08.00.04 - Економіка та управляння підприємствами
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7370
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Формування та ефективність функціонування агрохолдингів(2012) Данкевич, Андрій ЄвгеновичАвтореферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Національний науковий центр “Інститут аграрної економіки”, Київ, 2012. Із позицій системного підходу досліджено теоретико-методологічні та прикладні аспекти розвитку інтеграційних процесів у сільському господарстві через призму організаційних, економічних та соціальних чинників. Опрацьовано організаційний, управлінський та ресурсний інструментарій їх функціонування, як елементи побудови ефективної моделі подальшого розвитку агропромислового виробництва на інноваційній основі. Визначено організаційний, економічний, структурний і правовий етапи створення агрохолдингів. Побудовано загальну схему агрохолдингу та його організаційну модель, в якій система управління складається із двох центрів контролю – фінансового та виробничого. Проведено порівняльний аналіз інтеграції сфер господарської діяльності залежно від форми об'єднання компаній. Проведено комплексне дослідження ефективності господарської діяльності агрохолдингів, проаналізовано використання ними ресурсного потенціалу, розроблено напрями підвищення ефективності господарської діяльності та обґрунтовано необхідність збалансування соціально-економічних параметрів розвитку з рахуванням інтересів сільських територій, в межах яких вони ведуть діяльністьДокумент Ефективність корпоративного управління(2016) Боковець, Вікторія ВікторівнаУ дисертації запропоновано вирішення важливої економічної проблеми – розроблення теоретико-методичних та прикладних засад створення системи ефективного управління корпораціями в харчовій промисловості.Документ Комплексний механізм управління підприємством рибного господарства(2016) Яркіна, Наталя МиколаївнаДисертацію присвячено розвитку теоретико-методологічної бази і напрацюванням практичних рекомендацій щодо комплексного механізму управління підприємством рибного господарства. Dissertation is devoted to development of theoretical-methodological base and development of practical recommendations for a complex mechanism of enterprise management of fishing industry.Документ Управління фінансово-економічними результатами підприємств харчової промисловості(2015) Арич, Михайло ІвановичДисертація присвячена дослідженню теоретичних положень та розробленню практичних рекомендацій щодо управління фінансово-економічними результатами підприємства. This research focuses on the development of theoretical positions and practical recommendations for the management of financial and economic results of the company.Документ Управління інвестиційною стратегією на підприємствах молочної галузі(2015) Якимчук, Тетяна ВолодимирівнаУ дисертаційній роботі досліджено теоретичні засади управління інвестиційною стратегією підприємств, уточнено основні поняття категоріального апарату, на основі аналізу діяльності підприємств визначено чинники впливу на ефективність реалізації інвестицій, визначено основні відмінності між інвестиційною політикою та інвестиційною стратегією. Обґрунтовано вибір функціональних стратегій, які враховано в удосконаленні підходу до формування інвестиційної стратегії та управління нею. The theoretical bases of management of the investment strategy at the enterprises are studied in the thesis, the basic concepts are determined, the factors that influenced the effectiveness of investments are identified based on analysis of the companies’ activity, the main differences between investment policy and investment strategy are identified. The choice of functional strategies that are taken into account in the improvement of the approach to the formation and management of investment strategy are justified.Документ Організаційно-економічні засади ефективного використання персоналу підприємств харчової промисловості(2012) Лисак, Володимир ЮрійовичДисертація присвячена поглибленню теоретико-методичних засад та розробці науково-практичних рекомендацій стосовно формування оцінювання та ефективного використання персоналу підприємств харчової промисловості що сприятиме їх ефективному функціонуванню та посиленню конкурентоспроможності. У роботі здійснено оцінку сучасного стану управління персоналом підприємств харчової промисловості. Thesis is devoted to deepening the theoretical principles and methodically develop scientific and practical recommendations concerning the formation and evaluation efficient use of personnel of the food industry which ensure their functioning and getting them a competitive advantage in the market.Документ Планування потреби фінансових ресурсів для забезпечення діяльності акціонерних товариств(2008) Роговий, Андрій ВіталійовичДисертацію присвячено розробці теоретичних і практичних засад планування фінансових ресурсів при обґрунтуванні основних напрямків ефективного фінансового управління акціонерними товариствами харчової галузі. Представлена робота дозволяє дослідити стан планування фінансових ресурсів акціонерних товариств харчової галузі та розробити рекомендації щодо покращення фінансового управління з використанням інструментарію планування. The dissertation is devoted to working out theoretical and practical aspects of planning financial resources at a substantiation of basic directions of an effective finance administration, and also to search out ways of system of management improvement at joint-stock companies of food-processing industry.Документ Управління людським капіталом на підприємствах харчової промисловості(2008) Кошулько, Оксана ПавлівнаДисертація присвячена вирішенню проблеми удосконалення управління людським капіталом на підприємствах харчової промисловості, що дасть змогу визначати ринкову вартість людського капіталу та ефективно управляти ним. The paper is devoted to the solution of the following problem: human resources management improvement at food retail industry. This can help determine human resources market value to manage this kind of resources adequately at an enterprise.Документ Ефективність використання трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості України(2008) Новойтенко, Ірина ВіталіївнаВ дисертації висвітлено взаємозв’язки трудового потенціалу з іншими економічними категоріями, наведено авторське тлумачення цього поняття, удосконалено організаційно-економічний механізм управління трудовим потенціалом підприємства та запропоновано методику оцінки ефективності його використання, розроблено інформаційний інструментарій для моніторингу стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу та запропоновано модель управління трудовим потенціалом підприємств хлібопекарської промисловості. На основі результатів аналізу сучасного стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості було запропоновано концепцію управління ефективністю його використання, яка полягає в реорганізації існуючих систем управління формуванням, використанням і розвитком трудового потенціалу підприємств шляхом впровадження систем управління знаннями працівників, витратами на трудовий потенціал та результатами його використання.Документ Управління інноваціями на підприємствах харчової промисловості України(2007) Левченко, Юлія ГригорівнаПроведено аналіз економічної сутності інновацій, внаслідок чого набув подальшого розвитку понятійний апарат організації та управління інноваціями, зокрема такі його елементи як “інновація”, “інноваційна діяльність”, “управління інноваціями”. Запропоновано комплексну оцінку системи управління інноваціями. Проаналізовано сучасний стан і тенденції розвитку інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості, у тому числі фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості та ефективність управління інноваціями на підприємствах. Запропоновано модель управління інноваціями, напрями розвитку управління інноваціями та пріоритетні напрями інноваційного розвитку окремих галузей харчової промисловості.