2022
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/38026
Переглянути
Документ Актуальні проблеми хімії та хімічної технології(2022) Національний університет харчових технологійВидання містить тези доповідей І-ї Міжнародної науково–практичної конференції “Актуальні проблеми хімії та хімічної технології”. Розглянуто проблеми фундаментальної та прикладної хімії, харчової і косметичної хімії, та викладання хімії у ЗВО. The publication contains abstracts of reports of the 1st International Scientific and Practical Conference "Actual Problems of Chemistry and Chemical Technology". The problems of fundamental and applied chemistry, food and cosmetic chemistry, and teaching chemistry in higher education institutions were considered.Документ Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств(2022) Національний університет харчових технологійУ збірник увійшли тези доповідей учасників ХІIІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених, в яких розглянуто актуальні питання розвитку сучасного менеджменту підприємств України, ознайомлено читачів з менеджментом внутрішніх та зовнішніх чинників розвитку підприємств харчової промисловості, визначено перспективи менеджменту в умовах відновлення розвитку підприємств. Розраховано на студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, викладачів, наукових працівників, яких цікавлять питання, пов’язані з функціонуванням підприємств у сучасних ринкових умовах. У збірник увійшли тези доповідей учасників ХІIІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених, в яких розглянуто актуальні питання розвитку сучасного менеджменту підприємств України, ознайомлено читачів з менеджментом внутрішніх та зовнішніх чинників розвитку підприємств харчової промисловості, визначено перспективи менеджменту в умовах відновлення розвитку підприємств. Розраховано на студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, викладачів, наукових працівників, яких цікавлять питання, пов’язані з функціонуванням підприємств у сучасних ринкових умовах.The collection includes the summaries of the reports of the participants of the XIII International Scientific and Practical Conference of Students, Postgraduates and Young Scientists, in which the current issues of the development of modern management of Ukrainian enterprises are considered, the readers are introduced to the management of internal and external factors of the development of food industry enterprises, and the prospects of management in the conditions of the recovery of development are defined enterprises. It is intended for students of economic specialties of higher educational institutions, graduate students, teachers, researchers who are interested in issues related to the functioning of enterprises in modern market conditions.Документ Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан та перспективи(2022) Національний університет харчових технологійДокумент Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті(2022) Національний університет харчових технологійВидання містить матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів "Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті". Розглянуто проблеми удосконалення існуючих та створення нових енерго- та ресурсоощадних технологій для виробництва харчових продуктів на основі сучасних фізико-хімічних методів, використання нетрадиційної сировини, новітнього технологічного та енергозберігаючого обладнання, підвищення ефективності діяльності підприємств, а також результати науково-дослідних робіт студентів з метою підвищення якості підготовки майбутніх фахівців харчової промисловості. Розраховано на молодих науковців і дослідників, які займаються означеними проблемами у харчовій науці та промисловості. The publication contains materials of 88 International scientific conference of young scientists and students "Youth scientific achievements to the 21st century Nutrition problem solution". It was considered the problems of improving existing and creating new energy and resource saving technologies for food production based on modern physical and chemical methods, the use of unconventional raw materials, modern technological and energy saving equipment, improve of efficiency of the enterprises, and also the students research work results for improve quality training of future professionals of the food industry. The publication is intended for young scientists and researchers who are engaged in definite problems in the food science and industry.Документ Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції(2022) Національний університет харчових технологійПодано програму і тези матеріалів доповідей ХI Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції» відповідно до тематичних напрямів 24-ї секції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України. Метою конференції є розширене висвітлення наукових здобутків, ознайомлення експертів харчової промисловості та промислової біотехнології, підвищення рівня проведення експертиз проектів, що подаються на конкурси з отримання грантів для фінансування за кошти державного бюджету та їх спрямування на розширення тематики наукових проектів для можливості співпраці науковців у світовому науковому просторі. The program and abstracts of reports of the 11th International Scientific and Technical Conference "Scientific problems of food technologies and industrial biotechnology in the context of European integration" have been submitted in accordance with the thematic directions of the 24th section "Scientific problems of food technologies and industrial biotechnology" of the Scientific Council of the Ministry of Education and Science of Ukraine. The purpose of the conference is the expanded coverage of scientific achievements, familiarization of experts of the food industry and industrial biotechnology, raising the level of expertise of projects submitted to competitions for obtaining grants for financing from the state budget and their direction to expand the subject of scientific projects for the possibility of cooperation of scientists in the world scientific spacious.