Методичні рекомендації та програми
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7503
Переглянути
Документ Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи "Підвісні шляхи підприємств м'ясної промисловості" для студентів спеціальностей 7.090221 "Обладнання харчових виробництв" та 7.091707 "Технологія м'яса і м'ясних виробів" денної та заочної форм навчань(1997) Таран, Віталій Михайлович; Беседа, Сергій ДмитровичМетою роботи є: ознайомлення з конструкціями основних типів підвісних шляхів, їх складовими частинами; вивчення методики розрахунку основних показників конвеєризованих ПШ (продуктивність, довжина, потужність двигуна приводу).Документ Инверсионно-хронопотенциометрическое определение тяжёлых металлов в объектах окружающей среды(1997) Карнаухов, Александр Иванович; Полумбрик, Олег Максимович; Безнис, Анатолий Тимофеевич; Суровцев, И. В.В научно-методической разработке детально рассмотрен метод инверсионно-хронопотенциометрического определения тяжёлых металлов в различных объектах окружающей среды, показаны его преимущества и перспективность применения. Разработка рекомендована для студентов и специалистов, специализирующихся в вопросах экологии агропромышленного комплекса. In the scientific and methodological development discussed in detail the method of inversion-chronopotentiometric determination of heavy metals in various environmental objects, showing its advantages and promising applications. The development is recommended for students and professionals specializing in the ecology of agro-industrial complex.Документ Англійська мова. Ділове спілкування: методичні вказівки до вивчення дисципліни для магістрів усіх спеціальностей(2001) Авраменко, Ольга Петрівна; Чередніченко, Галина Анатоліївна; Куниця, Людмила Іванівна; Шапран, Людмила Юліївна; Науменко, Оксана ВасилівнаМетодичні вказівки спрямовані на розвиток комунікативної мовленнєвої компетенції відповідно до певної ситуації бізнес-спілкування та уміння вести ділову дискусію.Документ Гідравліка і гідропневмопривід : методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольних робіт для студентів спеціальності 6.090200 «Обладнання переробних і харчових виробництв» заочної форми навчання(Український державний університет харчових технологій, 2001) Мотуз, Ігор Костянтинович; Кулінченко, Віталій РомановичМетодичні рекомендації передбачають засвоєння студентами понять і законів гідравліки і гідравлічних машин і застосування цих законів під час вивчення спеціальних дисциплін та в інженерних розрахунках.Документ Ділова англійська мова: Методичні вказівки до практичних занять для студентів V курсу факультету економіки та менеджменту денної форми навчання. Ч.II(2001) Авраменко, Ольга Петрівна; Нікітенко, Ольга Василівна; Куниця, Людмила Іванівна; Шапран, Людмила Юліївна; Соколова, О. Б.Методичні вказівки спрямовані на розвиток комунікативної мовленнєвої компетенції студентів в професійній сфері в усних продуктивних видах діяльності (говоріння) та у процесі писемної продуктивної діяльності (письмо, контракт, бізнес-план, електронна пошта, факс, службова записка, інше).Документ Англійська мова: Методичні вказівки до практичних занять за фахом «Економіка підприємства» для студентів І-ІІ курсів факультету економіки та менеджменту денної та заочної форми навчання(2001) Авраменко, Ольга Петрівна; Шапран, Людмила Юліївна; Куниця, Людмила Іванівна; Чередніченко, Галина Анатоліївна; Никитенко, Ольга ВасилівнаМетодичні вказівки спрямовані на розвиток комунікативної мовленнєвої компетенції студентів в професійній сфері в усних продуктивних видах діяльності (говоріння) та у процесі писемної продуктивної діяльності (письмо) на матеріалі оригінальних текстів загально-бізнесової тематики.Документ Ділова англійська мова: Методичні вказівки до практичних занять для студентів V курсу факультету економіки та менеджменту денної форми навчання. Ч.1(2001) Авраменко, Ольга Петрівна; Соколова, О. Б.; Куниця, Людмила Іванівна; Шапран, Людмила Юліївна; Березовська, Ольга Владиславівна; Руденко, Олена Миколаївна; Никитенко, Ольга ВасилівнаСучасні методичні вказівки призначені для студентів V курсу факультету "Економіки і менеджменту". Тематика , лексичний мінімум, система проблемних та творчих завдань спрямовані на досягнення головної мети.Документ Гідрогазодинаміка : методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольної роботи для студентів спеціальності 7.092501 «Автоматизоване управління технологічними процесами» і 7.092502 «Комп'ютерно-інтегровані технологічні процеси і виробництва» заочної форми навчання(Національний університет харчових технологій, 2002) Кулінченко, Віталій Романович; Мотуз, Ігор КостянтиновичНаводяться методики до вивчення курсу та контрольні завдання з таблицею варіантів.