Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
29 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб отримання прозорого водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147222)(2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир ЛеонідовичСпосіб отримання прозорого водного екстракту бурштину включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту. Як екстрагент використовується малополярний розчинник. До отриманого екстракту бурштину додається вода з утворенням рідинної суміші та з подальшим вилученням малополярного розчинника із цієї суміші методом перегонки за температури кипіння розчинника 55-80 °C та очищенням отриманого розчину від колоїдних частинок шляхом мікрофільтрації із застосуванням фільтраційних мембран із розмірами пор 0,3-0,2 мкм. The method of obtaining a clear aqueous extract of amber includes purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extracting amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate the meal and extract. A low-polar solvent is used as the extractant. Water is added to the obtained amber extract to form a liquid mixture and then remove the low-polar solvent from this mixture by distillation at a boiling point of the solvent 55-80 ° C and purification of the resulting solution from colloidal particles by microfiltration using filtration membranes with pore sizes of 0.3- 0.2 μm.Документ Спосіб отримання водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147221)(2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир ЛеонідовичСпосіб отримання водного екстракту бурштину включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту. Як екстрагент використовується малополярний розчинник. До отриманого екстракту бурштину додається вода з утворенням рідинної суміші та з подальшим вилученням малополярного розчинника із цієї суміші методом перегонки за температури кипіння розчинника 55-80 °C. The method of obtaining an aqueous extract of amber includes purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extraction of amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate the meal and extract. A low-polar solvent is used as the extractant. Water is added to the obtained amber extract to form a liquid mixture and then remove the low-polar solvent from this mixture by distillation at a boiling point of the solvent 55-80 °C.Документ Екструзійний кормовий продукт (Патент на корисну модель № 105132)(2016) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаран, Андрій Васильович; Тракало, Тетяна ОлександрівнаЕкструзійний кормовий продукт, складається з подрібненого зерна кукурудзи та пшениці, та додатково використовують лляний екстракт на основі води. An extruded feed product consisting of crushed corn and wheat grain and additionally uses a flax extract based on water.Документ М’ясовмісна варено-копчена ковбаса з м’ясом качки мускусної і екстрактом розмарину (Патент на винахід № 121263)(2020) Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь ІвановичВинахід стосується м'ясовмісної варено-копченої ковбаси з м'ясом качки мускусної, яка містить м'ясо качки мускусної, серце свиняче, шпик боковий, соєвий ізолят, білковий стабілізатор із свинячої шкірки, препарат Апроред, екстракт розмарину сухий. В основу винаходу поставлена задача розробки м'ясовмісної варено-копченої ковбаси, з добавкою екстракту розмарину, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювального та мікробіологічного псування виробу під час зберігання. The invention relates to a meat-containing cooked-smoked sausage with musk duck meat, which contains musk duck meat, pork heart, side fat, soy isolate, protein stabilizer with pork skin, the drug Aprored, dry rosemary extract. The invention is based on the task of developing a meat-containing cooked-smoked sausage, with the addition of rosemary extract, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.Документ М’ясовмісна варена ковбаса «Качина» з екстрактом журавлини (Патент на корисну модель № 119891)(2017) Пасічний, Василь Миколайович; Божко, Наталія Володимирівна; Тищенко, Василь ІвановичКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісної вареної ковбаси з добавкою екстракту журавлини, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювального та мікробіологічного псування виробу під час зберігання. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing cooked sausage with the addition of cranberry extract, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.Документ М’ясовмісна варена ковбаса «Качина» з екстрактом чорної смородини (Патент на корисну модель № 119885)(2017) Пасічний, Василь Миколайович; Божко, Наталія Володимирівна; Тищенко, Василь ІвановичКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме - до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісної вареної ковбаси, з добавкою екстракту чорної смородини, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювальному та мікробіологічному псуванню виробу під час зберігання. