Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
22 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва пектинового концентрованого екстракту з яблук (Патент на винахід № 117191)(2018) Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Свінціцька, Анна Іванівна; Корженко, Інна ОлегівнаВинахід стосується способу виробництва пектинового концентрованого екстракту, який включає подрібнення, промивання м'язги плодоовочевої сировини, змішування з лимонною кислотою до рН 2,5-2,8, гідроліз, охолодження, розділення маси на рідку і тверду фази в полі відцентрових сил, сепарування рідкої фази, фільтрування, концентрування та консервування, причому як плодоовочеву сировину використовують яблука, які очищають від насіння, подрібнюють в атмосфері пари, м'язгу промивають розчином лимонної кислоти концентрацією 0,01-0,1 %, при гідромодулі 1:(1-2), а після змішування з лимонною кислотою проводять гідроліз отриманої маси при температурі 86-99 °С протягом 60-89 хв., охолодження проводять до температури 50-60 °С, концентрування очищеного екстракту проводять при залишковому тиску в робочій камері 35-48 кПа до вмісту пектинових речовин 4,1-5 %, після чого проводять консервування шляхом короткочасного стерилізування в потоці протягом 1,5-3 хвилин при температурі 115-116 °С з подальшим охолодженням до температури 20-30 °С, потім фасують та закупорюють в асептичні ємності. The invention relates to a method of producing a pectin concentrated extract, which includes grinding, washing the muscles of the fruit and vegetable raw material, mixing with citric acid to pH 2.5-2, hydrolysis, cooling, separating the mass from liquid and solid in the field of centrifugal forces, separating liquid phase, filtration, concentration and canning, with the use of fruits and vegetables as raw apples, which are purified from seeds, crushed in a steam atmosphere, washed muscle with a solution of citric acid at a concentration of 0.01-0.1%, with a hydromodule 1: (1-2), and after mixing with citric acid, the hydrolysis of the resulting mass at a temperature of 86-99 ° C. for 60-89 minutes is carried out, the cooling is carried out to a temperature of 50-60 ° C., the concentration of the purified extract is carried out at a residual pressure in a working chamber of 35-48 kPa to a content of pectin substances of 4.1-5%, followed by canning by short-term sterilization in the stream for 1.5-3 minutes at a temperature of 115-116 ° C, followed by cooling to a temperature of 20-30 ° C , then packaged and sealed in aseptic containers.Документ Спосіб виробництва пектинового концентрату з яблук (патент на корисну модель № 118560)(2017) Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Свінціцька, Анна Іванівна; Корженко, Інна ОлегівнаСпосіб виробництва пектинового концентрованого екстракту з яблук, який включає подрібнення, промивання м'язги плодоовочевої сировини, змішування з лимонною кислотою до рН 2,5-2,8, гідроліз, охолодження, розділення маси на рідку і тверду фази в полі відцентрових сил, центрифугування рідкої фази, фільтрування, концентрування та консервування, який відрізняється тим, що як плодоовочеву сировину використовують яблука, які очищають від насіння, подрібнюють в атмосфері пари, м'язгу промивають розчином лимонної кислоти концентрацією 0,01-0,1 %, при гідромодулі 1:(1-2), а після змішування з лимонною кислотою проводять гідроліз отриманої маси при температурі 86-99 °C протягом 60-89 хв, охолодження проводять до температури 50-60 °C, концентрування очищеного екстракту проводять при залишковому тиску в робочій камері 35-48 кПа до вмісту пектинових речовин 4,1-5 %, після чого проводять консервування шляхом короткочасного стерилізування в потоці протягом 1,5-3 хвилин при температурі 115-116 °C з подальшим охолодженням до температури 20-30 °C, фасують та закупорюють в асептичні ємності. Method of production of pectin concentrated extract from apples, which includes grinding, washing of the muscles of fruit and vegetable raw materials, mixing with citric acid to pH 2.5-2.8, hydrolysis, cooling, mass separation on liquid and solid phases in the field of centrifugal forces, centrifugation liquid phase, filtering, concentration and canning, which is characterized by the fact that apples are used as a fruit and vegetable raw material, which are cleared from the seeds, are ground in a steam atmosphere, the muscle is washed with a solution of citric acid at a concentration of 0.01-0.1%, with g Bromodule 1: (1-2), and after mixing with citric acid, the hydrolysis of the resulting mass is carried out at a temperature of 86-99 ° C for 60-89 minutes, the cooling is carried out to a temperature of 50-60 ° C, the concentration of the purified extract is carried out at a residual pressure in a working chamber of 35-48 kPa to a content of pectin substances of 4.1-5%, followed by canning by short-term sterilization in the stream for 1.5-3 minutes at a temperature of 115-116 ° C, followed by cooling to a temperature of 20-30 ° C , pack and seal in aseptic containers.Документ Желейний продукт (Патент на винахід № 85803)(2009) Крапивницька, Ірина Олексіївна; Джуренко, Надія Іванівна; Паламарчук, Олена Павлівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Скрипченко, Надія Василівна; Омельчук, Євген ОлександровичЖелейний продукт містить фруктово-ягідний компонент, цукор, лактат натрію та яблучний пектиновий концентрат. Згідно з винаходом як фруктово-ягідний компонент використовують натуральний сік з м'якоттю плодів лікарських рослин, таких як калина, актинідія, хеномелес, обліпиха, лимонник, дерен, бузина. В результаті отримують желейні продукти з антимутагенною дією, з міцною желейною структурою, приємними органолептичними показниками та високою біологічною цінністю.