Документ Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека(2022) Національний університет харчових технологійУ матеріалах конференції наведено тези доповідей за актуальними напрямами розроблення, виробництва та споживання принципово нового покоління харчових продуктів – продуктів оздоровчого, профілактичного, лікувального та спеціального призначення. Коло наукових інтересів учасників конференції сформовано за такими напрямами: фармаконутриціологія у парадигмі нової концепції харчування, стан та перспективи розвитку технологій оздоровчих продуктів та дієтичних добавок, натуральні збагачувачі як альтернатива синтетичним харчовим добавкам, нетрадиційні джерела сировини у виробництві продукції нового покоління, інновації у виробництві та споживанні харчових продуктів, якість, безпека, ефективність оздоровчих продуктів та дієтичних добавок, харчові звички та культура харчування. На основі теоретичних та експериментальних досліджень запропоновано науково обґрунтовані, технологічно доцільні та економічно вигідні способи вирішення прикладних завдань формування, створення та розвиток в Україні індустрії оздоровчих продуктів, які відповідають основним принципам харчування XXI століття – ефективність, якість та безпека. Матеріали конференції стануть в нагоді фахівцям різних галузей харчової промисловості, інженерно-технічним працівникам, потенційним інвесторам, студентам вищих навчальних закладів та всім, хто цікавиться проблемами здорового харчування. In the materials of the conference, the abstracts of the reports on the current directions of development, production and consumption of a fundamentally new generation of food products - products for health, prevention, treatment and special purposes are given. The circle of scientific interests of the conference participants is formed in the following directions: pharmaconutritionology in the paradigm of a new concept of nutrition, the state and prospects of the development of technologies of health products and dietary supplements, natural fortifiers as an alternative to synthetic food additives, non-traditional sources of raw materials in the production of new generation products, innovations in production and consumption food products, quality, safety, effectiveness of health products and dietary supplements, eating habits and food culture. On the basis of theoretical and experimental studies, scientifically based, technologically feasible and economically profitable methods of solving applied problems of formation, creation and development of the health products industry in Ukraine are proposed, which correspond to the main principles of nutrition of the XXI century - efficiency, quality and safety. The materials of the conference will be useful to specialists of various branches of the food industry, engineering and technical workers, potential investors, students of higher educational institutions and everyone who is interested in the problems of healthy nutrition.Документ Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки(2022) Національний університет харчових технологійПодано сучасні підходи до вирішення питань технології підготовки питної води. Означено актуальні питання впливу фізико-хімічних властивостей води на процеси водопідготовки, інноваційні підходи до вирішення проблем якості та безпечності питної води, підвищення ефективності процесів її підготовки. Розглянуто аспекти водопідготовки у харчових виробництвах. The modern approaches to solving drinking water treatment technology issues are presented. Current issues of water physical and chemical properties influence on water treatment processes, innovative approaches to solving problems of drinking water quality and safety, and increasing the efficiency of water preparation processes are identified. Food production water treatment aspects are considered.Документ Проблеми управління підприємств у сучасних умовах(2022) Національний університет харчових технологійВидання містить тези доповідей учасників ХVІІІ Міжнародної науково-практичної конференції. Розглянуто актуальні питання управління підприємствами в сучасних умовах, узагальнено підсумки вивчення проблеми управління ефективністю діяльності підприємств, а також ознайомлено читачів з актуальними проблемами управління персоналом у кризових умовах. Розраховано на здобувачів вищої освіти, аспірантів, викладачів, наукових працівників, яких цікавлять питання, пов’язані з функціонуванням підприємств у сучасних умовах.Документ Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК(2022) Національний університет харчових технологійУ збірник увійшли тези доповідей учасників ХІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК», в яких розглянуто актуальні питання функціонування та розвитку суб’єктів господарювання, висвітлено проблеми ресурсної, інноваційно-інвестиційної, фінансової, управлінської та зовнішньоекономічної діяльності підприємств. Розраховано на науковців, викладачів, аспірантів і здобувачів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, яких цікавлять питання, пов’язані з функціонуванням підприємств харчової та переробної галузей АПК у сучасних умовах господарювання. The collection includes summaries of the reports of the participants of the 11th All-Ukrainian Scientific and Practical Conference "Increasing the Efficiency of the Activities of Enterprises in the Food and Processing Sectors of the Agricultural Industry", in which topical issues of the functioning and development of business entities were considered, and resource, innovation-investment, financial, managerial and foreign economic problems were highlighted activities of enterprises. It is intended for scientists, teachers, post-graduate students and students of economic specialties of higher educational institutions, who are interested in issues related to the functioning of enterprises in the food and processing sectors of the agro-industrial complex in modern economic conditions.