08.00.04 - Економіка та управляння підприємствами
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7370
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Управління оборотними засобами підприємств харчової промисловості(2014) Шереметинська (Горобець), Оксана ВалеріївнаВисвітлено теоретико-методичні засади управління оборотними засобами підприємств хлібопекарної промисловості, обґрунтовано необхідність побудови цілісної системи, яка формалізована у послідовність управлінських дій, заснована на об’єднанні підсистем управління оборотними засобами за основними елементами. Розроблено пропозиції з вдосконалення організаційної структури управління хлібопекарським підприємством з інтегруванням до неї функцій управління оборотними засобами та елементів логістичного підходу та контролінгу. Здійснено узагальнення теоретичних підходів щодо визначення сутності оборотних засобів та визначено їх місце в системі управління підприємством, охарактеризовано управління оборотними засобами на основі функціонального та системного підходів, та визначено фактори впливу на ефективність управління ними. Розширено підхід до класифікаційних ознак при групуванні оборотних засобів з метою підвищення ефективності управління. Проаналізовано стан та тенденції розвитку систем управління оборотними засобами на хлібопекарських підприємствах, визначено їх роль у забезпеченні ефективності господарської діяльності, здійснено прогноз зміни оборотності оборотних засобів хлібопекарських підприємств. The thesis considers the theoretical and methodological principles of management of working capital of the baking enterprises, proving the necessity to make a coherent sequence of managerial actions based on the combination of management subsystems of working capital by major elements. Suggestions how to improve the organizational structure of baking enterprise management when integrating the functions of management of working capital and elements of logistic approach and controlling are developed. The summing up of theoretical approaches to define the meaning of working capital and its role in the enterprise management is done. Working capital management on the basis of functional and system approaches and the factors of influence on the efficiency of their management are characterized. The approach to classification features when grouping working capital in order to increase the efficiency of its management is elaborated. The current state and development trends of management of working capital at the baking enterprises and its role in the efficiency of economic activity are analyzed. The prognosis of changes in the working capital turnover of baking enterprises is carried out.Документ Підвищення ефективності функціонування підприємств хлібопекарської промисловості (на прикладі Черкаської області)(2013) Кравченко, Оксана ВалеріївнаУ дисертаційній роботі представлені теоретичні засади формування ефективності, обґрунтовано методичні основи оцінювання ефективності підприємств хлібопекарської промисловості. In the thesis theoretical foundations of efficiency formation are presented, methodical bases of the estimation of baking enterprises efficiency are substantiated.Документ Організаційно-економічні засади управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі(2012) Труш, Юлія ЛеонідівнаДисертацію присвячено розробці теоретичних, методичних, організаційних і економічно-практичних засад управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі міста Києва. The thesis is devoted to the development of theoretical, methodological, organizational, and economically practical principles of product quality management in the baking industry enterprises in the city of Kyiv.Документ Ефективність використання трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості України(2008) Новойтенко, Ірина ВіталіївнаВ дисертації висвітлено взаємозв’язки трудового потенціалу з іншими економічними категоріями, наведено авторське тлумачення цього поняття, удосконалено організаційно-економічний механізм управління трудовим потенціалом підприємства та запропоновано методику оцінки ефективності його використання, розроблено інформаційний інструментарій для моніторингу стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу та запропоновано модель управління трудовим потенціалом підприємств хлібопекарської промисловості. На основі результатів аналізу сучасного стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості було запропоновано концепцію управління ефективністю його використання, яка полягає в реорганізації існуючих систем управління формуванням, використанням і розвитком трудового потенціалу підприємств шляхом впровадження систем управління знаннями працівників, витратами на трудовий потенціал та результатами його використання.Документ Формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості(2013) Птіцина, Лариса АнатоліївнаУ роботі розроблено теоретичні положення та практичні рекомендації для формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості. Уточнено концептуальні підходи до визначення сутності та особливостей формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємством. Класифіковано вимоги до інформації та інформаційного забезпечення процесу прийняття управлінських рішень підприємств хлібопекарської промисловості і обґрунтовано доцільність їх дотримання в процесі формування управлінських рішень. Сформовано принципи раціональної організації документообігу на підприємстві. Оцінено інформаційне забезпечення підприємств хлібопекарської промисловості України та визначено рівень впливу внутрішніх і зовнішніх чинників на стан системи управління. Запропоновано науково – методичний підхід до побудови дескриптивної моделі інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості. Удосконалено практичні рекомендації щодо адаптування системи збалансованих показників через побудову макету її функціонування до галузевих особливостей підприємств хлібопекарської промисловості. Запропоновано методичний підхід до встановлення системи показників якості стратегічного та інформаційного компонентів інформаційного забезпечення. Сформовано методичні положення з порядку оцінки економічного ефекту від впровадження запропонованих заходів щодо удосконаленні інформаційного забезпечення в системі управління. In the work the theoretical principles and practical guidelines for the formation of an information management system of enterprises baking industry. Specified conceptual approaches to determining the nature and characteristics of the formation of information security in the enterprise management system. Classified information requirements and information support management decision making enterprises baking industry and expediency of their enforcement in the process of making. Formed principles of rational organization of documents in the enterprise. Reviewed information for businesses Ukraine baking industry and defined the level of influence of internal and external factors on the state of the control system. A scientific - methodical approach to building a descriptive model of information provision in the management of enterprises baking industry. Practical recommendations for improved adaptation of the balanced scorecard model by building its operation to industry features enterprise bakery industry. The methodical approach to setting scorecard as a strategic component of information and information security. Formed methodological status of the order assessing the economic impact of the introduction of the proposed measures for the improvement of information management system.