Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Сосиски консервовані (Патент на корисну модель № 122445)(2018) Пасічний, Василь Миколайович; Хорунжа, Тетяна Олегівна; Храпачов, Олег Вікторович; Рамік, Оксана Сергіївна; Пасічна, Світлана Петрівна; Костишин, Василь ДмитровичКорисна модель належить до м'ясної промисловості, а саме до виробництва м'ясних та м'ясомістких консервів. В основу корисної моделі поставлено задачу шляхом застосування більш дешевої та поширеної основної сировини, підвищити рентабельність виготовлення сосисок, зі збереженням високої якості, шляхом додавання до їх складу розробленої композиції, компенсувати смакові та поживні характеристики, а також зберегти харчову цінність. The utility model belongs to the meat industry, namely to the production of canned meat and meat. The utility model is based on the task of using cheaper and more common basic raw materials, increase the profitability of making sausages, while maintaining high quality, by adding to their composition the developed composition, compensate for taste and nutritional characteristics, and preserve nutritional value.Документ Спосіб виробництва сосисок з повторною пастеризацією (Патент на корисну модель № 135714)(2019) Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович; Храпачов, Олег Вікторович; Логвиненко, Наталія Петрівна; Желуденко, Юлія Володимирівна; Капітула, Єлізавета ІгорівнаКорисна модель належить до галузі харчування, а саме м'ясної промисловості, стосується виробництва сосисок пастеризованих. Найближчим аналогом є "Спосіб виробництва сосисок консервованих", що включає підготовку сировини, складання фаршу, теплову обробку, укладання сосисок в банки, заливку розсолом, пастеризацію, охолодження, реалізація. В основу корисної моделі поставлена задача удосконалення способу виробництва сосисок з повторною пастеризацією без застосування консервуючих речовин хімічного походження, що забезпечить розширення асортименту продуктів тривалого зберігання, підвищить органолептичні показники даних виробів. Поставлена задача вирішується тим, що спосіб виробництва сосисок з повторною пастеризацією, що включає підготовку сировини, складання фаршу, термічну обробку, пакування, пастеризацію, після чого сосиски підлягають охолодженню. The utility model belongs to the food industry, namely the meat industry, for the production of pasteurized sausages. The closest analogue is the "Method of production of canned sausages", which includes the preparation of raw materials, mincing, heat treatment, stacking of sausages, brine, pasteurization, cooling, sale. The utility model is based on the task of improving the method of production of sausages with repeated pasteurization without the use of preservatives of chemical origin, which will expand the range of long-term storage products, increase the organoleptic characteristics of these products. The problem is solved by the fact that the method of production of sausages with re-pasteurization, including the preparation of raw materials, minced meat, heat treatment, packaging, pasteurization, after which the sausages are cooled.Документ Композиція для виробництва емульгованих продуктів з яловичим колагеновим білком (Патент на винахід № 114762)(2017) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Неводюк, Ірина Валентинівна; Циганкова, Марія CергіївнаВинахід належить до харчової промисловості і може бути використаний для виробництва ковбасних виробів. Задачею, на вирішення якої направлений винахід, є створення композиції з сухим яловичим колагеновим білком, яка за рахунок використання тваринного білка з високими текстуроформуючими і емульгуючими характеристиками, дозволить виробляти ковбасні вироби без погіршення біологічної і харчової цінності. The invention relates to the food industry and can be used for the production of sausages. The problem to be solved by the invention is to create a composition with dry beef collagen protein, which through the use of animal protein with high texture-forming and emulsifying characteristics, will produce sausages without compromising biological and nutritional value.Документ Білоквмісна композиція з яловичим колагеновим білком (Патент на винахід № 114039)(2017) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Неводюк, Ірина Валентинівна; Циганкова, Марія CергіївнаВинахід стосується білоквмісної композиції, яка містить суху молочну сироватку, білковий компонент, камідь гуарову, кремнезем, фосфати харчові, причому як білковий компонент містить сухий яловичий колагеновий білок та додатково містить камедь ксантану. Задачею, на вирішення якої направлений винахід, є створення композиції з сухим яловичим колагеновим білком, яка за рахунок використання тваринного білка з високими текстуроформуючими і емульгуючими характеристиками, дозволить виробляти ковбасні вироби без погіршення біологічної і харчової цінності. The invention relates to a protein-containing composition comprising whey powder, a protein component, guar gum, silica, food phosphates, and as a protein component contains dry beef collagen protein and additionally contains xanthan gum. The problem to be solved by the invention is to create a composition with dry beef collagen protein, which through the use of animal protein with high texture-forming and emulsifying characteristics, will produce sausages without compromising biological and nutritional value.