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing cooked sausage, with the addition of black currant extract, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.Документ Спосіб виготовлення м’ясовмісної вареної ковбаси «Качина» з екстрактом чорної смородини (Патент на винахід № 119078)(2019) Пасічний, Василь Миколайович; Божко, Наталія Володимирівна; Тищенко, Василь ІвановичВинахід належить до м'ясної промисловості і може бути використаний при виробництві варених ковбас. В основу винаходу поставлена задача способу виробництва м'ясовмісної вареної ковбаси шляхом додавання екстракту чорної смородини, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювальному та мікробіологічному псуванню виробу під час зберігання. The invention relates to the meat industry and can be used in the production of cooked sausages. The invention is based on the method of production of meat-containing cooked sausage by adding black currant extract, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.Документ Спосіб виготовлення інулінвмісного розчину з топінамбура (Патент на корисну модель № 102941 UA.)(2015) Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Українець, Анатолій Іванович; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаОтриманий патент на корисну модель стосується технології виробництва інулінвмісного розчину для харчової та фармацевтичної промисловостей, а саме до технологічних процесів, в яких передбачено очищення екстракту топінамбура за допомогою вапняного молока. The got patent on an useful model touches technology of production inulin of containing solution for food and pharmaceutical industry, namely to the technological processes in that cleaning of extract of topinambour is envisaged by means of limewater.Документ Кисіль «Мікс» (Патент на корисну модель № 113480)(2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Кобилінська, Олена Валеріївна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Стахов, Юрiй Вячеславович; Братусь, Юлія ВікторівнаКисіль містить рослинний екстракт, крохмаль картопляний, цукор білий кристалічний, кислоту лимонну харчову моногідрат, який відрізняється тим, що в якості рослинного екстракту використовують полікомпонентну суміш на основі чаю. The kissel contains a plant extract, a potato starch, a white crystalline sugar, and an acid lemon food monohydrate, which is characterized by the use of multicomponent tea-based mixture as a plant extract.Документ Спосіб приготування низькокалорійного дієтичного пива (Патент на винахід № 115398)(2017) Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій МихайловичАвторами запропоновано спосіб приготування низькокалорійного дієтичного пива, що передбачає отримання затору із подрібненого світлого пивоварного солоду, внесення у затір водного екстракту цикорію та ферментного препарату інулінази, оцукрення затору, його фільтрування, кип’ятіння сусла з хмелем, освітлення, охолодження та зброджування сусла, доброджування молодого пива, фільтрування пива та його витримку перед розливом,, згідно винаходу в якості екстракту використовують екстракт цикорію, отриманий екстрагуванням водорозчинних речовин подрібнених висушених коренеплодів в кількості 3…10 % від маси солоду при гідромодулі 1:4-1:7, температурі 70…80 оС протягом 40…60 хв., а затір витримують при температурі 55...56оС протягом 20-30 хв. Спосіб дозволяє знизити калорійність пива за рахунок підвищення його ступеню зброджування, підвищити біологічну цінність та стійкість дієтичного пива при його зберіганні через збагачення сусла компонентами інуліновмісної сировини, що легко засвоюються діабетиками, та гіркими речовинами, що виконують роль консервантів природного походження, підвищити кормову цінність дробини та зменшити витрати гіркого хмелю на 20…30 %. The authors proposed a method of preparing a low calorie beer, providing for the mash of crushed malt light brewing, making satr aqueous extract of chicory enzyme preparation inulinase, Azucena of congestion, its filtration, boiling the wort with hops, lighting, cooling and fermentation of the wort, post-fermentation of the young beer, filtration of beer and extract before bottling, according to the invention as extract to use the extract of chicory, obtained by extraction of water-soluble substances of chopped dried roots in the amount of 3 to 10 % by weight of malt in the hydraulic module of 1:4-1:7, temperature 70...80 ° C for 40...60 minutes, and satr is kept at a temperature of 55...56оС for 20-30 minutes. The method allows to reduce the calorie content of beer by increasing its degree of fermentation to enhance biological value and vitality diet of beer during storage through the enrichment of wort components monoamine fresh raw material, which is easily assimilated by diabetics, and bitter substances that act as preservatives of natural origin, to enhance the feeding value of grains and reduced consumption of bitter hops at 20...30 %.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »