Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Експрес-метод визначення вологості хмелю (Делараційний патент на винахід № 62607)(2003) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Носенко, Тамара Тихонівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло ОлександровичЕкспрес-метод визначення вологості хмелю передбачає вимірювання інтенсивності спектра дифузного відбивання. Визначення здійснюють в інтервалі довжин хвиль 1,85-2,01 мкм з попереднім подрібненням зразка та просіюванням часток хмелю крізь сито з розмірами отворів 0,294-1 мм.Документ Спосіб оброблення хлібного квасу (Деклараційний патент на винахід № 38972)(2001) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Прибильський, Віталій Леонідович; Троценко, Павло ОлександровичВинахід відносяться до технології безалкогольних напоїв бродіння. Поставлена задача досягається шляхом впливу ультразвукових коливань, в режимі кавітації, які одержувались за допомогою УЗ-генератора з робочою частотою 23-44 кГц та акустичною потужністю до 100 Вт. Обробка проводиться на таких рівнях інтенсивності ультразвуку, які забезпечують стійкий кавітаційний режим. Проте умови обробки повинні бути достатньо "м'які" з тим, щоб з одного боку досягти ультразвуковий кавітаційний бактерицидний ефект, тобто суттєво підвищити біологічну стійкість квасу, а з іншого боку - не порушити фізико-хімічні та органолептичні показники напою. The invention relates to technology of alcohol-free beverages of fermentation. The set task is solved by means of action of ultrasonic vibrations in the mode of cavitation, which are produced by ultrasonic generator with operation frequency 23-44 kHz and acoustic power up to 100 Wt. Treatment is performed on such levels of ultrasonic intensity which provide for stable cavitation mode. However the conditions of treatment should be sufficiently "soft" to achieve ultrasonic cavitationbactericidal effect, namely substantially increase biological stability of the kvass on the one hand, and on the other hand - to save physical and chemical and organoleptic indices of the beverage.Документ Експрес-метод визначення вмісту бета-кислот в хмелі (Патент на корисну модель № 68257)(2004) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло Олександрович; Носенко, Володимир ЄрофійовичЕкспрес-метод визначення вмісту бета-кислот в хмелі передбачає вимірювання інтенсивності спектра дифузного відбивання. Згідно з винаходом, визначення здійснюється в інтервалі довжин хвиль 2,01-2,21 мкм з попереднім подрібненням зразка та просіюванням часток хмелю крізь сито з розмірами отворів 0,294-1 мм.Документ Спосіб приготування пивного сусла (Патент на винахід № 92482)(2010) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Проценко, Лідія Василівна; Дерій, Олена ІванівнаВинахід належить до харчової промисловості, а саме до галузі пивоваріння. Спосіб передбачає сумісне використання несолодженої сировини і хмелю під час кип'ятіння сусла та нормування хмелю за вмістом альфа-кислот. Як несолоджену сировину використовують патоку мальтозну у кількості 10-15 %, а нормування хмелю здійснюють із врахуванням кількості в хмелі поліфенолів до досягнення їх вмісту в суслі від 170 до 200 мг/л. Технічний результат від реалізації винаходу полягає у підвищенні ефективності використання альфа-кислот хмелю у пивоварінні на 15-18 % і покращенні якості хмельової гіркоти пива, що дає змогу економити хміль і сприяє отриманню пива високої якості з будь-яких сортів хмелю та хмельових препаратів. The invention relates to food industry, in particular to the brewing. A method provides for shared use of unmalted raw material and hop during wort boiling, and hop normalization concerning content of alpha-acids. A malt syrup is used as an unmalted raw material in the amount of 10-15%, and hop normalization is realized with allowance for amount of polyphenols in hop till reaching of theirs content is wort from 170 to 200 mg/l. The technical result from realization of invention consists in increasing of efficiency of hop alpha-acids using in brewing by 15-18%, and improving the quality of hop beer bitterness, allowing saving hop and promoting production of beer of high quality from any sorts of hop and hop preparations.Документ Спосіб приготування пивного сусла (Патент на корисну модель № 29496)(2008) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Проценко, Лідія ВасилівнаСпосіб приготування пивного сусла, при якому проводять сумісне використання несолодженої сировини і хмелю під час кип'ятіння сусла та нормування хмелю за вмістом альфа-кислот. Як несолоджену сировину використовують патоку мальтозну у співвідношенні патоки і солоду від 1:20 до 1:4 за масовою часткою сухих речовин та нормування хмелю здійснюють із врахуванням кількості в хмелі поліфенолів до досягнення їх вмісту в суслі від 170 до 200 мг/л. A method for wort preparation, wherein unmalted raw material and hops are used in parallel during wort boiling and hops normalization according to alpha-acids content. Maltose molasses is used as unmalted raw materials at the ratio between molasses and wort from 1:20 to 1:4 by weight fraction of dry substances, and hops normalization is made taking into account of quantity of polyphenols in hops to achieving of their content in the wort from 170 to 200 mg/l.Документ Спосіб охмеління пива (Патент № 70738)(2004) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичСпосіб охмеління пива включає внесення у сусло хмелю. Частина норми хмелю попередньо ізомеризується ультразвуком протягом 5-10 хвилин і вноситься у пиво після головного бродіння. A method for beer hopping involves bringing in hops into the wort. A part of hops rate is previously isomerized by ultrasound for 5-10 minutes and is brought into the beer after the main fermentation.Документ Спосіб охмеління пивного сусла (Патент № 70010)(2004) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Проценко, Лідія Василівна; Троценко, Павло Олександрович; Носенко, Володимир ЄрофійовичСпосіб охмеління пивного сусла передбачає обробляння хмелю перед внесенням у сусло, яке проводять ультразвуковими коливаннями у режимі кавітації протягом 5-10 хвилин. A method for hopping wort provides for treatment of hops before incorporation into the wort being performed by ultrasound oscillations in the mode of cavitation during 5-10 minutes.Документ Експрес-метод визначення вмісту альфа-кислот в хмелі (Деклараційний патент на винахід № 62608)(2003) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло ОлександровичЕкспрес-метод визначення вмісту альфа-кислот в хмелі передбачає вимірювання інтенсивності спектра дифузного відбивання. Визначення здійснюють в інтервалі довжин хвиль 2,22-2,29 мкм з попереднім подрібненням зразка та просіюванням часток хмелю крізь сито з розмірами отворів 0,294-1 мм.