Документ Основи екології(2003) Відоменко, Оксана ІванівнаВ навчально-методичному комплексі подано методичні поради до вивчення дисципліни «Основи екології», яка є варіативною дисципліною підготовки студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр». Подано план семінарських занять, методичні поради до проведення практичних занять, контрольні питання для самостійної роботи по вивченню дисципліни, тематику рефератів, тести, задачі по курсу, контрольні питання для підготовки до перевірки знань, рекомендовану літературу. In the educational-methodical complex methodological guidance to the study of discipline «Fundamentals of ecology», which is a variable discipline of preparation of students on an educational-qualifying level «bachelor». Presented the plan of seminars, guidelines for conducting practical lessons, test questions for self-employment for the study of the discipline, the subject of essays, tests, tasks on the exchange rate of the control questions for the preparation for the examination of knowledge of recommended literature.Документ Англійська мова: Методичні вказівки до практичних занять для студентів І-ІІ курсів спец. 7.050100 «Облік і аудит» напряму «Економіка і підприємництво» денної та заочної форми навчання(2003) Авраменко, Ольга Петрівна; Березовська, Ольга Владиславівна; Шапран, Людмила Юліївна; Остапченко, Наталія Миколаївна; Куниця, Людмила Іванівна; Ревуцька, Ганна ОлександрівнаМетодичні вказівки спрямовані на розвиток комунікативної мовленнєвої компетенції студентів в професійній сфері в усних продуктивних видах діяльності (говоріння) та у процесі писемної продуктивної діяльності (письмо) на матеріалі оригінальних текстів професійної тематики (облік і аудит).Документ Англійська мова: Методичні вказівки до практичних занять для студентів ІІ-ІІІ курсів спеціальності 7.050100 «Маркетинг» денної та заочної форм навчання(2003) Авраменко, Ольга Петрівна; Никитенко, Ольга Василівна; Шапран, Людмила Юліївна; Тригуб, Інна ПетрівнаМетодичні вказівки спрямовані на розвиток комунікативної мовленнєвої компетенції студентів в професійній сфері в усних продуктивних видах діяльності (говоріння) та у процесі писемної продуктивної діяльності (письмо) на матеріалі оригінальних текстів професійної тематики (маркетинг).Документ Методичні вказівки до виконання курсової роботи на тему “ Створення інформаційно- довідкової системи із використанням процедур та функцій на мові Turbo-Pascal”(2004) Бровченко, Наталія Нестерівна; Загоровська, Лариса Григорівна; Грибков, Сергій ВіталійовичПри створенні великих програм, писати їх як єдине ціле без розілення на відносно самостійні фрагменти, тобто без структурування, є недоцільним. Мова програмування Турбо Паскалі є процедурно – орієнтованою, бо в ній передбачені засоби структурування. Підпрограми, що поділяються на процедури та функції, підвищують продуктивність програм, економлять пам‘ять, роблять всю програму більш наочною, спрощують розробку великих програм. Самостійність підпрограм дозволяє локалізувати в них всі деталі програмної реалізації відповідного алгоритма і тому зміни у них в процесі відлагодження не приводять до змін основної програми. Курсовою роботою передбачається створення алгоритмів та програм, що містять процедури і функції користувача, до яких є неодноразове звертання з основних програм. Методичні вказівки призначені для студентів спеціальностей 6.092501, 6.092502 “Автоматизоване управління технологічними процесами”, “Комп’ютерно – інтегровані технологічні процеси і виробництва” заочної форми навчання.Документ Англійська мова: Методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольних робіт для студентів І курсу спец. 7.0501085 «Маркетинг» заочної форми навчання(2004) Шапран, Людмила Юліївна; Куниця, Людмила Іванівна; Никитенко, Ольга ВасилівнаМетодичні вказівки містять контрольні завдання, спрямовані на оцінювання рівня володіння мовою студентами через семестровий контроль рівня лінгвістичних та граматичних умінь в межах опанованого матеріалу згідно програми.Документ Гідрогазодинаміка : методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольної роботи для студентів спеціальності 7.092501 «Автоматизоване управління технологічними процесами» і 7.092502 «Комп'ютерно-інтегровані технологічні процеси і виробництва» заочної скороченої форми навчання(Національний університет харчових технологій, 2004) Мотуз, Ігор Костянтинович; Кулінченко, Віталій РомановичНаводяться методики до вивчення курсу та контрольні завдання з таблицею варіантів.