Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб регенерації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту (Патент на корисну модель № 94899)(2014) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Зіновій ПетровичСпосіб регенерації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту, що передбачає оброблення відпрацьованого адсорбенту, яке проводять перегрітою парою при температурі 120…180°С протягом 14…40 хв.. A method of regenerating a carbonaceous natural mineral shungite comprising spent adsorbent treatment which is conducted with superheated steam at a temperature of 120 ... 180 ° C for 14 ... 40 min ..Документ Спосіб очищення цукрового сиропу ( патент на корисну модель №44142)(2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Савич, Анатолій Никифорович; Василенко, Сергій МихайловичСпосіб очищення цукрового сиропу, що включає додавання до сиропу фільтруючого адсорбенту, який відрізняється тим, що як фільтруючий адсорбент використовують комбінацію фільтроперліту в кількості 0,4…0,9% та целюлози в кількості 0,08…0,5% до маси сиропу. Method of cleaning liquid sugar, comprising adding to the syrup filter adsorbent, which is characterized in that the adsorbent is used as a filter in combination filtroperlit of 0.4 ... 0.9% cellulose at 0,08 ... 0.5% by mass of syrup.Документ Спосіб адсорбційного очищення овочевих соків (Патент на корисну модель № 44034)(2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила МиколаївнаСпосіб адсорбційного очищення овочевих соків, що передбачає адсорбцію пектинових речовин природним дисперсним мінералом, який відрізняється тим, що як адсорбент використовується монтморилоніт в кількості 3,23…9,09% мас. при температурі обробки соку 20…25С та тривалості обробки 45…50 хвилин. Method adsorbtsionnooy purification vegetable juices, comprising adsorption pectin natural mineral particulate which is characterized in that montmorillonite is used as the adsorbent in an amount of 3.23 ... 9.09% by weight. at a temperature of 20 ... processing juice 25 C and duration of treatment 45 ... 50 minutes.Документ Спосіб очищення овочевого соку (Патент на винахід № 93784)(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила МиколаївнаСпосіб очищення овочевого соку, що передбачає вилучення пектинових речовин, який відрізняється тим, що вилучення пектинових речовин проводять шляхом адсорбційного очищення соку природним вуглецевовмісним мінералом шунгітом в кількості 2,44-4,76 мас.% при тривалості обробки соку протягом 20-30 хв. Method of purification of vegetable juice, which involves extracting pectin, characterized in that the pectin extraction is carried out by adsorption juice purification vuhletsevovmisnym natural mineral Shung in the number of 2,44-4,76 wt.% For the duration of processing juice for 20-30 minutes.Документ Лінія виробництва бурякового соку ( патент на винахід №93830)(2011) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла ВолодимирівнаЛінія виробництва бурякового соку, що складається з послідовно встановлених після пресування збірника соку, сита, проміжної ємності, центрифуги, фільтрпреса, насоса, яка відрізняється тим, що після проміжної ємності встановлено збірник-мірник бурякового соку, збірник шунгіту зі шлюзовим дозатором, адсорбер з паровою сорочкою і перемішуючим пристроєм, відстійник, збірники обробленого соку і відпрацьованого шунгіту. Line beet juice that has consistently set after pressing the juice collection, screening, intermediate tanks, centrifuges, filtrpresa, pump, wherein, after the intermediate collection tank set-dispensing beet juice collection Shung dispenser with lock, with the absorber steam shirt and mixing device, sump, collections processed juice and spent Shung.Документ Спосіб активації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту (Патент на корисну модель № 61474)(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана ВасилівнаСпосіб активації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту, який включає активацію шунгіту, який відрізняється тим, що активацію проводять висушуванням при температурі 90…100ºС протягом 60…90 хв. The method of activation of natural mineral shungite carbon which comprises activating shungite, characterized in that activation is carried out by drying at a temperature of 90 ... 100 º C for 60 ... 90 minutes.Документ Лінія виробництва бурякового соку (патент на корисну модель №55117)(2010) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла ВолодимирівнаЛінія виробництва бурякового соку, що складається з послідовно встановлених після пресування збірника соку, сита-стікача, проміжної ємності, центрифуги, фільтрпреса, насоса, яка відрізняється тим, що після проміжної ємності встановлюється збірник-мірник бурякового соку, збірник шунгіту зі шлюзовим дозатором, адсорбер з паровою сорочкою і перемішуючим пристроєм, відстійник, збірники обробленого соку і відпрацьованого адсорбенту. Beet juice production line consisting of a series arranged after pressing the juice collector, screens, intermediate vessel, centrifuges, filters, pumps, characterized in that, after the intermediate tank set-measure collection of beet juice, a gateway collection shungite dispenser adsorber with steam jacket and agitator, sump, collections of processed juice and spent adsorbent.Документ Спосіб очищення овочевого соку (патент на корисну модель №48700)(2010) Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла ВолодимирівнаСпосіб очищення овочевого соку, що передбачає вилучення пектинових речовин, який відрізняється тим, що вилучення пектинових речовин проводять шляхом адсорбційного очищення соку природним вуглецевовмісним мінералом – шунгіт у концентрації 2,44-4,76 мас.% при тривалості оброблення 20-30 хв. The purification process of vegetable juice, pectin provides for seizure, characterized in that the removal of pectin is carried out by adsorption of carbon-containing mineral natural juice - schungite concentration 2,44-4,76 wt.% If the processing time of 20-30 min.Документ Спосіб очищення овочевого соку (патент на корисну модель № 65937)(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник, Зіновій Петрович; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мочай, Наталія ЮріївнаСпосіб очищення овочевого соку від солей важких металів, нітрат-іонів, мікроорганізмів і їх спор, що передбачає очищення овочевого соку, який відрізняється тим, що очищення проводять шляхом адсорбції природним вуглецевовмісним мінералом шунгітом в кількості 3,23%...4,76% мас. При тривалості обробки соку 25-30 хвилин при постійному перемішуванні. Methods for cleaning vegetable juice from the salts of heavy metals, nitrate ions, microorganisms and their spores, which provides clean vegetable juice, which is characterized in that the treatment is carried out by adsorption of carbon containing natural mineral Shung in the amount of 3.23% ... 4.76% masses when the duration of processing juice 25-30 minutes with constant stirring.