Документ Білоквмісна композиція з яловичим колагеновим білком (Патент на корисну модель № 108928)(2016) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Неводюк, Ірина Валентинівна; Циганкова, Марія CергіївнаКорисна модель належить до харчової промисловості і може бути використана для виробництва ковбасних виробів. В основу корисної моделі поставлена задача створення композиції з сухим яловичим колагеновим білком, яка за рахунок використання тваринного білка з високими текстуроформуючими і емульгуючими характеристиками, дозволить виробляти ковбасні вироби без погіршення біологічної і харчової цінності. Поставлена задача вирішується тим, що композиція для виробництва емульгованих продуктів з яловичим колагеновим білком, яка включає суху молочну сироватку, карбоксиметилцелюлозу, білковий компонент, камідь гуарову, кремнезем, фосфати харчові. The utility model belongs to the food industry and can be used for the production of sausages. The utility model is based on the task of creating a composition with dry beef collagen protein, which through the use of animal protein with high texture-forming and emulsifying characteristics, will produce sausages without compromising biological and nutritional value. The problem is solved by the fact that the composition for the production of emulsified products with beef collagen protein, which includes whey powder, protein component, guar gum, silica, food phosphates.Документ Композиція для виробництва емульгованих продуктів з яловичим колагеновим білком (Патент на корисну модель № 108925)(2016) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Неводюк, Ірина Валентинівна; Циганкова, Марія CергіївнаКорисна модель належить до харчової промисловості і може бути використана для виробництва ковбасних виробів. В основу корисної моделі поставлена задача створення композиції з сухим яловичим колагеновим білком, яка за рахунок використання тваринного білка з високими текстуроформуючими і емульгуючими характеристиками, дозволить виробляти ковбасні вироби без погіршення біологічної і харчової цінності. Поставлена задача вирішується тим, що композиція для виробництва емульгованих продуктів з яловичим колагеновим білком, яка включає суху молочну сироватку, карбоксиметилцелюлозу, білковий компонент, камідь гуарову, кремнезем, фосфати харчові. The utility model belongs to the food industry and can be used for the production of sausages. The utility model is based on the task of creating a composition with dry beef collagen protein, which through the use of animal protein with high texture-forming and emulsifying characteristics, will produce sausages without compromising biological and nutritional value. The problem is solved by the fact that the composition for the production of emulsified products with beef collagen protein, which includes whey powder, protein component, guar gum, silica, food phosphates.Документ Композиція для виробництва емульгованого продукту (Патент на корисну модель № 99107)(2015) Іванов, Сергій Віталійович; Пасічний, Василь Миколайович; Неводюк, Ірина Валентинівна; Духнич, Марія Станіславівна; Герасименко, Марина ЮріївнаКорисна модель належить до харчової промисловості і може бути використаний для виробництва ковбасних виробів. Задачею, на вирішення якої направлений винахід, є створення композиції для виробництва емульгованого продукту, в якій за рахунок використання сухої молочної сироватки, молочного концентрату та сухого молока в поєднанні з харчовими солями та гідроколоїдами підвищуються функціонально-технологічні характеристики емульгованого продукту без погіршення їх біологічної цінності. The invention relates to the food industry and can be used for the production of sausages. The problem to be solved by the invention is to create a composition for the production of emulsified product, in which due to the use of whey powder, milk concentrate and milk powder in combination with food salts and hydrocolloids increases the functional and technological characteristics of the emulsified product without compromising their biological value.Документ Композиція для виробництва емульгованого продукту (Патент на корисну модель № 99106)(2015) Іванов, Сергій Віталійович; Пасічний, Василь Миколайович; Неводюк, Ірина Валентинівна; Духнич, Марія Станіславівна; Герасименко, Марина ЮріївнаКорисна модель належить до харчової промисловості і може бути використаний для виробництва ковбасних виробів. Задачею, на вирішення якої направлена корисна модель, є створення композиції для виробництва емульгованого продукту, в якій за рахунок використання сухої молочної сироватки, молочного концентрату та сухого молока в поєднанні з харчовими солями та гідроколоїдами підвищуються функціонально-технологічні характеристики емульгованого продукту без погіршення їх біологічної цінності. The utility model belongs to the food industry and can be used for the production of sausages. The problem to be solved by the utility model is to create a composition for the production of emulsified product, in which due to the use of whey powder, milk concentrate and milk powder in combination with food salts and hydrocolloids increases the functional and technological characteristics of the emulsified product without compromising their biological value.Документ Композиція для виготовлення шинок (Патент на корисну модель № 81756)(2013) Пасічний, Василь Миколайович; Страшинський, Ігор Мирославович; Рудакова, Анастасія ЮріївнаВ основу корисної моделі поставлено задачу - розробки композиції для виготовлення шинок з використанням базиліку та кропу для вираженого смаку та аромату. Utility model is based on the task - design composition for the manufacture of hams using basil and dill for a pronounced taste and aroma.