Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб регенерації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту (Патент на корисну модель № 94899)
    (2014) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Зіновій Петрович
    Спосіб регенерації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту, що передбачає оброблення відпрацьованого адсорбенту, яке проводять перегрітою парою при температурі 120…180°С протягом 14…40 хв.. A method of regenerating a carbonaceous natural mineral shungite comprising spent adsorbent treatment which is conducted with superheated steam at a temperature of 120 ... 180 ° C for 14 ... 40 min ..
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення овочевого соку (Патент на винахід № 93784)
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Спосіб очищення овочевого соку, що передбачає вилучення пектинових речовин, який відрізняється тим, що вилучення пектинових речовин проводять шляхом адсорбційного очищення соку природним вуглецевовмісним мінералом шунгітом в кількості 2,44-4,76 мас.% при тривалості обробки соку протягом 20-30 хв. Method of purification of vegetable juice, which involves extracting pectin, characterized in that the pectin extraction is carried out by adsorption juice purification vuhletsevovmisnym natural mineral Shung in the number of 2,44-4,76 wt.% For the duration of processing juice for 20-30 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Лінія виробництва бурякового соку (патент на корисну модель №55117)
    (2010) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла Володимирівна
    Лінія виробництва бурякового соку, що складається з послідовно встановлених після пресування збірника соку, сита-стікача, проміжної ємності, центрифуги, фільтрпреса, насоса, яка відрізняється тим, що після проміжної ємності встановлюється збірник-мірник бурякового соку, збірник шунгіту зі шлюзовим дозатором, адсорбер з паровою сорочкою і перемішуючим пристроєм, відстійник, збірники обробленого соку і відпрацьованого адсорбенту. Beet juice production line consisting of a series arranged after pressing the juice collector, screens, intermediate vessel, centrifuges, filters, pumps, characterized in that, after the intermediate tank set-measure collection of beet juice, a gateway collection shungite dispenser adsorber with steam jacket and agitator, sump, collections of processed juice and spent adsorbent.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення овочевого соку (патент на корисну модель №48700)
    (2010) Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла Володимирівна
    Спосіб очищення овочевого соку, що передбачає вилучення пектинових речовин, який відрізняється тим, що вилучення пектинових речовин проводять шляхом адсорбційного очищення соку природним вуглецевовмісним мінералом – шунгіт у концентрації 2,44-4,76 мас.% при тривалості оброблення 20-30 хв. The purification process of vegetable juice, pectin provides for seizure, characterized in that the removal of pectin is carried out by adsorption of carbon-containing mineral natural juice - schungite concentration 2,44-4,76 wt.% If the processing time of 20-30 min.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення овочевого соку (патент на корисну модель № 65937)
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник, Зіновій Петрович; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мочай, Наталія Юріївна
    Спосіб очищення овочевого соку від солей важких металів, нітрат-іонів, мікроорганізмів і їх спор, що передбачає очищення овочевого соку, який відрізняється тим, що очищення проводять шляхом адсорбції природним вуглецевовмісним мінералом шунгітом в кількості 3,23%...4,76% мас. При тривалості обробки соку 25-30 хвилин при постійному перемішуванні. Methods for cleaning vegetable juice from the salts of heavy metals, nitrate ions, microorganisms and their spores, which provides clean vegetable juice, which is characterized in that the treatment is carried out by adsorption of carbon containing natural mineral Shung in the amount of 3.23% ... 4.76% masses when the duration of processing juice 25-30 minutes with constant stirring.