Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб очищення цукрового сиропу ( патент на корисну модель №44142)(2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Савич, Анатолій Никифорович; Василенко, Сергій МихайловичСпосіб очищення цукрового сиропу, що включає додавання до сиропу фільтруючого адсорбенту, який відрізняється тим, що як фільтруючий адсорбент використовують комбінацію фільтроперліту в кількості 0,4…0,9% та целюлози в кількості 0,08…0,5% до маси сиропу. Method of cleaning liquid sugar, comprising adding to the syrup filter adsorbent, which is characterized in that the adsorbent is used as a filter in combination filtroperlit of 0.4 ... 0.9% cellulose at 0,08 ... 0.5% by mass of syrup.Документ Спосіб інтенсифікації уварювання утфелів (Патент на корисну модель № 25945)(2007) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса СтепанівнаСпосіб інтенсифікації процесу уварювання утфелів, що включає набирання у вакуум-апарат вихідних продуктів, згущення їх, заведення і нарощування кристалів, кінцеве згущення утфелю та додавання у вакуум-апарат поверхнево-активної речовини, який відрізняється тим, що як поверхнево-активну речовину використовують кремнієорганічний препарат “Фоамсол” у кількості 0,02-0,05 кг на 100 т буряків.Документ Спосіб виготовлення цукровмісних продуктів для одержання спирту і біоетанолу (Патент на корисну модель № 44755)(2009) Василенко, Сергій Михайлович; Савич, Анатолій Никифорович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Яковець, Іван Іванович; Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Кизюн, Григорій Олександрович; Сизько, Валерій Борисович; Хомічак, Любомир МихайловичКорисна модель відноситься до харчової промисловості. Запропонований спосіб сприяє підвищенню виходу спирту і біоетанолу шляхом використання нового цукровмісного продукту – загального відтоку утфелю ІІ кристалізації та частини дифузійного соку в кількості 20-30 % до маси буряків. An useful model behaves to food industry. The offered method assists the increase of exit of alcohol and bioethanol by the use of new sugarcontain product - general outflow of ІІ crystallization utfel and part of diffusive juice in an amount 20-30 %% to mass of beet.Документ Спосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва(Патент України на корисну модель № 65439,НУХТ 2011, 2011) Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаСпосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва, який передбачає обробку хімічним реагентом,адсорбційне очищення, перемішування, фільтрування, який відрізняється тим, що як хімічний реагент використовується полі-гексаметиленгуанідин гідрохлорид у кількості 0,003...0,0075 % до маси продукту, а як адсорбент використовується целюлоза марки ОіасеІ 150-1 у кількості 0,5...1,5 % до маси сухих речовин сиропу. Way to clean the syrup of sugar beet production, which provides processing chemical reagent adsorption purification, mixing, filtering, which differs by the fact that as a chemical reagent used polyhexamethylene guanidine hydrochloride at 0, 003 ... 0, 0075% of the weight of the product, and as an adsorbent is used cellulose brand OіaseІ 150-1 amount of 0.5 ... 1.5% by weight of dry matter of syrup.Документ Вакуум-апарат для кристалізації цукрози з цукровмісних розчинів (Патент на винахід № 87618)(2009) Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій Никифорович; Шерстюк, Юрій Вікторович; Ремех, Олександр Олександрович; Дубовець, Олена Володимирівна; Моргун, Тетяна Іванівна; Тягун, Григорій ВасильовичВакуум-апарат для кристалізації цукрози з цукровмісних розчинів, який включає вертикальний циліндричний корпус, вбудовану трубчасту гріючу камеру з центральною циркуляційною трубою та закріплений на вертикальному валу шестилопатевий циркулятор, який відрізняється тим, що вбудована гріюча камера має конічну верхню трубчасту решітку і конічну центральну циркуляційну трубу. Vacuum apparatus for crystallization of sucrose from sugar-containing solution comprising a vertical cylindrical enclosure, built-in tubular heating chamber to the central circulation pipe and mounted on a vertical shaft shestilopatevy circulator, which is characterized in that the built-in heating chamber has a conical tubular upper grille and a tapered central circulation pipe.Документ Вакуум-апарат для кристалізації цукрози з цукровмісних розчинів (Патент на корисну модель № 32807)(2008) Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій Никифорович; Шерстюк, Юрій Вікторович; Ремех, Олександр Олександрович; Дубовець, Олена Володимирівна; Моргун, Тетяна Іванівна; Тягун, Григорій ВасильовичВакуум-апарат для кристалізації цукрози з цукровмісних розчинів, що містить вертикальний циліндричний корпус, вбудовану трубчасту гріючу камеру з центральною циркуляційною трубою та закріплений на вертикальному валу шестилопатевий циркулятор, який відрізняється тим, що вбудована гріюча камера має конічну верхню трубчасту решітку і, одночасно, конічну центральну циркуляційну трубу. Vacuum apparatus for crystallization of sucrose from sugar-containing solution comprising a vertical cylindrical enclosure, built-in tubular heating chamber to the central circulation pipe and mounted on a vertical shaft shestilopatevy circulator, which is characterized in that the built-in heating chamber has a conical tubular upper grille and a tapered central circulation pipe.Документ Спосіб отримання дифузійного соку (Патент на корисну модель № 20730)(2007) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій Никифорович; Дубовець, Олена Володимирівна; Колчинський, Євгеній Володимирович; Кляйнер, Пилип АрнольдовичСпосіб отримання дифузійного соку, що включає подрібнення буряків на стружку, вилучення цукрози з бурякової стружки водою і безперервне подавання піногасника в апарат, який відрізняється тим, що як піногасник використовують кремнійорганічний піногасник у кількості 0,05-0,20 кг на 100 т буряків.Документ Спосіб отримання дифузійного соку (Патент на корисну модель № 20729)(2007) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій Никифорович; Дубовець, Олена Володимирівна; Колчинський, Євгеній Володимирович; Кляйнер, Пилип АрнольдовичСпосіб отримання дифузійного соку, що включає подрібнення буряків на стружку, вилучення цукрози з бурякової стружки водою і періодичне введення дезінфектанту в апарат, який відрізняється тим , що як дезінфектант використовують антисептик на основі цитросайду у кількості 0,0001 - 0,0002 % до маси буряків (0,1 - 0,2 кг на 100т буряків).