Документ Спосіб отримання амідованого пектину косметичного (Патент на винахід № 70742)(2006) Худайкулова, Ольга Олексіївна; Гудзь, Ольга Вікторівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Степанець, Наталія Миколаївна; Роїк, Олена Миколаївна; Чекменьова, Олеся Василівна; Кабан, Олексій Петрович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Свінціцька, Анна ІванівнаСпосіб одержання амідованого пектину косметичного з жому овочевих культур включає гідроліз-екстрагування, розділення твердої і рідкої фаз, охолодження, оброблення пектинового екстракту трилоном Б, перемішування і відстоювання, омилення, нейтралізацію, осадження пектину, оброблення коагуляту органічним розчинником. Гідроліз-екстрагування проводять при температурі 85-90°С протягом 80-100 хв. Після відстоювання проводять омилення - амідування пектинового екстракту аміачним розчином при рН 8,5-8,8. Після нейтралізації додають неіонні ПАР у кількості 1 %. Розпилюють пектиновий екстракт над розчином солі кальцію. Відділяють пектиновий коагулят центрифугуванням. Отриманий коагулят заливають кислотним розчином з рН 3,4-4,0.Документ Пюре-напівфабрикат овочевий (Патент на корисну модель № 66631)(2012) Бандуренко, Галина Михайлівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Корецька, Ірина Львівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Гуріна, Олена ОлександрівнаПюре-напівфабрикат овочевий містить пюре овочеве, яблучну пектиновмісну пасту та лимонну кислоту. Vegetable puree half-finished product comprises vegetable puree, apple pectin-containing paste and citric acid.Документ Пюре-напівфабрикат плодово-буряковий (Патент на корисну модель № 66628)(2012) Бандуренко, Галина Михайлівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Корецька, Ірина Львівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Гуріна, Олена ОлександрівнаПюре-напівфабрикат плодово-буряковий включає пюре плодове, пюре з цукрового буряку та лимонну кислоту. Fruit-and-beet puree half-finished product includes fruit puree, sugar beet puree and citric acid.Документ Пюре-напівфабрикат плодовий (Патент на корисну модель № 66630)(2012) Бандуренко, Галина Михайлівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Корецька, Ірина Львівна; Гуріна, Олена ОлександрівнаПюре-напівфабрикат плодовий містить пюре плодове та яблучну пектиновмісну пасту. Fruit puree half-finished product comprises fruit puree and apple pectin-containing pasteДокумент Спосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку (Патент на корисну модель № 55075)(2010) Брик, Оксана Іванівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Харітон, Наталія ГригорівнаСпосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку включає промивання, пресування, гідроліз, охолодження, розділення на рідку і тверду фази, фільтрування, концентрування. Гідроліз здійснюють лимонною кислотою при температурі 75-85 °С, рН 2,5-2,8, гідромодулі 1:(2,0-3,0) протягом 90-120 хв. Після охолодження проводять розділення прогідролізованої маси та рідкої фази в полі відцентрових сил, потім проводять сепарування рідкої фази, а після фільтрування і концентрування проводять консервування пектинового екстракту.Документ Спосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину (Патент на корисну модель № 39550)(2009) Крапивницька, Ірина Олексіївна; Омельчук, Євген Олександрович; Кушнір, Олена Володимирівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Маркіна, Світлана ОлександрівнаСпосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину включає промивання пектиновмісної сировини, пресування, гідроліз протопектину, охолодження, розділення фаз, нейтралізацію, фільтрування, концентрування. Гідроліз протопектину проводять кислотою при рН 1,2-2,7, потім проводять екстрагування при температурі 40-50 °С водою. До відділеного і нейтралізованого екстракту додають Трилон Б, а потім проводять деетерифікацію пектину. A method for making low-etherified liquid pectin includes washing a raw pectin-containing material, pressing, protopectin hydrolysis, cooling, separation of phases, neutralization, filtering, and concentration. The protopectin hydrolysis is carried out with an acid at рН 1.2-2.7, then extraction is carried out at a temperature of 40-50 °С with water. Trilon B is added to the separated and neutralized extract, and then etherifying the pectin is with carried out.Документ Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти (Патент на винахід № 50570)(2002) Бандуренко, Галина Михайлівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Кушнір, Олена Володимирівна; Чук, Володимир Васильович; Свінціцька, Анна ІванівнаСпосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти включає гідроліз яблучних вичавок, який проводять розчином лимонної кислоти або електроактивованою водою при співвідношенні вичавки : розчин лимонної кислоти або електроактивована вода 1:1,5 - 1:2,5, рН суміші 2,8-3,3, температурі 80-90°С протягом 40-90 хв. Потім до прогідролізованої суміші додають холодну воду у співвідношенні 1:0,8-1:1,2 до маси вичавок, суміш перемішують, протирають, направляють на консервування хімічними реагентами і зберігання. Method for production of apple pectin-containing paste includes hydrolysis of apple marc that is carried out by a solution of citric acid or electroactivated water at following ratio of components marc : solution of citric acid or electroactivated water 1:1,5 - 1:2,5, pH of mixture 2,8-3,3 at the temperature of 80-90 °C during 40-90 minutes. Then to hydrolyzed mixture is added cold water in ratio 1:0,8 - 1:1,2 of marc mass, the product is mixed, repulped, sent for preserving by chemicals and storage
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »