Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва кисломолочних напоїв (Деклараційний патент на винахід № 38573 A)
    (2001) Гойко, Ірина Юріївна; Прядко, Микола Олексійович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Гойко, Надія Олегівна
    Винахід відноситься до молочної промисловості та може використовуватись при виробництві нових видів кисломолочних напоїв з лікувально-профілактичними та радіопротекторними властивостями, а також з оригінальними органолептичними показниками. Як наповнювач використовують кріопорошки традиційної та нетрадиційної харчової сировини, які вводять у вигляді суспензії, для виготовлення якої змішують кріопорошок у кількості 5-10% до маси попередньо пастеризованого молока або сколотин температурою 18–450С з подальшим перемішуванням та витримкою при цій температурі протягом 5-10 хв. The invention relates to the dairy industry and can be used in the production of new types of fermented milk beverages with medical and radiation protection properties as well as original organoleptic characteristics. How to use filler krioporoshky traditional and non-traditional food raw material, which is administered as a suspension for the manufacture of which is mixed in an amount krioporoshok 5-10% by weight of pre-pasteurized milk or buttermilk 18-45ºС temperature, followed by stirring and holding at this temperature for 5-10 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва вершкового масла з наповнювачем і шоколадного (Деклараційний патент на винахід № 31858 A)
    (2000) Рашевська, Тамара Олексіївна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гулий, Іван Степанович; Прядко, Микола Олексійович; Гойко, Ірина Юріївна
    Спосіб передбачає отримання високожирних вершків, підготовку і внесення смакових наповнювачів, пастеризацію суміші, перетворення її в масло. Вводять кріопорошок цукрового буряку iз розрахунку вмісту цукру в готовому продукті 3-15%, який вводять після пастеризації і охолодження суміші до температури 20-45°С у вигляді 5-20% суспензії, підготованої шляхом внесення кріопорошка в пастеризовані та охолоджені до температури 20-45°С сколотини, або молоко, або вершки з наступним перемішуванням та витримкою при даній температурі на протязі 5-10хв. A method provides producing high-fat cream, preparation and introducing flavoring fillers, pasteurization of the mixture, transformation thereof into butter. Sugar beet cryopowder is introduced on the basis of sugar content in the end product 3-15 %. The cryopowder is introduced after pasteurization and cooling the mixture to the temperature 20-45 °C in the form of 5-20 % suspension prepared by introduction of cryopowder in pasteurized and cooled to the temperature 20-45 °C butter-milk or milk or cream with subsequent mixing and holding under the temperature during 5-10 min.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб обробки жиромістких осадів стічних вод (Патент на винахід № 14786)
    (1997) Рашевська, Тамара Олексіївна; Палійчук, Наталія Йосипівна; Прядко, Микола Олексійович
    Дані досліджень показали, що співвідношення сирого осаду і активного мулу з тирсою впливає на якість аерації і переробку суміші вермікультурою, оптимальними є співвідношення 4: 1 - 1: 4. These studies have shown that the ratio of raw sludge and activated sludge with sawdust affects the quality of aeration and processing the mixture vermiculture, are optimal ratio 4: 1 - 1: 4.
  • Ескіз
    Документ
    Теплообмінний апарат (Патент на винахід №32544)
    (2001) Бурлака, Всеволод Іванович; Прядко, Микола Олексійович; Поржезінський, Юрій Георгійович
    В патенті представлено теплообмінний апарат, який може бути використаним для нагрівання хімоочищенної води, води в системах гарячого водопостачання на підприємствах агропромислового комплексу та в інших галузях народного господарства, а також в системах теплофікації промислових підприємств. The patent is for heat exchanger that can be utilized for heating of the chemically purified water, water in hot water supply systems at the agricultural enterprises and in other branches of the national economy as well as in heating systems of industrial enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Апарат для видалення аміаку з конденсату (Патент на винахід № 30661)
    (2002) Василенко, Сергій Михайлович; Петренко, Валентин Петрович; Прядко, Микола Олексійович; Бурлака, Всеволод Іванович
    В патенті представлено масообмінний апарат, який очищає технологічні конденсати підприємств від розчиненого аміаку, як в цукровій так і в хімічний промисловості , а також може бути використаним для видалення розчиненого аміаку з рідин в інших галузях промисловості. The paten is for mass exchanger apparatus that purifies technological condensers of the enterprises from dissolved ammonia both in sugar and chemical industries and also can be utilized for allocating the dissolved ammonia from liquid in other branches of industry.
  • Ескіз
    Документ
    Теплообмінний апарат (Патент на винахід № 74343)
    (2005) Петренко, Валентин Петрович; Прядко, Микола Олексійович; Бурлака, Всеволод Іванович; Масліков, Михайло Олександрович; Мельник, Biктоp Андрійович; Форсюк, Андрій Васильович
    Винахід може бути використаний для нагрівання соків в цукровій промисловості(дифузійного, та соків перед випаркою). Patent can be utilized for juice heating in sugar industry.
  • Ескіз
    Документ
    Теплообмінний апарат (Патент на корисну модель № 37130)
    (2008) Бурлака, Всеволод Іванович; Прядко, Микола Олексійович; Поржезінський, Юрій Георгійович
    Патент на корисну модель відноситься до теплообмінних апаратів і може бути використана для нагрівання води в системах теплофікації та гарячого водопостачання, а також в інших галузях народного господарства. Patent for useful model deals with heat exchangers that can be utilized for water heating in hot water supply, district heating systems and other branches of national economy.