Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Хліб пшеничний (Патент на корисну модель № 116261)(2017) Іжевська, Орися Петрівна; Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія ВікторівнаПатент на корисну модель. Запропоновано рецептуру пшеничного хліба з додаванням шроту льону. В основу корисної моделі поставлена задача розширити асортимент хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами та покращеним амінокислотним складом. Згідно з корисною моделлю, для збагачення виробу харчовими волокнами, до пшеничного борошна додають шрот насіння льону. Порівняльна оцінка хімічного складу шроту льону та борошна пшеничного першого сорту показала, що в шроті льону міститься більше білка втричі; жирів в 7,7; клітковини в 22 рази, ніж в борошні. Запропонований рецептурний склад забезпечує збагачення хліба його фізіологічно-функціональними речовинами без погіршення смакових властивостей виробу. Patent for utility model. A recipe for wheat bread with the addition of flax seedlings has been proposed. The basis of the utility model is the task of expanding the range of bakery products enriched with food fibers and improved amino acid composition. According to a useful model, for the enrichment of the product with food fibers, to the wheat flour add a swab of flax seeds. A comparative assessment of the chemical composition of flaxseed meal and wheat flour of the first grade showed that flaxseed contains more protein three times; fats in 7.7; fiber in 22 times than in flour. The proposed prescription composition ensures the enrichment of bread with its physiological-functional substances without degrading the taste properties of the product.Документ Спосіб виробництва хлібобулочних виробів (Патент на корисну модель № 57604)(2011) Тесля, Ольга Дмитрівна; Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія ВікторівнаПатент на корисну модель. Спосіб виробництва хлібобулочних виробів, що передбачає замішування тіста з пшеничного борошна, солі, пресованих дріжджів та води, його зброджування, оброблення, вистоювання та випікання заготовок, який відрізняється тим, що заміс тіста здійснюють у двохшвидкісній тістомісильній машині, з внесенням при замішуванні тіста мезофільної молочнокислої закваски та ферментного препарату бактеріальної α-амілази. Useful model patent. Method of manufacturing bakery products, providing kneading dough with wheat flour, salt, yeast and water, its fermentation, processing, proofing and baking pieces, characterized in that batch test carried out in the two-speed kneading machines, making the dough when kneading mesophilic lactic starter and enzyme bacterial α-amylase.Документ Спосіб виробництва хлібобулочних виробів (Патент на корисну модель № 57605)(2011) Тесля, Ольга Дмитрівна; Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія ВікторівнаПатент на корисну модель. Спосіб виробництва хлібобулочних виробів, що передбачає замішування тіста з пшеничного борошна, солі, пресованих дріжджів та води, його зброджування, оброблення, вистоювання та випікання заготовок, який відрізняється тим, що заміс тіста здійснюють у двохшвидкісній тістомісильній машині, з внесенням при замішуванні тіста концентрованої молочнокислої закваски та ферментного препарату бактеріальної α-амілази. Useful model patent. Method of manufacturing bakery products, providing kneading dough with wheat flour, salt, yeast and water, its fermentation, processing, proofing and baking pieces, characterized in that batch test carried out in the two-speed kneading machines, making the dough when kneading concentrated lactic starter and enzyme bacterial α-amylase.