Документ Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами(2022) Національний університет харчових технологійУ матеріалах конференції наведено доповіді за напрямами: автоматизація процесів керування технологічними процесами та комплексами, інтелектуальні системи керування та аналізу даних, інтегроване автоматизоване керування організаційно-технічними системами, інформаційні системи керування у виробництві та освіті. Видання містить програму і матеріали Міжнародної науково-технічної конференції. Матеріали конференції будуть корисні науковим та інженерно-технічним працівникам, виробничникам, потенційним інвесторам, студентам вищих закладів освіти та всім, хто пов’язаний з харчовою промисловістю та автоматизацією. In the materials of the conference, reports are given in the areas of: automation of processes of managing technological processes and complexes, intelligent systems of management and data analysis, integrated automated management of organizational and technical systems, information systems of management in production and education. The publication contains the program and materials of the International Scientific and Technical Conference. The materials of the conference will be useful to scientific and engineering-technical workers, manufacturers, potential investors, students of higher educational institutions, and everyone related to the food industry and automation.Документ Сучасні науково-методичні проблеми математики у вищій школі(2022) Національний університет харчових технологійВидання містить матеріали Всеукраїнськьої науково-методичної конференції «Сучасні науково-методичні проблеми математики у вищій школі». На конференції розглянуті сучасні математичні методи в інженерних задачах та методичні проблеми викладання математичних дисциплін у вищій школі. У матеріалах висвітлено шляхи і методи інтенсифікації навчального процесу й вплив новітніх наукових розробок на формування майбутніх фахівців. The publication contains materials of the All-Ukrainian scientific-methodical conference "Modern scientific-methodical problems of mathematics in higher school". The conference discusses modern mathematical methods in engineering problems and methodological problems of teaching mathematical disciplines in higher education. The materials highlight the ways and methods of intensifying the educational process and the impact of the latest scientific developments on the formation of future professionals.Документ Європейські виміри сталого розвитку: збірник наукових статей(2022) Національний університет харчових технологійУ збірнику представлено рецензовані наукові статті за матеріалами ІV Міжнародної науково- практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку», що проходила 20-21 жовтня 2022 р. у Національному університеті харчових технологій, Київ, Україна (онлайн) у рамках проектів програми ЕРАЗМУС+ Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMO-SUPPA). Cтатті охоплюють економічні, екологічні та соціальні аспекти сталого розвитку Європейського Союзу та України; російську агресію проти України як загрозу сталому розвитку Європи; а також досвід Європейських Cтудій для сталого розвитку. Selected papers of the IV International Conference on European Dimensions of Sustainable Development present abstracts of the reports of the conference, which had place on June 11, 2021 at National University of Food Technologies, Kyiv, Ukraine (online) in terms of the ERASMUS+ projects Jean Monnet EU Centre for the Circular and Green Economy JM ECO (620627-EPP-1-2020- 1-UA-EPPJMO-CoE) and Jean Monnet Support to Associations EUforUA (611278-EPP-1-2019-1- UA-EPPJMO-SUPPA). Scientific articles cover economic, environmental and social aspects of sustainable development of European Union and Ukraine, russian invasion of Ukraine as the threat of European sustainability; as well as European Studies on the sustainable development.Документ Європейські виміри сталого розвитку: матеріали конференції(2022) Національний університет харчових технологійУ збірнику представлені тези доповідей ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку», що проходила 20-21 жовтня 2022 р. у Національному університеті харчових технологій, Київ, Україна (онлайн) у рамках проєктів програми ЕРАЗМУС+ Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019- 1-UA-EPPJMO-SUPPA). Матеріали охоплюють економічні, екологічні та соціальні аспекти сталого розвитку Європейського Союзу та України; російську агресію проти України як загрозу сталому розвитку Європи; а також досвід Європейських Cтудій для сталого розвитку. Proceedings of the ІV International Conference on European Dimensions of Sustainable Development present abstracts of the reports of the conference, which had place on October 20-21, 2022 at National University of Food Technologies, Kyiv, Ukraine (online) in terms of the ERASMUS+ projects Jean Monnet EU Centre for the Circular and Green Economy JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE) and Jean Monnet Support to Associations EUforUA (611278-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMO-SUPPA). The proceedings cover economic, environmental and social aspects of sustainable development of European Union and Ukraine; russian invasion of Ukraine as the threat of European sustainability; as well as European Studies on the sustainable development.Документ Інноваційні методи викладання іноземних мов у немовних вищих навчальних закладах(2022) Національний університет харчових технологійРозглянуто сучасні проблеми викладання іноземних мов в немовних вищих навчальних закладах, застосуваня мультимедійних засобів та нових технологій для підвищення мотивації студентів при вивченні іноземної мови та підвищення ефективності навчання. Результати досліджень та обговорень можуть бути використані в навчальному процесі та в подальших наукових дослідженнях.