Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 28
  • Ескіз
    Документ
    Майонез
    (2004) Бахмач, Володимир Олександрович; Манк, Валерій Веніамінович
    Майонез містить рослинну рафіновану дезодоровану олію, сою мікронізовану, сухе знежирене молоко, цукор, сіль, соду, гірчичний порошок, оцет та воду. Додатково містить камедь ксантану, камедь ріжкового дерева та камедь гуари. A mayonnaise contains a vegetable refined deodorized oil, micronized soybeans, dry nonfat milk, sugar, salt, soda, mustard powder, vinegar and water. It is supplemented with xantan gum, carob bean gum and guar gum.
  • Ескіз
    Документ
    Пісний майонез
    (2015) Бабенко, Валерій Іванович; Бахмач, Володимир Олександрович; Манк, Валерій Веніамінович; Бердашкова, Лілія Олександрівна
    Пісний майонез містить рафіновану дезодоровану рослинну олію, цукор, сіль, гірчицю, оцет, воду та емульгатор, причому як емульгатор використовують моно-діацилгліцероли та додатково вносять суміш камеді гуару та ксантану. Fast mayonnaise contains refined, deodorized vegetable oil, sugar, salt, mustard, vinegar, water and emulsifiers and emulsifier used as mono-diacylglycerol and additionally make mix gum and xanthan gum.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання олії з волоських горіхів (Патент на винахід № 108151)
    (2015) Іванов, Сергій Віталійович; Усатюк, Світлана Іванівна; Королюк, Тамара Андріївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Манк, Валерій Веніамінович; Дербугова, Галина Любомирівна
    Спосіб отримання олії з волоських горіхів відрізняється тим, що м'ятку зволожують водяною парою до вологості 7,2…9,8 %, далі проводять оброблення м'ятки в електромагнітному полі надвисокої частоти потужністю 720…900 Вт протягом 5…15 хв. Method of obtaining oil from walnuts different in that oil seed is moistened by water vapor to the moisture 7.2...9.8 %, then it is carried out processing of oil seed in the electromagnetic field of ultrahigh frequency with power of 720…900 W for 5...15 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Пюре для дитячого харчування «Промінчик» (Патент на винахід № 107040)
    (2014) Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Точкова, Оксана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Бессараб, Олександр Семенович
    Патент на винахід. Пюре для дитячого харчування, що складається з яблук, моркви, сушених слив та цукру-піску, яке відрізняється тим, що додатково містить ксантанову камедь при такому співвідношенні комnонентів, %: яблуко - 45…50; морква –30…35; сушені сливи – 15…10; ксантанова камедь – 0,1…0,7; цукор-пісок – 5…10. The patent for the invention. Puree for baby food, consisting of apples, carrots, dried plums and sugar, characterized in that it further comprises xanthan gum in the following ratio of components, %: apple - 45...50; carrots -30...35; dried plums - 15...10; xanthan gum - 0,7…0,1; sugar - 5...10.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання олії з волоських горіхів (Патент на корисну модель № 87957)
    (2014) Іванов, Сергій Віталійович; Усатюк, Світлана Іванівна; Королюк, Тамара Андріївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Дербугова, Галина Любомирівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Спосіб отримання олії з волоських горіхів відрізняється тим, що м'ятку зволожують водяною парою до вологості 7,2…9,8 %, далі проводять оброблення м'ятки в електромагнітному полі надвисокої частоти потужністю 720…900 Вт протягом 5…15 хв. Method of obtaining oil from walnuts different in that oil seed is moistened by water vapor to the moisture 7.2...9.8 %, then it is carried out processing of oil seed in the electromagnetic field of ultrahigh frequency with power of 720…900 W for 5...15 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб прояснення фруктових, ягідних та змішаних фруктово-ягідних соків (Патент на корисну модель № 72081)
    (2012) Манк, Валерій Веніамінович; Лебовка, Микола Іванович; Мельник, Оксана Петрівна
    Переробка фруктово-ягідної сировини на освітлені соки пов’язана з їх проясненням, яке передбачає вилучення з них високомолекулярних речовин та завислих часток органічного і неорганічного походження. Запропонований спосіб прояснення забезпечує високі якісні показники обробленого соку. Processing of raw fruit and berry juices the highlight due to their enlightenment, which involves extraction of high-molecular substances and suspended particles of organic and inorganic origin. Clarify the proposed method provides high quality parameters of processed juice.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення крохмального гідролізату із пшениці (Патент на корисну модель № 18434)
