2024
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45760
Переглянути
Документ European dimensions of sustainable development(2024) National University of Food TechnologiesProceedings of the VI International Conference on European Dimensions of Sustainable Development present abstracts of the reports of the Conference held on May 15 – 17, 2024 at the National University of Food Technologies, Kyiv, Ukraine (online) under the support of Erasmus+ projects #101085243-ProEU-ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCHRSCH and #101127449-EcoEurope-ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH. The proceedings cover economic, environmental and social aspects of sustainable development of European sustainability; advanced technologies for the sustainable development; russian invasion of Ukraine as the threat of European sustainability; as well as European Studies on sustainable development. Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.Документ Молочна промисловість від виробника до споживача: сучасні тренди та орієнтири(2024) Національний університет харчових технологійУ даному збірнику представлено програму та матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Молочна промисловість від виробника до споживача: сучасні тренди та орієнтири», започаткованої Національним університетом харчових технологій. Збірник призначений для викладачів, здобувачів закладів вищої освіти, наукових співробітників, а також фахівців молочної промисловості.Документ Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті(2024) Національний університет харчових технологійВидання містить матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів "Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті". Розглянуто проблеми удосконалення існуючих та створення нових енерго- та ресурсоощадних технологій для виробництва харчових продуктів на основі сучасних фізико-хімічних методів, використання нетрадиційної сировини, новітнього технологічного та енергозберігаючого обладнання, підвищення ефективності діяльності підприємств, а також результати науково-дослідних робіт студентів з метою підвищення якості підготовки майбутніх фахівців харчової промисловості. Розраховано на молодих науковців і дослідників, які займаються означеними проблемами у харчовій науці та промисловості.Документ Наукові стратегії в контексті глобальних викликів(2024) Національний університет харчових технологійУ матеріалах першої Міжнародної науково-практичної конференції висвітлено дослідження й обґрунтування теоретичних, методологічних і практичних проблем сучасної науки та освіти й методів їх розв’язання. Видання призначене для науковців, викладачів, аспірантів, здобувачів, студентів вищих навчальних закладів, працівників органів влади та державних установ, а також для практичних фахівців. Висловлені у матеріалах конференції думки та пропозиції можуть не збігатися з точкою зору редакційної колегії. Відповідальність за достовірність інформації, точність назв, статистичних даних, прізвищ та цитат несуть автори. Доповіді опубліковано в авторській редакції. У випадках виявлення плагіату, відповідальність несуть автори наданих матеріалів.Документ Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів(2024) Національний університет харчових технологійЗбірник включає в себе матеріали доповідей учасників І Всеукраїнської науково-практичної конференції «Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів», яка відбулася 17 квітня 2024 року в Національному університеті харчових технологій, м. Київ, за сприяння Управління з питань продовольчої безпеки та підакцизної продукції Департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів та продовольчої безпеки Міністерства аграрної політики та продовольства України і Федерації органічного руху України. Матеріали присвячено вирішенню актуальних питань щодо сучасних досягнень і актуальних напрямів розвитку підприємств, задіяних в сфері органічного виробництва, інновацій у технологіях вирощування органічної сировини та розширенні асортименту органічних харчових продуктів, економічних факторів розвитку органічного виробництва. Збірник призначений для фахівців, інженерно-технічних працівників, потенційних інвесторів, викладачів вищої школи, здобувачів вищих навчальних закладів та всіх, хто цікавиться станом та перспективами розвитку органічного виробництва.Документ Проблеми управління підприємствами в сучасних умовах(2024) Національний університет харчових технологійВидання містить тези доповідей учасників ХХ Міжнародної науково-практичної конференції. Розглянуто актуальні питання відновлення та розвитку активності підприємств у сучасних умовах, узагальнено підсумки вивчення проблеми управління ефективністю діяльності підприємств, а також ознайомлено читачів із сучасними трендами в менеджменті персоналу компаній. Розраховано на здобувачів вищої освіти, аспірантів, викладачів, наукових працівників, яких цікавлять питання, пов’язані з функціонуванням підприємств у сучасних умовах.