Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на корисну модель № 55093)
    (2010) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Перцевой, Федір Всеволодович; Гурський, Петро Васильович; Гулак, Олена Володимирівна
    В основу корисної моделі поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту меліси, який містить біологічно-активні речовини та є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом для вказаних видів морозива. The basis of the utility model tasked with improving the composition of aromatic ice cream or ice through the use of lemon balm extract, which contains biologically active substances and a new prescription flavoring ingredient for these kinds of ice cream.
  • Ескіз
    Документ
    Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на корисну модель № 55095)
    (2010) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Перцевой, Федір Всеволодович; Гурський, Петро Васильович
    В основу корисної моделі поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту котовника, який містить біологічно-активні речовини та є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом для вказаних видів морозива. The basis of the utility model tasked with improving the composition of aromatic ice cream or ice by using catnip extract, which contains biologically active substances and a new prescription flavoring ingredient for these kinds of ice cream.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання пісочного напівфабрикату (Деклараційний патент на винахід № 36480)
    (2001) Сафонова, Ольга Миколаївна; Камбулова, Юлія Вікторівна; Перцевой, Федір Всеволодович; Богомолов, Олексій Васильович; Савгіра, Юрій Олексійович; Тіщенко, Леонід Миколаєвич; Полевич, Віталій Вадимович; Гарнцарек, Барбара Чеславівна
    Спосіб одержання пісочного напівфабрикату, який включає процес приготування цукрово- масляної маси, заміс тіста та випікання, який відрізняється тим, що на етапі одержання збитої цукрово-масляної маси додають покращувачі структури добавки – 0,3-0,7 % дифосфату натрію і 0,3-0,8 % гліцерину, а як борошняна сировина використовується цільнозмелене (або обойного помелу) борошно зерна ячменю. The method for producing semi-finished sand, which process comprises preparing an oil-sugar mass kneading and baking, characterized in that at the stage of knocked sugar mass is added oil-structure improvers additives – 0,3-0,7 % Sodium diphosphate and 0,3-0,8 % glycerol, and as a raw material used wholegrain flour barley flour.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання масляного бісквітного напівфабрикату (Деклараційний патент на винахід № 42270)
    (2001) Сафонова, Ольга Миколаївна; Камбулова, Юлія Вікторівна; Захарченко, Віталій Олександрович; Перцевой, Федір Всеволодович; Савранська, Рита Наумівна; Чуйко, Людмила Олексіївна
    Спосіб одержання масляного бісквітного напівфабрикату, який включає приготування яєчно- цукрово-масляної збитої маси, замішування з борошняною сировиною, випікання, охолодження та вистоювання, який відрізняється тим, що на етапі замішування тіста як борошняну сировину використовують борошняну композицію, яка включає борошно тритікале і борошно ячмінне у співвідношенні 1 : 3 та добавки-покращувачі – 0,3 – 0,4 % хлориду натрію та 0,3 – 0,4 % ацетату натрію до маси всього борошна, яке використовується. A method for producing semi-finished biscuit oil, which includes preparation of the egg-sugar-oil-whipped egg masses, mixing with raw flour, baking, cooling and left standing, wherein, the step of kneading raw materials like flour used dissolved flour composition which comprises tritikale flour and barley flour in the ratio 1 : 3, enhancers and additives – 0,3 – 0,4% sodium chloride and 0,3 – 0,4 % sodium acetate weight of the total flour used.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання бісквітного напівфабрикату (Деклараційний патент на винахід № 36479)
    (2001) Сафонова, Ольга Миколаївна; Перцевой, Федір Всеволодович; Богомолов, Олексій Васильович; Панченко, Іван Архіпович; Савгіра, Юрій Олексійович; Тіщенко, Леонід Миколаєвич; Полевич, Віталій Вадимович; Гарнцарек, Барбара Чеславівна; Камбулова, Юлія Вікторівна
    Спосіб отримання бісквітного напівфабрикату, який включає приготування яєчно-цукрової збивної маси, змішування з борошном, випікання, охолодження та визрівання, який відрізняється тим, що на етапі одержання яєчно-цукрової збитої маси додають поліпшувачі структури – 0,4-1,0 % гліцерину і 0,3-0,8 % ацетату або цитрату натрію, а як борошняну сировину використовують суміш із борошна високого виходу або цільнозмеленого зерна різних злаків – ячменю або гречки або тритікале і пшеничного борошна вищого гатунку або без нього. The method for producing semi-finished biscuit, which comprises preparing a sugar-egg whipped mass, mixing with flour, baking, cooling, and maturing, characterized in that at the stage of the egg-sugar knocked mass added structure improvers – 0,4-1,0 % glycerol and 0,3-0,8 % acetate or sodium citrate, and flour as raw material, a mix’s of flour or high-yield variety of whole-grain cereals - barley or buckwheat or tritikale and wheat flour or not.
  • Ескіз
    Документ
    Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на винахід № 93826)
    (2011) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Перцевой, Федір Всеволодович; Гурський, Петро Васильович
    В основу винаходу поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту котовника, який містить біологічно-активні речовини, є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом та природним барвником для вказаних видів морозива. The invention is based is tasked with improving the composition of aromatic cream or ice by using nepeta extract, which contains biologically active compounds, is a new taste aromatic component of prescription and natural dyes for these types of ice cream.
  • Ескіз
    Документ
    Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на винахід № 95388)
    (2011) Гулак, Олена Володимирівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Українець, Анатолій Іванович; Перцевой, Федір Всеволодович; Гурський, Петро Васильович
    В основу винаходу поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту меліси, який містить біологічно-активні речовини, є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом та природним барвником для вказаних видів морозива. The invention is based is tasked with improving the composition of aromatic cream or ice by using lemon balm extract, which contains biologically active compounds, is a new taste aromatic component of prescription and natural dyes for these types of ice cream.
  • Ескіз
    Документ
    Склад морозива молочно-пшеничного (Патент на корисну модел № 66633)
    (2012) Поліщук, Галина Євгеніївна; Мартич, Віталій Володимирович; Перцевой, Федір Всеволодович
    Морозиво молочно-пшеничне містить сухий знежирений молочний залишок, молочний і рослинний жир, цукор та воду, як стабілізатор та збагачувальний елемент містить зародки пшениці. Склад морозива молочно-пшеничного дає можливість отримати продукт з привабливим зовнішнім виглядом, який має оригінальні смак і аромат та підвищену біологічну цінність. A milk-wheat ice-cream comprises a dry nonfat residue, milk fat and vegetable one, sugar and water, also it comprises wheat germs as a stabilizing agent and an enriching element. The milk-wheat ice-cream composition allows obtaining a product with attractive appearance, which has an original taste and aroma and increased biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Склад морозива молочно-пшеничного (Патент на винахід № 99398)
    (2012) Поліщук, Галина Євгеніївна; Мартич, Віталій Володимирович; Перцевой, Федір Всеволодович
    Морозиво молочно-пшеничне містить сухий знежирений молочний залишок, молочний і рослинний жир, цукор та воду, як стабілізатор та збагачувальний елемент містить зародки пшениці. Склад морозива молочно-пшеничного дає можливість отримати продукт з привабливим зовнішнім виглядом, який має оригінальні смак і аромат та підвищену біологічну цінність. A milk-wheat ice-cream comprises a dry nonfat residue, milk fat and vegetable one, sugar and water, also it comprises wheat germs as a stabilizing agent and an enriching element. The milk-wheat ice-cream composition allows obtaining a product with attractive appearance, which has an original taste and aroma and increased biological value.