Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб активації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту (Патент на корисну модель № 61474)(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана ВасилівнаСпосіб активації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту, який включає активацію шунгіту, який відрізняється тим, що активацію проводять висушуванням при температурі 90…100ºС протягом 60…90 хв. The method of activation of natural mineral shungite carbon which comprises activating shungite, characterized in that activation is carried out by drying at a temperature of 90 ... 100 º C for 60 ... 90 minutes.Документ Лінія виробництва бурякового соку (патент на корисну модель №55117)(2010) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла ВолодимирівнаЛінія виробництва бурякового соку, що складається з послідовно встановлених після пресування збірника соку, сита-стікача, проміжної ємності, центрифуги, фільтрпреса, насоса, яка відрізняється тим, що після проміжної ємності встановлюється збірник-мірник бурякового соку, збірник шунгіту зі шлюзовим дозатором, адсорбер з паровою сорочкою і перемішуючим пристроєм, відстійник, збірники обробленого соку і відпрацьованого адсорбенту. Beet juice production line consisting of a series arranged after pressing the juice collector, screens, intermediate vessel, centrifuges, filters, pumps, characterized in that, after the intermediate tank set-measure collection of beet juice, a gateway collection shungite dispenser adsorber with steam jacket and agitator, sump, collections of processed juice and spent adsorbent.Документ Спосіб очищення овочевого соку (патент на корисну модель № 65937)(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник, Зіновій Петрович; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мочай, Наталія ЮріївнаСпосіб очищення овочевого соку від солей важких металів, нітрат-іонів, мікроорганізмів і їх спор, що передбачає очищення овочевого соку, який відрізняється тим, що очищення проводять шляхом адсорбції природним вуглецевовмісним мінералом шунгітом в кількості 3,23%...4,76% мас. При тривалості обробки соку 25-30 хвилин при постійному перемішуванні. Methods for cleaning vegetable juice from the salts of heavy metals, nitrate ions, microorganisms and their spores, which provides clean vegetable juice, which is characterized in that the treatment is carried out by adsorption of carbon containing natural mineral Shung in the amount of 3.23% ... 4.76% masses when the duration of processing juice 25-30 minutes with constant stirring.