Документ Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації(2025) Національний університет харчових технологійУ даному виданні представлено програма та матеріали доповідей другої міжнародної науково-практичної конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації», яка проводиться Національним університетом харчових технологій Проведення конференції направлене на обговорення сучасних тенденцій розширене представлення наукових здобутків науковців НУХТ, профільних національних та закордонних університетів, представників промислових та крафтових підприємств, туристичних організацій, учасників ринку HоRеCа та суміжних галузей. Ознайомлення учасників з інноваційними розробками, можливостями підвищення рівня екологічності та безпечності виробництв і шляхами розвитку туристичної сфери в Україні і світі, а також впровадження перспективних інновацій в харчових технологіях та продукції для НоReCa, розвитку економіки та менеджменту індустрії гостинності та екотуризму.Документ Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно- технічними та технологічними комплексами(2024) Національний університет харчових технологійУ матеріалах конференції наведено доповіді за напрямами: автоматизація процесів керування технологічними процесами та комплексами, інтелектуальні системи керування та аналізу даних, інтегроване автоматизоване керування організаційно-технічними системами, інформаційні системи керування у виробництві та освіті. Видання містить програму і матеріали Міжнародної науково-технічної конференції. Матеріали конференції будуть корисні науковим та інженерно-технічним працівникам, виробничникам, потенційним інвесторам, студентам вищих закладів освіти та всім, хто пов’язаний з харчовою промисловістю та автоматизацією.Документ Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока(2024) Національний університет харчових технологійУданому виданні представлено програма та тези матеріалів доповідей V Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока», яка проводиться Національним університетом харчових технологій в рамках проведення днів харчової промисловості Inprodmash & Upakovka та святкування 140-ї річниці Національного університету харчових технологій. Проведення конференції направлене на обговорення сучасних трендів і стратегії розвитку м’ясної і молочної промисловості та крафтових виробництв, в галузі переробки продуктів тваринництва, актуальних технологій та інновацій м'ясо та молоко переробної галузі, світового та регіонального ринку харчових виробництв, використання харчових добавок, інноваційних складових створення пакувального обладнання, способів консервування і зберігання сировини і продукції в м'ясо і молокопереробної галузі, їх адаптації сфері гостинності та туристичному бізнесу, визначення перспективних інновацій з харчових технологіях та продукції різних сфер ринку споживання. Конференція направлена на обмін думками щодо тенденцій розвитку та перспектив м’ясо та молокопереробної галузей, в тому числі крафтових виробництв, налагодження шляхів співпраці наукових установ для формування науково-практичних засад розвитку харчових виробництв, їх взаємодії з сферою гостинності. В програмі та матеріалах конференції представлено світові та регіональні тенденції впровадження інновації нормативного регулювання харчових виробництв, освітньої діяльності та перспектив м’ясної і молочної галузей.Документ Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі(2024) Національний університет харчових технологійВидання містить матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвяченої 140-річчю НУХТ. Розраховано на фахівців і дослідників, які пов’язані з означеними проблемами у готельно-ресторанному бізнесі.Документ Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві/Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галуз(2024) Національний університет харчових технологійЗбірник включає в себе матеріали доповідей учасників міжнародних науково-практичних конференцій «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», яка відбулася 17 вересня 2024 року та «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», яка відбулася 18 вересня 2024 року в м. Києві. Матеріали присвячено вирішенню актуальних питань хлібопекарської та кондитерської галузей, зокрема шляхам покращення якості хлібобулочних та кондитерських виробів, проблемам розширення асортименту, в тому числі і створенню нових виробів спеціального призначення. Збірник призначений для фахівців хлібопекарської та кондитерської галузі, інженерно-технічних працівників, потенційних інвесторів, викладачів вищої школи, здобувачів вищих навчальних закладів та всіх, хто цікавиться актуальними проблемами хлібопекарської і кондитерської галузі.