Оглядово-аналітична документація

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7553

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна енерго- та ресурсозберігаюча технологія низькотемпературної термоферментативної обробки крохмалевмісної сировини з використанням ферментних препаратів селективної дії
    (2010) Шиян, Петро Леонідович; Українець, Анатолій Іванович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Маринченко, Віктор Опанасович; Сизько, Валерій Борисович
    На підставі досліджень, проведених в НУХТ за участю провідних фахівців галузі розроблена енерго- та ресурсозаощаджуюча технологія спиртових бражок, яка є базовою для спиртових заводів України. Основу даної технології складають операції, які забезпечують переробку сировини в умовах підвищених концентрацій зернових замісів з використанням ферментних комплексів підсиленої селективної дії з повторним використанням фільтрату барди, для скорочення технологічних втрат та зменшення енерговитрат передбачено отримання помелу з високим ступенем дисперсності. Based on studies conducted in our library with leading industry experts developed energy and technology resursozaoschadzhuyucha brazhok alcohol, which is the base for distilleries Ukraine.The basis of this technology are operations that provide the processing of raw materials in high concentrations of grain batches using enzyme complexes enhanced selective action on recycling filtrate bards, to reduce technical losses and reduction of power provides a grind with a high degree of dispersion.
  • Ескіз
    Документ
    Екстракти із зернової сировини
    (2011) Прибильський, Віталій Леонідович; Бондар, Микола Васильович; Романова, Зоряна Миколаївна; Бондар, Микола Васильович
    Екстракти із зернової сировини є продуктом переробки зернових культур будь-яких кондицій і можуть використовуватись в кондитерській, хлібопекарській, харчоконцентратній, пивобезалкогольній, консервній та інших галузях харчової промисловості як антикристалізатор, підсолоджувач, пластифікатор та структуроутворювач. Як основна сировина для приготування зернових екстрактів використовується кукурудза, пшениця, ячмінь, тритікале та інші культури. Прототипами нового продукту є солодові екстракти та крохмальна патока. Вміст в зернових екстрактах редукуючих речовин (основного показника) відповідає крохмальній патоці. Істотною перевагою нового продукту є те, що на відміну від крохмальної патоки, яка містить лише вуглеводи зерновий екстракт має в своєму складі необхідні організму людині біологічно активні речовини.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології спиртових бражок із використанням антисептуючиx засобів
    (2010) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Бондар, Микола Васильович; Єрмакова, Ганна Володимирівна
    Пошук і використання ефективних антисептуючих засобів дозволить отримувати спиртові бражки із регламентованими показниками. Досліджено цілий спектр антисептиків, які широко використовуються в харчовій промисловості. Find and use effective antiseptic products will allow to get alcohol ripen brew with regulated rates.Investigated a range of antiseptics, which are widely used in the food industry.
  • Ескіз
    Документ
    Технології ферментованих напоїв на основі меду
    (2011) Прибильський, Віталій Леонідович; Наливайко, Клавдія Федорівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Бондар, Микола Васильович
    Пропонується розроблення технології трьох груп кодових ферментованих напоїв: безалкогольних, слабоалкогольних та алкогольних. За зовнішнім виглядом напої поділяють на прозорі і замутнені; за способом оброблення безалкогольні та слабоалкогольні напої поділяють на фільтровані (сепаровані) і нефільтровaні (несепаровані), фільтровані (сепаровані) — на пастеризовані та непастеризовані, нефільтровані (несепаровані) — на освітлені та неосвітлені. A developing technology of three groups of code fermented beverages: soft, soft and alcoholic. In appearance beverages are divided into transparent and turbidity, by way of handling non-alcoholic and alcoholic beverages are divided into filter (separated) and filtrovani (neseparovani), filtered (separated) - on pasteurized or-zneplidneni and unpasteurized, unfiltered (neseparovani) - the highlight and illuminated.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології ферментованих напоїв на основі меду
    (2010) Прибильський, Віталій Леонідович; Наливайко, Клавдія Федорівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Бондар, Микола Васильович
    Пропонується розроблення технології трьох груп кодових ферментованих напоїв: безалкогольних, слабоалкогольних та алкогольних. За зовнішнім виглядом напої поділяють на прозорі і замутнені; за способом оброблення безалкогольні та слабоалкогольні напої поділяють на фільтровані (сепаровані) і нефільтровaні (несепаровані), фільтровані (сепаровані) — на пастеризовані та непастеризовані, нефільтровані (несепаровані) — на освітлені та неосвітлені. A developing technology of three groups of code fermented beverages: soft, soft and alcoholic. In appearance beverages are divided into transparent and turbidity, by way of handling non-alcoholic and alcoholic beverages are divided into filter (separated) and filtrovani (neseparovani), filtered (separated) - on pasteurized or-zneplidneni and unpasteurized, unfiltered (neseparovani) - the highlight and illuminated.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка желейної термостабільної начинки
    (2011) Корецька, Ірина Львівна; Кір’янова, Ганна Анатоліївна
    В роботі показана можливість виробництва желейної термостабільної начинки. In work possibility of production of a jelly thermostable stuffing is shown.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології каротиновмістних порошків та шляхи їх використання
    (2011) Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Корецька, Ірина Львівна
    В роботі показана можливість виробництва і використання каротиновмісного порошку. In work the shown possibility of production and use of a karotinosoderzhashchy powder.
  • Документ
    Відгук про автореферат дисертації Юзьків Галини Іванівни «Константа петраркізму в українській любовній ліриці (В. Сосюра, В. Симоненко, М. Вінграновський)», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук зі спеціальності 10.01.01 – українська література
    (2012) Науменко, Наталія Валентинівна
    У своїй роботі дисертантка має на меті з’ясувати сутність петраркізму у любовній ліриці трьох різних за індивідуальним стилем та поетичним світоглядом поетів – В. Сосюри, В. Симоненка та М. Вінграновського. Йдеться передусім про співвідношення формальних і змістових концептів, які становлять естетичну суть петраркізму (увага до твердих віршових форм, інтерпретування характерних образів, сюжетів і мотивів, поетична мова твору, а також різногранне бачення Любові як концепту та архетипу).
  • Ескіз
    Документ
    Відгук офіційного опонента про дисертаційну роботу Олександрової Галини Мевлютівни «Жанрові модифікації малої прози Л. Пахаревського», подану на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук зі спеціальності 10.01.01 – українська література
    (2012) Науменко, Наталія Валентинівна
    Уперше предметом усебічного філологічного аналізу стала творчість Леоніда Пахаревського, якої спорадично торкалися автори передмов до зібрань прозових творів, вступних, аналітичних і оглядових статей. Галина Олександрова засновком наукової концепції у своїй роботі ставить стильовий синкретизм малої прози письменника.
  • Ескіз
    Документ
    АКТ промислових випробувань антисептику „Біодез” в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки
    (2012) Купчик, Михайло Петрович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Чорна, Тетяна Миколаївна
    Приведено результати технологічних досліджень роботи Іванопільського цукрового заводу з використанням в якості антисептику препарату „Біодез” в порівнянні з використанням формаліну. На підставі наведених переваг комісія рекомендує антисептичнтй препарат „Біодез” для використання в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки. Також наведено розрахунок економічної ефективності апробованого способу. Researches of the results over of technological work of Ivanopolskiy of sugar-house are brought with using as an antiseptic of preparation "Biodez" as compared to the use of formalin. On the basis of the brought advantages a commission recommends the antiseptic "Biodez" for the use in the process of extracting of saccharose from the sugar-beet shaving. An economic calculation over is brought also.