Документ Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі(2022) Національний університет харчових технологійВидання містить матеріали XI Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», присвяченої до 70-річчя з дня народження професора В.Ф. Доценка. Розраховано на фахівців і дослідників, які пов’язані з означеними проблемами у готельно-ресторанному бізнесі.Документ Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі(2022) Національний університет харчових технологійУ даному виданні представлено програма та тези матеріалів доповідей міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», яка проводиться Національним університетом харчових технологій і присвячена 55-й річниці створення кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів. Проведення конференції направлене на обговорення сучасних трендів і стратегії розвитку харчової промисловості та крафтових виробництв, зокрема в м’ясопереробній галузі та переробки продуктів тваринництва, актуальних технологій та інновацій м'ясопереробної галузі, світового та регіонального ринку харчових виробництв, використання харчових добавок, інноваційних складових створення пакувального обладнання, способів консервування і зберігання сировини та продукції в харчовій галузі, їх адаптації сфері гостинності та туристичному бізнесу, визначення перспективних інновацій з харчових технологіях та продукції для НоReCa в туризмі в Україні та світі, розвитку економіки т аменеджменту індустрії гостинності. Конференція направлена на обмін думками щодо тенденцій розвитку та перспектив м’ясопереробної галузі, крафтових виробництв, налагодження шляхів співпраці наукових установ, регіональних крафтових і високопродуктивних виробництв для формування науково-практичних засад розвитку харчових виробництв, їх взаємодії з сферою гостинності та екотуризму. В програмі та матеріалах конференції представлено світові та регіональні тенденції, інновації, перспективи м’ясопереробної галузі та харчових виробництв різної продуктивності в сфері гостинності та розроблення нішової продукції для НоReCa в туризмі в Україні та світі. This publication presents the program and summaries of the reports of the international scientific and practical conference "Innovative technologies and prospects for the development of the meat processing industry", which is held by the National University of Food Technologies and is dedicated to the 55th anniversary of the establishment of the Department of Meat and Meat Products Technology. The holding of the conference is aimed at discussing modern trends and strategies for the development of the food industry and craft industries, in particular in the meat processing industry and the processing of livestock products, current technologies and innovations in the meat processing industry, the global and regional food industry market, the use of food additives, innovative components of creation packaging equipment, methods of preservation and storage of raw materials and products in the food industry, their adaptation in the field of hospitality and tourism business, identification of promising innovations in food technologies and products for NoReCa in tourism in Ukraine and the world, development of the economy and management of the hospitality industry. The conference is aimed at exchanging opinions on the development trends and prospects of the meat processing industry, craft industries, establishing ways of cooperation between scientific institutions, regional craft and high-performance industries for the formation of scientific and practical foundations for the development of food industries, their interaction with the field of hospitality and ecotourism. The program and materials of the conference present global and regional trends, innovations, perspectives of the meat processing industry and food industries of various productivity in the field of hospitality and the development of niche products for NoReCa in tourism in Ukraine and the world.Документ Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві/Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі(2022) Національний університет харчових технологійЗбірник включає в себе матеріали доповідей учасників міжнародних науково-практичних конференцій «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», яка відбулася 15 листопада 2022 року та «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», яка відбулася 16 листопада 2022 року в м. Києві. Матеріали присвячено вирішенню актуальних питань хлібопекарської та кондитерської галузей, зокрема шляхам покращення якості хлібобулочних та кондитерських виробів, проблемам розширення асортименту, в тому числі і створенню нових виробів спеціального призначення. Збірник призначений для фахівців хлібопекарської та кондитерської галузі, інженерно-технічних працівників, потенційних інвесторів, викладачів вищої школи, здобувачів вищих навчальних закладів та всіх, хто цікавиться актуальними проблемами хлібопекарської і кондитерської галузі. The collection includes materials from the reports of the participants of the international scientific and practical conferences "Achievements and prospects for the development of the confectionery industry", which took place on November 15, 2022, and "Innovative technologies in bakery production", which took place on November 16, 2022 in Kyiv. The materials are devoted to solving the pressing issues of the bakery and confectionery industries, in particular by improving the quality of bakery and confectionery products, the problems of expanding the assortment, including the creation of new products for special purposes. The collection is intended for specialists in the bakery and confectionery industry, engineering and technical workers, potential investors, teachers of higher schools, graduates of higher educational institutions and everyone who is interested in the current problems of the bakery and confectionery industry.