Документ Безпека життєдіяльності. Програма курсу(2004) Нікітіна, Тетяна АндріївнаКурс “Безпека життєдіяльності” вивчається студентами згідно освітньо – професійної програми підготовки бакалавра, спеціаліста і магістра напрямку 0501 – “Економіка і підприємництво”. Курс “Безпека життєдіяльності” має світоглядно – професійний характер. Метою курсу є забезпечити відповідні сучасним вимогам знання студентів про загальні закономірності виникнення і розвитку небезпек, надзвичайних ситуацій, їх властивості, можливий вплив на життя і здоров’я людини та сформувати необхідні в майбутній практичній діяльності спеціаліста уміння і навички для їх ліквідації і запобігання їм, захисту людей та навколишнього середовища. Предметом вивчення курсу “Безпека життєдіяльності” є людина, аспекти її діяльності, усі фактори навколишнього середовища, процеси взаємного впливу людини і навколишнього середовища. У курсі “Безпека життєдіяльності” використовуються досягнення та методи фундаментальних та прикладних наук, зокрема: філософії, біології, фізики, психології, хімії, екології, соціології, медицини, правознавства тощо.The course "Safety" is studied by students of education - professional program for bachelors, and master's degrees in 0501 - "Economics and Entrepreneurship". The course "Safety" is ideologically - professional character. The aim of the course is to provide up to date knowledge of students about common patterns of occurrence and development risks, emergencies, their properties, the possible impact on human life and health and form required in the future practice of specialist skills and abilities to eliminate them and prevent them protect people and the environment. The subject of the course "Safety" is an individual aspects of its activities, all environmental factors, processes of mutual influence of humans and the environment. The course "Safety" and methods used to achieve fundamental and applied sciences, including: philosophy, biology, physics, psychology, chemistry, ecology, sociology, medicine, law, etc.Документ Методичні вказівки до виконання курсового та дипломного проектів студентів спеціальності 7.091722(2004) Сімахіна, Галина Олександрівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Івчук, Надія ПавлівнаВ проекті (роботі) студент має коротко обгрунтувати впровадження нової технології і випуск нового продукту на основі отриманих ним теоретичних і практичних знань за час навчання в університеті та проходження виробничої практики. The draft (work) a student must briefly justify the introduction of new technology and new product on the basis of his theoretical and practical knowledge during university studies and practical training.Документ Технологічне обладнання харчових виробництв : методичні вказівки(НУХТ, 2004) Терещенко, Олександр Андрійович; Бабанов, Геннадій Кузьмич; Беседа, Сергій ДмитровичНа прикладі вовчка ДО7-ФВП-160-2 вивчити будову, принцип роботи та компонування механізмів різання, правила монтажу, налагодження, обслуговування і безпечної експлуатації вовчків.Документ Технологічне обладнання харчових виробництв : методичні вказівки(НУХТ, 2004) Терещенко, Олександр Андрійович; Бабанов, Геннадій Кузьмич; Беседа, Сергій Дмитрович; Житнецький, Ігор ВолодимировичНа прикладі кутера Л5-ФКМ розглядається будова, принцип роботи різальних машин, правила їх монтажу, налагодження, обслуговування і безпечної експлуатації.Документ Англійська мова: Методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольних робіт для студентів ІІ курсу спеціальності 6.050100 «Маркетинг» напряму 0501 «Економіка і підприємство» заочної форми навчання(2005) Шапран, Людмила Юліївна; Куниця, Людмила Іванівна; Никитенко, Ольга ВасилівнаМетодичні вказівки містять контрольні завдання, спрямовані на оцінювання рівня володіння мовою студентами через семестровий контроль рівня лінгвістичних та граматичних умінь в межах опанованого матеріалу згідно програми.Документ Англійська мова: Метод. вказівки до вивчення дисципліни та самостійної роботи студентів по виконанню контрольних робіт для студентів I курсу спеціальності напряму 7050206 “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” та “Митна справа” заочної форми навчання(2005) Верба, Алла Леонтіївна; Остапченко, Наталія Миколаївна; Власенко, Людмила Василівна; Нестеренко, Наталія ГеннадіївнаРозвиток та поліпшення заочної освіти має важливе значення в сучасних умовах для забезпечення держави висококваліфікованими спеціалістами. Поглиблення та поширення міжнародного співробітництва в різних галузях вимагає від сучасного випускника вищої школи практичного володіння іноземною мовою, що дозволяє своєчасно ознайомитися з новими технологіями та відкриттями в науці і техніці, сприяє встановленню контактів із зарубіжними фірмами та підприємствами.