    (2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Манк, Валерій Веніамінович; Лагода, Володимир Андрійович
    Спосіб очишення гідролізату із пшениці, що включає його розріджування, фільтрування, оцукрювання, додавання активованого вугілля, перемішування суспензії та її подальше фільтрування, який відрізняється тим, що після розріджування, фільтрування вихідного гідролізату передбачають додаткове видалення білкових речовин та жиру гідролізату за допомогою методу ізоелектрофоретичного фокусування, при цьому гідролізат обробляють в постійному електричному полі напругою 220 В і витримують до повного розділення на окремі фракції. Method of cleaning hydrolysate of wheat, including dilution, filtering, saccharification, adding activated carbon, mixing suspension and its subsequent filtration, wherein that after dilution, filtering the output of the hydrolysate provide additional removal of proteins and fat hydrolysate using the method of isoelectrofocusing focus, hydrolyzed process in a constant electric field voltage of 220 V and maintain to a complete separation of the individual fractions.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення гідролізату із пшениці(Деклараційний патент на корисну модель № 16729)
    (2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Манк, Валерій Веніамінович; Лагода, Володимир Андрійович
    Спосіб очищення гідролізату із пшениці, що включає його фільтрування, оцукрювання, додавання активованого вугілля, перемішування суспензії та її подальше фільтрування, який відрізняється тим, що перед фільтруванням вихідного гідролізату після розріджування передбачається додаткове використання природного сорбенту бентоніту і аніонного поліакріламідного флокулянта, при цьому до гідролізату спочатку додається бентоніт в кількості 1,8…2,0 % до маси СР гідролізату, суміш витримується при перемішуванні протягом 20…25 хв за температури 90…95 С , потім до неї додається флокулянт в кількості 0,002…0,0025 % до маси СР гідролізату, витримується при переміш уванні в ламінарному режимі протягом 5…10 хв за температури 90…95 С. Method of cleaning hydrolysate of wheat, including filtering, saccharification, adding activated carbon, mixing suspension and its subsequent filtration, characterized in that prior to filtration the source of the hydrolysate after thinning provides for the supplementary use of the natural sorbent of bentonite and anionic poliacrilicamid flocculant, to hidrolyzate added first bentonite in the amount of 1.8 ... 2,0 % of the weight of the DS hydrolysate, the mixture is maintained at hashing within 20 ... 25 min at the temperature of 90 ... 95 C, then it automatically adds the flocculant in the amount of 0,002 ... 0,0025 % of the weight of the DS hydrolysate is aged under stirring laminar mode for 5 ... 10 min at the temperature of 90 ... 95  C.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб дегідратації етилового спирту (Деклараційний патент на винахід № 51497)
    (2002) Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник, Володимир Петрович; Манк, Валерій Веніамінович; Марцін, Ігор Іванович; Марінченко, Віктор Опанасович; Пістелькорс, Вікторія Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Спосіб дегідратації етилового спирту, що передбачає випаровування спирто-водної суміші, обробку її адсорбентом, що вибірково поглинає молекули води, та наступну конденсацію, в якому згідно винаходу парову фазу спирто-водної суміші обробляють природним морденітом або клиноптилолітом при температурі 85... 95°С. Ethanol dehydration process, comprising evaporation of the alcohol-water mixture, treating it with an adsorbent, selectively absorbing the water molecules, and following the condensation, wherein the vapor phase according to the invention the alcohol-water mixture is treated with a natural mordenite or clinoptilolite temperature 85... 95°С.
  • Ескіз
    Документ
    Біодеградовна полімерна композиція (Патент на корисну модель №76963)
    (2013) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Лебовка, Микола Іванович; Маринін, Андрій Іванович
    Полімерна композиція містить як полімерну матрицю термодеградований у водному середовищі крохмаль, пластифікатор гліцерин та як наповнювач − глауконіт. Композиція створена на основі поновлюваної біодеградовної сировини, не містить токсичних та екологічно небезпечних компонентів, технологія одержання з неї нанокомпозитного пакувального матеріалу проста та не є енерговитратною. The polymer composition comprises a polymer matrix starch and glycerol as plasticizer filler - glauconite. The composition is based on renewable raw materials biodegradable does not contain toxic and environmentally hazardous components, the technology is getting out of it nanocomposite packaging material is simple and is not energy intensive.