Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб отримання прозорого водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147222)(2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир ЛеонідовичСпосіб отримання прозорого водного екстракту бурштину включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту. Як екстрагент використовується малополярний розчинник. До отриманого екстракту бурштину додається вода з утворенням рідинної суміші та з подальшим вилученням малополярного розчинника із цієї суміші методом перегонки за температури кипіння розчинника 55-80 °C та очищенням отриманого розчину від колоїдних частинок шляхом мікрофільтрації із застосуванням фільтраційних мембран із розмірами пор 0,3-0,2 мкм. The method of obtaining a clear aqueous extract of amber includes purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extracting amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate the meal and extract. A low-polar solvent is used as the extractant. Water is added to the obtained amber extract to form a liquid mixture and then remove the low-polar solvent from this mixture by distillation at a boiling point of the solvent 55-80 ° C and purification of the resulting solution from colloidal particles by microfiltration using filtration membranes with pore sizes of 0.3- 0.2 μm.Документ Спосіб отримання водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147221)(2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир ЛеонідовичСпосіб отримання водного екстракту бурштину включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту. Як екстрагент використовується малополярний розчинник. До отриманого екстракту бурштину додається вода з утворенням рідинної суміші та з подальшим вилученням малополярного розчинника із цієї суміші методом перегонки за температури кипіння розчинника 55-80 °C. The method of obtaining an aqueous extract of amber includes purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extraction of amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate the meal and extract. A low-polar solvent is used as the extractant. Water is added to the obtained amber extract to form a liquid mixture and then remove the low-polar solvent from this mixture by distillation at a boiling point of the solvent 55-80 °C.Документ Лінія виробництва концентрату екстракту чаю(2008) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас ГригоровичЛінія виробництва концентрату екстракту чаю, що складається з послідовно встановлених екстрактора з вібропристроєм, центрифуги фільтруючої, збірника фільтрованого екстракту, яка відрізняється тим, що екстрактор з вібропристроєм містить вібротурбулізуючу і транспортуючу систему перемішування, зі збірником фільтрованого екстракту додатково послідовно з'єднані підігрівач фільтрованого екстракту, випарна установка, збірник концентрату екстракту-рідини, підігрівач і сушарка з циклоном концентрату екстракту-рідини, транспортер концентрату екстракту-порошку, автомат фасувально-пакувальний концентрату екстракту-порошку, транспортер фасованого концентрату екстракту-порошку, а з екстрактором і центрифугою фільтруючою додатково послідовно з'єднані збірник-змішувач шроту проекстрагованої сировини та осаду від центрифуги фільтруючої, прес шламовий, транспортер шламу, сушарка шламу з циклоном, транспортер висушеного шламу, автомат фасувально-пакувальний висушеного шламу і транспортер фасованого шламу. Concentrate production line tea extract that has consistently set of vibroprystroyem extractor, centrifuge filtration, collection of the filtered extract, characterized in that the extractor with vibroprystroyem contains vibroturbulizuyuchu and transport system mixing with a collection of the filtered extract additional heater connected in series filtered extract evaporators, collection of concentrate, extract fluid heater and dryer with cyclone-fluid extract concentrate, carrier concentra Ratu extract powder, machine packing concentrate extract powder, extract conveyor packaged concentrate powder, and with extractor and additionally Filtering centrifuges connected in series collection proekstrahovanoyi meal mixing raw sludge from the centrifuge filtering, compression slurry, sludge conveyor, sludge dryer with the cyclone, dried sludge conveyor, automatic packing of dried sludge and sludge conveyor packed.Документ Фруктово-овочевий напій (Патент на винахід № 70739 A)(2004) Косоголова, Людмила Олексіївна; Малежик, Іван Федорович; Попова, Наталія ВікторівнаФруктово-овочевий напій на основі екстрактів з пряно-ароматичної сировини з покращеними органолептичними показниками та підвищеною біологічною цінністю. В напій, який містить яблучний сік, екстракт м'яти перцевої, лимонну кислоту та воду, згідно винаходу, додатково вводяться екстракти з листя або коріння петрушки, що містять поліфенольні речовини, гвоздики, кориці та водний розчин стевії в якості цукрозамінника. Результат полягає в покращенні органолептичних властивостей та харчової цінності. Fruit and vegetable drink from extracts of aromatic raw materials with improved organoleptic characteristics and high biological value. As a beverage containing apple juice, peppermint extract, citric acid and water, according to the invention additionally introduced extracts from leaves and roots of parsley which contain polyphenolic substances, cloves, cinnamon and aqueous stevia as a sweetener. The result is to improve the organoleptic properties and nutritional value