявлення вимог споживачів шляхом врахування способів та методів їх дослідження. Розроблено методичний підхід для виявлення резервів управління якістю продукції та обґрунтовано систему заходів оцінки ринкової якості продукції. Запропоновано підхід до мінімізації загальновиробничих витрат та контролю якості продукції на основі економіко-математичного моделювання. This thesis is devoted to the research of theoretical regulations and elaboration of practical recommendations for improving the product quality management system in catering economy. The analysis of the theoretical foundations of product quality management is performed aiming at specification, systematization and generalization the main concepts in this sphere. The spiral of change of product quality has been improved by defining its individual component (methodological approaches to quality management). Appropriateness of use an expert-sociological method is substantiated for realization the assessment of product and services’ quality. The condition has been analyzed and problems of development the catering economy in the current conditions of business have been revealed. The indices for the product quality assessment have been determined before and after the implementation of the systems, and the model of systematization of factors influence on the product quality has been elaborated. Structural and logical model of identifying the customers' needs by taking into account the ways and methods of their research has been improved. A methodical approach for identifying the reserves of product quality management has been developed and a system of measures the market assessment product quality has been substantiated.
  • Ескіз
    Документ
    Організаційно-економічні засади управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі
    (2012) Труш, Юлія Леонідівна
    Дисертацію присвячено розробці теоретичних, методичних, організаційних і економічно-практичних засад управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі міста Києва. The thesis is devoted to the development of theoretical, methodological, organizational, and economically practical principles of product quality management in the baking industry enterprises in the city of Kyiv.
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України
    (2008) Драган, Олена Іванівна
    У дисертації вперше розроблено методологічний підхід до формування системи забезпечення конкурентоспроможності підприємств, який передбачає такі структурні складові: соціально-трудову, техніко-технологічну, організаційно-економічну, фінансово-інвестиційну, та для кожної з них запропоновано конкретні заходи щодо підвищення конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України. Обґрунтовано операційну стратегію виробничих підрозділів підприємств за класифікаційними ознаками «виштовхуючої» та «витягуючої» виробничих систем. Розроблено комплексну програму впровадження на підприємствах м’ясної промисловості системи міжнародних стандартів з менеджменту. Удосконалено модель активізації інноваційного розвитку підприємств в умовах обмежених ресурсів. Запропоновано концептуальні засади стратегічного розвитку підприємств м’ясної промисловості на період до 2015 року.